Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Kandidaters säkerhet och phishing

Flera försök att använda Adeccos namn och varumärke har rapporterats i flera länder. Observera att INGEN representant från Adecco någonsin kommer att begära betalning av något slag från en kandidat eller en konsult under ett jobbsöknings- eller en urvalsförfarande.

Vi har informerats om att Adeccos namn och varumärke används i flera länder av personer som inte på något sätt är relaterade till Adecco-koncernen. Dessa personer lägger ut jobbannonser på allmänna marknadswebbplatser under namnet “Adecco” utan vår tillåtelse. Vi har också skäl att tro att e-postmeddelanden, brev, telefonsamtal och andra åtgärder som vidtagits av dessa personer inte är någonting annat än olagliga försök att få pengar och åtkomst till jobbsökares personliga och konfidentiella information.

Skydda dig själv

Innan du ger ut någon personlig information, ID- eller bankkonto-information under en anställnings-process, kontrollera att din kontakt är en behörig representant för Adecco. Du kan bekräfta detta genom att kontakta ett Adecco-kontor. Du kan hitta listan över de länder där vi är verksamma på vår webbplats www.adeccogroup.com/worldwide-locations och i Sverige här www.adecco.se/hitta-kontor/.

Var observant på eventuella oväntade e-postmeddelanden, sms, röstmejl eller fax som påstår sig vara från Adecco. Brottslingar kan försöka skicka skadlig programvara eller få tillgång till din information eller konton med e-post, telefon eller sms. Om du mottar ett sådant meddelande, ta kontakt med ett Adecco-kontor och bekräfta att meddelandet är legitimt. Om du har fått ett e-postmeddelande som du inte är helt säker på, vänligen vidarebefordra det till oss med hjälp av kontaktuppgifterna i avsnittet nedan.

Om du tror att du är eller har blivit utsatt för bedrägerier rekommenderar vi att du gör en polisanmälan.

Kontakta oss

Om du skulle vilja rapportera missbruk av Adeccos namn och varumärke, kontakta Adeccos kontor i det land där händelsen inträffade. Om Adecco inte verkar i det landet, vänligen skicka ett e-postmeddelande till compliance@adecco.com eller www.aceconduct.com.

Om du söker ett jobb i Sverige via Adecco, gå in på https://www.adecco.se/lediga-jobb/. Om du söker jobb i ett annat land finns en lista över de länder där vi är verksamma på vår hemsida www.adeccogroup.com/worldwide-locations.