Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

2023-04-11

Flexibilitet och branschkunskap viktigast för Arvidssons i Luleå

Arvidssons Takstolar AB i Luleå är ett familjeföretag som tillverkar takstolar i trä till byggprojekt i hela Sverige. Med både privatpersoner och stora byggföretag som kunder krävs både precision och leveransförmåga. Eftersom träindustrin är väldigt säsongsberoende med toppar under sommarmånaderna behövs oftast extra personal en del av året. Med Adecco som samarbetspartner de senaste fem åren har Arvidssons klarat både stark tillväxt och marknadens svängningar på ett bra sätt.

Familjeföretag med framtiden för sig

Vi pratar med Richard Arvidsson, en av tre bröder som startade Arvidssons 2006. Familjen Arvidsson bär på en lång släkthistoria av snickeri och konstruktion i Norrbotten. Det är tydligt att Richard är stolt över vad man lyckats bygga upp på relativt kort tid, orderingången är stark och omsättningen har nära fördubblats de senaste fem åren. Hållbarhet och kvalitet i produktionen i kombination med modern tillverkningsteknik och ett starkt team av engagerade medarbetare har gjort Arvidssons till en av marknadsledarna i sitt segment. Man är också noga med råvaran, allt virke kommer från hållbara skogsbruk i Norrbotten.

Ett modernt träindustriföretag

Arvidssons tillverkar sina takstolar i en modern fabrik i Gammelstad strax utanför Luleå. Man använder CAD-teknik och en datastyrd såg för att rita och skära till de element som sedan sätts ihop till färdiga takstolar för leverans till kunder över hela landet. Det kan röra sig om allt från små takstolar på ett par meter till 24 meter breda enheter. Det är tungt arbete i högt tempo, särskilt under produktionstopparna, då flera hundra takstolar produceras varje dag. Med 19 årsanställda och förstärkning av en handfull konsulter från Adecco klarar man att hålla en genomsnittlig leveranstid på fyra veckor.

Rätt person på rätt plats

Arvidssons är ett bra exempel på ett företag där formella kvalifikationer och examen inte är det viktigaste. Det som värderas högst är attityd, engagemang och att man passar in i gänget. Truckkort är förstås en bonus, annars handlar det bara om arbetsförmåga och inställning. Detta tar Adecco förstås hänsyn till i annonserna för den extrapersonal som behövs. Med hjälp av tester och intervjuer har Adecco valt ut 5-6 kandidater per år som fått komma på besök hos Arvidssons för att få en känsla för jobbet och träffa ledningen. Under de fem år som samarbetet pågått har Arvidssons tagit in 2-3 konsulter per år. Ett extra bra betyg är att man sedan anställt ungefär hälften.

Richard Arvidsson

Nu är det viktigare än någonsin att ha den flexibiliteten man får med Adecco och konsulterna. Vi hoppas förstås att det ansträngda ekonomiska världsläget vänder snart. Vi ska se till att positionera oss för att ta marknadsandelar!

Richard Arvidsson, Grundare av Arvidssons Takstolar AB.

Viktigt med förståelse för både bransch och business

Under de fem åren som gått sedan samarbetet började har Arvidssons haft flera kontaktpersoner hos Adecco. Det har blivit varma och bra relationer och överlämningarna har gått smidigt. Richard tycker att en av fördelarna med Adecco som HR-partner är hur väl de olika kundansvariga har förstått branschen och Arvidssons behov. På personalsidan handlar det inte så mycket om kompetensmatchning utan att Adecco lyckats hitta personer som snabbt blir både oumbärliga i produktionens olika delar och uppskattade medarbetare.

Adecco har också förståelse för marknaden och processerna i träindustrin och hur bemanning kan möjliggöra tillväxt på ett organiskt sätt. Bemanningen har gjort att man minskat risken när det varit tuffare på marknaden, genom att man kunnat anpassa personalens storlek dynamiskt.

– Nu är det viktigare än någonsin att ha den flexibiliteten man får med Adecco och konsulterna. Vi hoppas förstås att det ansträngda ekonomiska världsläget vänder snart. Vi ska se till att positionera oss för att ta marknadsandelar!

Arvidssons snabba tillväxt har stärkts av den tillgång till kvalificerade konsulter som Adecco kunnat erbjuda. Är du också i behov av en flexibel bemanningslösning och är nyfiken på hur Adecco kan hjälpa just ditt företag? Vi har lokalkontor över hela landet och kan bistå med allt inom kompetensförsörjning, från bemanning till rekrytering av specialister och chefer. Adecco har också en bred portfölj av HR-tjänster. Välkommen att kontakta oss idag!

Om Arvidssons Takstolar

Arvidssons Takstolar är ett familjeägt företag som startades i Luleå 2006. Idag har företaget vuxit till en av branschens mest erkända leverantörer. Försäljningen började lokalt i Luleå men har sedan dess spritt sig till hela landet. Idag har företaget både privatpersoner och stora byggföretag som kunder.

Copyright © Adecco Sweden