Verktygslåda för ökad arbetsglädje

Adecco utlovar ”better work, better life”, men vad innebär det rent konkret i praktiken?

Förutom att vi ser till att alltid hitta den perfekta matchningen mellan kunduppdrag och våra kandidater tror vi stenhårt på att såväl företagens lönsamhet som den enskilda medarbetarens hälsa och välbefinnande ökar om man har kul på jobbet.

Därför har vi tagit fram ett antal verktyg som på ett både enkelt och roligt sätt hjälper dig som chef att få en friskare, gladare och mer sammansvetsad arbetsgrupp.

Verktygen är utvecklade utifrån olika teser om att medarbetare presterar mer om man är fysisk frisk, får positiv feedback, känner sina kollegor väl samt skrattar ofta på jobbet. Kort sagt att arbetsglädje ökar företagets lönsamhet. Samtliga teser stöds av forskning och övningarna i verktygen är framtagna av våra HR-specialister i samarbete med facklig expertis inom de olika områdena.Rätt personlighet på rätt plats:

Att gå till jobbet idag innebär för många en helt annan miljö än för bara några år sedan. I takt med att vi blir allt mer mobila öppnar också våra arbetsplatser upp sig till att inkludera allt från hemmamiljö till sociala ytor med många intryck. Det ställer också högre krav på både arbetsplats och människor. Men oavsett med vad, när och var du jobbar, visar all forskning på att arbetsmiljön är avgörande för personlig hälsa, produktivitet och affärsresultat. Samtidigt passar olika fysiska arbetsmiljöer olika personligheter mer eller mindre. Med större kännedom om vilken personlighetstyp du är kan du med små medel öka jobbtrivseln ytterligare.

Läs mer på rättpersonlighetpårättplats.se »Glädjetempen och Glädjerapporten:

Hur roligt har ni på jobbet och hur ofta skrattar ni tillsammans? Ta Glädjetempen på din arbetsplats och jämför resultatet med Glädjerapporten där Adecco kartlagt hur ofta det skrattas i olika delar av landet, i olika branscher och identifierat skillnader mellan olika utbildningsnivåer och positioner. Är du inte nöjd med din arbetsplats resultat så ta hjälp av vår ”skrattkonsults” handfasta råd och tips för att öka arbetsglädjen.

Läs mer på gladjetempen.se »Gemenskaparen:

Hur väl känner du egentligen dina kollegor? Många har du säkert känt i flera år men vad vet du om dem egentligen? Gemenskaparen är en frågesport som på ett lättsamt och roligt sätt ger dig möjlighet att både lära känna dina kollegor bättre både på ett privat och professionellt plan. För att få tillfällen att nyttja Gemenskaparen med fler på företaget än den närmaste arbetsgruppen finns även Lunchslumparen som slumpar fram nya spännande konstellationer av kollegor.

Läs mer på gemenskaparen.se »Berömutmaningen:

På samma sätt som man måste träna för att hålla fysisk kondition behöver man träna på att bli bra på att ge och ta emot beröm. Berömutmaningen ger dig under 10 dagar nya utmaningar i positiv feedback.

Läs mer på beromutmaninge.se »Träningsappen:

Registrera din träning och utmana kollegor i interna tävlingar i att samla poäng. Appen innehåller en rad olika träningsformer som alla ger olika poäng baserat på tid och kaloriförbränning

Du hittar träningsappen på jobb.adecco.se/traningsapp »

 
 

  • Adecco Sweden AB • Kungsgatan 60 • Box 121 27 • 102 24 Stockholm • Tel. växel 08-598 980 00 © 2012 Adecco. All Rights Reserved
  • Sitemap