Sommarjobb

Vi hjälper dig hitta sommarjobbet!

Hitta sommarjobb

Söker du sommarjobb?

För dig som är student är sommaren en bra period att jobba extra. Ett sommarjobb kan ge dig både ovärderlig arbetslivserfarenhet och ett extra tillskott i kassan. Adecco har kontakt med många arbetsgivare som söker engagerad personal till sommaren.

Vad vill du jobba med? Vi har lediga jobb inom allt från lager till kundtjänst. Kanske vill du testa på ett sommarjobb inom ditt studieområde? Eller varför inte bredda din kompetens och prova på ett jobb inom något helt annat?

Adecco som arbetsgivare

Du har en trygghet i att ha Adecco som arbetsgivare. Vi har många års erfarenhet av att ordna sommarjobb till studenter. Genom att matcha din kompetens med rätt företag hittar vi jobbet som passar just dig.

Adecco är ett auktoriserat rekrytering- och bemanningsföretag som ser till att du har schyssta villkor i form av reglerad lön och anställningstrygghet. Dessutom har du en kontaktperson som värnar om dig och säkerställer att uppdraget löper på som planerat.

”Ingen annan arbetsgivare har varit mer förstående för mina studier än Adecco”

Jenna är 26 år gammal, bor i Kristianstad och studerar juridik och ekonomi på Lunds universitet. I början av sina studier jobbade hon extra på Systembolaget. Jenna trivdes bra med sitt extrajobb men kände ändå att hon gärna ville jobba med något som låg mer inom hennes studieområde.

Av en ren slump kom Jenna i kontakt med Adecco och jobbar sedan ett och ett halvt år tillbaka som konsult på SEB. I rollen som Service Manager ingår det mycket kundbemötande vilket passar Jenna, som har en lång bakgrund inom servicebranschen, väldigt bra.

- Att få jobba med det du studerar är en av det stora fördelarna med att jobba som konsult, anser Jenna.

Hon säger att många ungdomar nog tror att just restaurangbranschen är den bästa att jobba extra inom när man pluggar då arbetstiden ligger utanför skoltid på kvällar och helger.

- Men det sliter att vända på dygnet. Att istället lägga de timmarna på ett jobb som dessutom ger arbetslivserfarenhet inom det området du pluggar är ovärderligt.

Friheten att bestämma själv

En av de andra stora fördelarna med att jobba som konsult är friheten att kunna bestämma själv över sitt schema. På sommaren är det också möjligt att jobba mer än vad du kan göra under terminerna, något uppdragsgivarna välkomnar med öppna armar.

Innan coronapandemin slog till förra året jobbade Jenna en till två gånger i veckan. Vissa veckor då det var lugnare i skolan kunde det även bli fyra pass. Arbetstiden varierar och även där kan SEB-kontoren vara flexibla och anpassa efter studenternas schema. Förra sommaren jobbade Jenna nästan heltid under tio veckor på två olika SEB-kontor.

Jenna planerar att fortsätta att jobba som konsult för Adecco under sin resterande studietid. Hon avslutar med att säga att ingen annan arbetsgivare har varit så förstående för hennes studier som Adecco. Det är den absolut största fördelen med att vara konsult och något Jenna varmt rekommenderar till andra studenter.

Läs gärna hela konsultporträttet.

    5 fördelar med att sommarjobba

  1. Sök sommarjobb relaterat till din utbildning. För många kan det kännas roligt och spännande att få jobba inom det område du studerar. När du är färdigutbildad är det sedan enklare att få jobb då du har praktisk erfarenhet från branschen.
  2. Välj ett jobb inom ett annat område. Här har du möjlighet att sommarjobba och göra något annorlunda för att bredda din kompetens. Det är nu du får chansen att testa det där yrket eller företaget du kanske inte tänkt söka jobb på i vanliga fall.
  3. Du får arbetserfarenhet. Oavsett om du testar på den bransch du senare vill jobba inom eller ett annat område så får du arbetserfarenhet. Du får kunskap om processer, kännedom om arbetsplatser och övriga insikter inför ditt fortsatta arbetsliv. All arbetserfarenhet är bra för framtiden.
  4. Du breddar ditt kontaktnät. Ute på ett sommarjobb får du nya kontakter och kan nätverka på arbetsplatsen. Det ger dig inte bara kollegor utan kanske även vänner för livet. Möjligtvis får du även kontakt med din framtida chef.
  5. En extra inkomst. Det kan vara svårt att hinna med att jobba så mycket som du skulle vilja under terminen för att få till en stadig inkomst. Att jobba under sommaren ger dig chansen att kanske lägga undan en buffert eller unna dig något roligt som du annars inte skulle ha möjlighet till.
  6. Registrera ditt CV och sök bland våra lediga sommarjobb!

Adecco
Adecco Group