Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

CONTENT

Inkludering och mångfald – så jobbar Adecco för att du ska få en bra rekryteringsupplevelse

Är mångfald och inkludering viktigt för dig? Människor är olika. För en del är det mer lockande med en arbetsplats som är homogen i sin sammansättning och där man kan känna att man hör hemma direkt.

Men för allt fler har det blivit tydligt att mångfald och ett blandat team av människor ger en dynamik och kreativitet som gör det roligare att gå till jobbet. Undersökningar visar att 83 procent av de arbetssökande i Generation Z (personer födda mellan 1996-2012) ser företagets arbete för mångfald och inkludering som en viktig faktor vid av val av arbetsgivare.

Vi har tidigare skrivit om vad du ska kika efter för att se om drömföretaget är en inkluderande arbetsplats. Här går vi igenom hur vi på Adecco arbetar för att säkerställa att vår rekrytering är inkluderande och främjar mångfald.

Hur Adecco jobbar för en rättvisare rekryteringsprocess

På Adecco använder rekryterarna sig av en kompetensbaserad metodik när de matchar lediga tjänster med kandidater. Det innebär att fokus ligger på din kompetens och förmåga att utföra tilltänkta arbetsuppgifter och inte bara på vad du har för utbildning och tidigare titlar.

Söker du ett jobb via Adecco och går vidare till intervju kommer du att få genomföra en kompetensbaserad intervju. Syftet med denna typ av intervjuer är att säkerställa att du lyckas i din framtida roll. Genom att ställa frågor som svarar på hur du har agerat i tidigare situationer i arbetslivet försöker rekryteraren förutsäga framtida beteenden specifika för den aktuella tjänsten.

Exempel på kompetensbaserade intervjufrågor:

  1. Kan du berätta om en situation där du använde dina kunskaper för att lösa ett problem?
  2. Berätta om när du senast försökte knyta en ny kontakt i ditt arbete. Hur gick du tillväga och varför var den här personen viktig för dig?
  3. Beskriv ett tillfälle när du behövde samarbeta med andra för att uppnå ett mål. Vilken roll hade du i det samarbetet och hur tyckte du själv att samarbetet fungerade?

Din kompetens ska alltid vara avgörande

Arbetspsykologiska tester är en annan del av Adeccos rekryteringsprocessprocess. Vid vissa tillfällen kan du bli ombedd att utföra testerna innan du går vidare till intervju, ibland kan du få göra dem efteråt.

Adecco använder sig huvudsakligen av två test. Det ena mäter din problemlösningsförmåga och det andra dina personliga egenskaper. Se inte testerna som något negativt! De är ett komplement till ditt CV och en chans för dig att lyfta din kompetens och potential.

Fördelen med testerna är att de endast tittar på nämnda faktorer och inget annat. Det ger alla sökande lika förutsättningar och hjälper rekryteraren att göra en rättvis och fördomsfri bedömning av din ansökan. Här kan du läsa mer om arbetspsykologiska tester och hur du förbereder dig.

Adeccos samarbete med andra arbetsgivare

Inkludering och mångfald är områden som blir allt viktigare för arbetsgivare att jobba aktivt med. Fler och fler företag inser fördelarna med dynamiska team och att arbetsgrupper med olika bakgrunder, kön, ålder och etnicitet gör det lättare för medarbetarna att trivas.

Adecco samarbetar med flera företag för att ta fram konkreta planer som främjar detta. Det kan göras bland annat genom att Adecco använder mångsidiga annonseringskanaler och nätverk för att nå underrepresenterade grupper med rätt kompetens och om att använda inkluderande budskap i jobbannonsen.

Checklista för att du ska få en bra rekryteringsupplevelse

Ett lika bemötande av alla sökande är viktigt för en rättvis bedömning och en bra rekryterare är dessutom mån om att varje kandidat kan göra sitt bästa i intervjuer, skrivna svar och på tester. På Adecco strävar vi efter att alla kandidater, även de som inte får jobbet, får en så positiv upplevelse av rekryteringen som möjligt. Några saker som vi tycker är självklara:

  • Intervjun har fokus på din kompetens och lämplighet för jobbet.
  • Du känner att du har fått en chans att påverka intervjusituationen.
  • Du får feedback som ger dig värdefulla insikter.
  • Du får möjlighet att komplettera eller förtydliga skrivna svar du lämnat tidigare i processen.
  • Du kan ställa frågor och få personliga svar, inte bara en hänvisning till en tryckt policy eller information på hemsidan.
  • En intervju där du känner dig lugn istället för stressad.

Adecco kan inkluderande rekrytering

Adecco arbetar med bemanning och rekrytering sedan många år tillbaka och hjälper fler och fler företag med att rekrytera kompetensbaserat. Vill du få jobberbjudanden eller råd och tips innan en intervju? registrera ditt CV i vår databas och kontakta ditt närmaste Adecco-kontor, så hjälper vi dig!

Skribent
Adecco

Relaterade artiklar

Copyright © Adecco Sweden