Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Ett första steg i karriären - två talanger på PwC Delivery Center berättar

Albin och Lovisa

PwC Sverige är marknadsledande inom revision och rådgivning med cirka 2800 medarbetare runt om i landet. Som i många stora organisationer har revisionsteamen på PwC hjälp av administratörer som bistår med bland annat insamling och bearbetning av kundmaterial.

Många av dessa är samlade på PwC’s Delivery Center i Lund där flera har börjat sin resa som konsult för Adecco. I detta porträtt får du möta två av dem, Albin och Lovisa, som har ganska olika bakgrund och erfarenheter. Gemensamt för dem är ett intresse för siffror och en fallenhet för att jobba administrativt. En vinnande kombination som gjort att de snabbt utvecklats och blivit erbjudna fast tjänst på Delivery Center.

Nya lärdomar och erfarenheter

Albin Mårtensson arbetar som revisionsadministratör på Delivery Center. Han är en av ca 40 som nyanställdes genom Adecco i höstas och gruppen han ingår i har ett helt spektrum av viktiga arbetsuppgifter.

Det kan handla om att kvalitetssäkra data till årsredovisningar, stämma av engagemangsbesked och administrativa uppgifter som stöttar PwCs revisorer i sitt arbete. När bokslut ska göras och årsredovisningar skrivas är tempot högt och det kan bli en del övertid, men Albin tycker det är roligt och att han lär sig mycket. Det blir också mycket kundkontakt vilket är positivt.

– Det är ett bra jobb och här på Delivery Center är det fullt av bra folk. Här ställer man upp för varandra och det är alltid lätt att både få och ge hjälp. Jag känner att jag verkligen får erfarenheter som jag kommer ha glädje av i karriären.

Albin – från konsult till fast anställd på PwC

Med en examen från Lunds Universitet i bakfickan var PwC ett av flera möjliga val när Albin letade arbete efter examen. Även om han inte hade specifikt fokus på revision så erbjöd detta, hans första kontorsjobb, uppgifter som passar ihop med hans passion – att jobba med siffror och ekonomi. Att verkligen grotta ner sig i detaljer passar honom perfekt.

– Jag är intresserad av nästan allt som rör ekonomi. När jag fick chansen att prova på revision, som är något jag inte trodde skulle vara intressant så visade det sig att det var intressant! Nu kan jag definitivt tänka mig att stanna kvar i branschen.

Idag jobbar Albin inte längre som en Adecco-konsult, utan har en fast anställning hos PwC.

Lovisa – från posthanterare till specialist

På Delivery Center träffar vi också Lovisa Andersson, som har liknande arbetsuppgifter som Albin. Lovisa hade ingen tidigare erfarenhet från administration eller ekonomi utan är utbildad socionom.

Lovisa arbetade först som posthanterare under två säsonger och blev efter det erbjuden en tjänst på Delivery Center som revisionsadministratör. Där har hon utvecklats vidare och arbetar nu i rollen som specialist.

För Lovisa har det blivit mycket ”learning by doing” och hon har utvecklats i takt med arbetsuppgifterna. Vissa tider på året då årsredovisningar och andra rapporter ska produceras är det högtryck. Mycket siffror och detaljer. Å andra sidan är det kortare arbetsdagar under sommarmånaderna. Det passar bra för en person som gillar odling och att vara ute i naturen. Även Lovisa har gått över från konsultanställning på Adecco till fast anställning på PwC.

När jag fick chansen att prova på revision, som är något jag inte trodde skulle vara intressant så visade det sig att det var intressant! Nu kan jag definitivt tänka mig att stanna kvar i branschen.

Albin - Revisionsadministratör på Delivery Center, PwC

En arbetsplats med stark sammanhållning

Delivery Center är en ung arbetsplats med många olika typer av människor. Man kan få uppfattningen att alla som sysslar med revision är stöpta i samma form men på Delivery Center finns personer med många olika bakgrunder och erfarenheter. Du behöver inte ha en utbildning i ekonomi för att lyckas. Här har alla med rätt inställning och sifferintresse chansen att göra karriär.

Både Lovisa och Albin säger att det är högt i tak och att alla ställer upp för varandra – samtidigt som man respekterar arbetsron i det öppna kontorslandskapet. Det ges även möjlighet till många sociala aktiviteter, både på och utanför arbetet. Det är en fantastisk laganda och mycket glädje. Lovisa ser sammanhållningen som en bra anledning att söka sig till PwC.

Adecco säkrar tillgången på talanger

Adecco har ett tätt samarbete med PwC för att hitta talanger till PwC Delivery Center. Därför finns också en representant från Adecco på plats en gång i veckan. Det hjälper naturligtvis när det gäller att förstå de utmaningar som kandidaterna kommer att ställas inför och det blir lätt för redan anställda att hålla kontakten.

Både Albin och Lovisa tycker rekryteringsprocessen var en positiv upplevelse. Snabb återkoppling på annonssvaret, personlighets- och logiska tester kompletterades med en gruppintervju som kändes avspänd och trevlig. Efter det fick de besöka Delivery Center och träffa sin framtida uppdragsgivare.

Det är bara att gratulera till en bra start i yrkeslivet!

Vill du också bli en del av PwC:s Delivery Center i Lund? Sök jobbet här.

Copyright © Adecco Sweden