Kandidaters säkerhet och phishing

Flera försök att använda Adecco-namnet har rapporterats i flera länder. Observera att INGEN Adecco-representant någonsin kommer att begära betalning av något slag från en kandidat eller en kompanjon under ett jobbsöknings- eller en urvalsförfarande.

Vi har informerats om att ADECCOs namn och varumärke används i flera länder av personer som inte på något sätt är relaterade till Adecco-koncernen. Dessa personer lägger ut jobbannonser på allmänna marknadswebbplatser under namnet “Adecco” utan vår tillåtelse. Vi har också skäl att tro att e-postmeddelanden, brev, telefonsamtal och andra åtgärder som vidtagits av dessa personer inte är någonting annat än olagliga försök att få pengar och åtkomst till jobbsökares personliga och konfidentiella information.

För närvarande har vi fått kännedom om flera fall av bedrägerier där man använt Adeccos namn i Kanada, Frankrike, Ghana, Hong Kong, Italien och i USA.


Skydda dig själv

Innan du ger ut någon personlig information, ID- eller bankkonto-information under en jobbsökningsprocess, kontrollera att din kontakt är en behörig Adecco-representant. Du kan bekräfta detta genom att kontakta ett Adecco-kontor i ditt land. Hitta platserna här..

Var observant på eventuella oväntade e-postmeddelanden, sms, röstmejl eller fax som påstår sig vara från Adecco. Om du mottar ett sådant meddelande, ta kontakt med ett Adecco-kontor i ditt land och bekräfta att meddelandet är legitimt.

Om du tror att du är offer för sådana bedrägerier, rekommenderar vi starkt att du rapporterar händelsen till lokala myndigheter.


Kontakta oss

Om du skulle vilja rapportera missbruk av Adeccos namn och varumärke, kontakta Adecco-kontoret i det land där händelsen inträffade. Om Adecco inte opererar i det landet, vänligen underrätta: compliance@adecco.com eller www.aceconduct.com.

Om du söker ett jobb i Sverige, kontakta Adecco via https://www.adecco.se/.

Om du söker ett internationellt jobb, är lediga jobb i olika länder tillgängliga på - adecco.com .