Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Rekryteringsprocessen

Så här går den till på Adecco

Funderar du på att söka jobb hos oss eller har du redan sökt ett av våra lediga jobb? Då kanske du undrar över vad som händer härnäst. Processen vid en rekrytering kan ibland se lite olika ut. På Adecco fokuserar vi på din kompetens och potential. Alla steg du får genomföra i processen hjälper oss att väga in och bedöma din kunskap, färdigheter, personlighet och motivation så att du ska få en rättvis bedömning. Här nedan guidar vi dig igenom hur de olika stegen brukar se ut på Adecco.

Ansökan

Hittar du ett ledigt jobb som du är intresserad av kan du enkelt söka det genom att trycka på ansökningsknappen i annonsen, fylla i formuläret och bifoga ditt CV. Efter inskickad ansökan får du en bekräftelse på att vi har mottagit... din ansökan och du finns med som kandidat för den aktuella tjänsten. Vårt rekryteringsarbete sker löpande där vi utifrån den ordning du sökt gör en bedömning där vi tittar på om du har den kompetens och profil som krävs för tjänsten. Om du är en av de kandidater som bäst matchar tjänstens kravprofil går du vidare till nästa steg i processen. visa mer

Tester

Beroende på vilket jobb du har sökt kan det bli aktuellt för dig att få utföra ett eller flera digitala arbetspsykologiska tester. Det sker oftast direkt efter att du har sökt jobbet men kan även ske längre fram i processen. Adecco... använder tester som en del av hela rekryteringsprocessen för att du ska få en möjlighet att lyfta fram din kompetens och potential som komplement till din CV. De tester som Adecco använder är vetenskapligt beprövade och mäter olika saker, exempelvis personliga egenskaper och problemlösningsförmåga. Då testerna inte fokuserar på din bakgrund så hjälper de oss att göra en fördomsfri och rättvis bedömning av din ansökan. Om det blir aktuellt med tester får du en inbjudan på din mail med instruktioner. Oftast ber vi dig att göra ett eller två tester som tillsammans inte tar mer än cirka 30 minuter att utföra. Sikta gärna på att slutföra testerna så snart du kan så rekryteraren kan gå vidare med dig i processen. Tänk bara på att försöka sitta på en ostörd plats när du gör testerna för att ge dig själv rätt förutsättningar. När du har utfört ett test får du skriftlig feedback direkt. visa mer

Telefonintervju

Har du gått vidare i rekryteringen ringer vi upp dig för en kortare telefonintervju. Under intervjun stämmer vi av kompletterande frågor till din ansökan samt praktisk information som exempelvis uppsägningstid och löneanspråk.

Intervju hos Adecco

Går du vidare efter telefonintervjun blir du kallad till en arbetsintervju hos Adecco. Intervjun kan ske både i form av ett fysiskt möte eller digitalt som en videointervju. Intervjun tar cirka 1 timme där rekryteraren under mötet vill... få en bättre bild av vem du är och vad du vill. Fokus kommer att vara på dina prestationer som är relevanta för tjänsten du sökt men du får även veta mer om vad företaget erbjuder och får möjlighet att ställa dina frågor om tjänsten. visa mer

Intervju hos företaget

Är du en av dem som passar bäst för tjänsten presenterar vi din profil för företaget. Företaget väljer, efter en dialog med oss som experter på rekrytering, vilka kandidater de vill träffa och du blir kallad till ett sista möte hos dem. Vi förbereder dig inför mötet där du... nu kommer att få möjlighet att ta reda på mer om dem och dina framtida arbetsuppgifter. visa mer

Referenstagning och bakgrundskontroll

Vi kan ta dina referenser både innan och efter du har varit på intervju hos kund men oavsett när vi tar dem så informerar vi dig alltid om det innan. I regel kontaktar vi två referenser. När du har blivit ombedd att lämna referenser är... det bra om du har säkerställt att kontaktuppgifterna till referenserna är aktuella och att de är beredda på att vi kommer att höra av oss till dem. Vid det här skedet i processen kan det även bli aktuellt med ytterligare bakgrundskontroll beroende på krav från företaget. Om det skulle vara aktuellt kommer du få information om det under processen. visa mer

Återkoppling

Om du får tjänsten hoppas vi att du får ett erbjudande som du säger ja till. Då är det dags att skriva avtal. Är det en konsulttjänst skrivs avtalet mellan dig och Adecco. Är det istället en rekrytering direkt till företaget... skriver du avtal direkt med dem. Om du inte fick tjänsten denna gång får du en återkoppling om det. Vi arbetar för att kunna ge dig ett besked så fort som möjligt. Återkopplingen sker antingen via e-mail eller telefon, där alla som har varit på intervju hos oss får återkoppling på telefon. visa mer

Hitta ditt drömjobb

Vi har många spännande roller inom en rad olika branscher. Skicka in din ansökan redan idag!

Lediga jobb

Du kan även registrera ditt CV i vår databas och bli sökbar för våra rekryterare. Är det dig de söker?

Frågor

Om du har frågor om rekryteringsprocessen för den tjänst du har sökt så är du varmt välkommen att ta kontakt med ansvarig rekryterare. Ansvarig rekryterare och dess kontaktuppgifter uppges alltid i annonsen. Vid övriga frågor om hur du söker jobb kan du ta kontakt med info@adecco.se så hjälper vi dig!

Hos oss står du i fokus!

När du skickar in din ansökan kan du förvänta dig det här:

Kompetens och potential – hos oss får du genomföra en rekryteringsprocess som är utformad utifrån vad forskningen har visat bidrar till framtida arbetsprestation. Den fokuserar på din kompetens och potential och genomsyras av kvalitet som är det bästa och mest rättvisa sättet att ta reda på om du passar för tjänsten.

Löpande återkoppling – vi håller dig informerad om vad som händer med din ansökan där vi strävar efter att du ska få en så snabb återkoppling som möjligt.

Experter på rekrytering – du och din ansökan kommer att mötas av en rekryterare som är utbildad i rekryteringsmetoder som baseras på kompetens och med fokus på att vara fördomsfri.

Personligt bemötande – vi värdesätter att du ska få ett bra bemötande där du känner dig välkommen, lyssnad på och förstådd.

Rådgivning och feedback – vi har lång erfarenhet av att förmedla jobb och motiveras av att kunna göra skillnad, för dig och din karriär. Vi strävar därför efter att kunna dela med oss av vår erfarenhet till dig genom feedback, stöd och coachning inför och under processens alla steg.

Copyright © Adecco Sweden