Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

2023-03-30

Marianne efter 25 år på Adecco i Karlstad – rätt person på rätt plats!

Marianne Petterson

När Marianne Pettersson först började på kontoret i Karlstad 1998 var det inte så vanligt med bemanning i Sverige och man såg med viss skepsis på Adecco och andra bemanningsföretag. Sedan dess har Marianne varit med om upp- och nergångar på marknaden och haft ett antal spännande och utvecklande roller.

Som Senior Rekryteringskonsult är hon numera en värderad partner till ett antal större lokala kunder och har fingret på pulsen när det gäller kompetensbehovet, vilket tillsammans med hennes breda nätverk bäddar för snabba och pricksäkra rekryteringar.

Spännande uppdrag - från simning till skruvkorkar

Under sin långa tid på Adecco har Marianne hunnit med en rad olika roller och många spännande uppdrag. När vi frågar efter minnesvärda rekryteringar så tycker Marianne att den framgångsrika rekryteringen av ny generalsekreterare till Vansbrosimningen sticker ut. Där kom hennes metodiska arbete med att ta fram en kravprofil, hitta rätt kandidater och motivera urvalet till sin rätt.

På 25 år har det blivit många kunder i alla möjliga branscher runt om i Värmland. Som civilekonom med specialintresse i näringslivsfrågor har Marianne uppskattat att ha ett smörgåsbord av kunder i regionen. Det är roligt att få insyn i en mängd olika branscher och att både jobba med myndigheter och att vara ute på fabrikerna som tillverkar allt från chips till robotar.

– Vi fick just in ett jätteroligt uppdrag för Blue Ocean Closures, ett startupbolag som tillverkar återvinningsbara kapsyler av cellulosa. De är ett perfekt exempel på den gröna omställningen här i regionen och vi ska rekrytera ett tiotal medarbetare till deras verksamhet under närmaste året.

Rekrytering i fokus

Mariannes fokus som senior rekryteringskonsult ligger på rekrytering av chefer och specialister. Hon är också testspecialist. Adecco använder sig av en rad tester i rekryteringsprocessen, men Marianne betonar att testerna mest är ett urvalsverktyg. Det är intervjuer och personlig kontakt med kandidaterna som därefter avgör om de bör presenteras för kunden.

– Det som är viktigast är att personen har rätt personliga egenskaper och potential, inte bara rätt kompetens.

Marianne Petterson

Det bästa med jobbet på Adecco är de engagerade, målinriktade kollegorna och de starka relationerna med kunderna.

Marianne Pettersson, Senior Rekryteringskonsult på Adecco i Karlstad

Hjärtat är med

När vi frågar vad som är bäst med Adecco Karlstad som arbetsplats kommer svaret snabbt: Engagerade, målinriktade kollegor och de starka relationerna med kunderna. Med en genomsnittlig anställningstid på 12 år har Adecco ett sammansvetsat team i Värmland. Att man lyckas så bra med rekryteringsuppdragen bygger mycket på djupa kunskaper om kundens organisation, bransch och behov - relationsförsäljning helt enkelt.

Erfarenhet och människokännedom är hårdvaluta

Mycket har hänt inom bemanning och rekrytering de senaste 25 åren. Bemanningsföretagen är en viktig del av kompetensförsörjningen, som möjliggör både tillväxt och omställningar. Rekrytering har blivit en högspecialiserad uppgift, och uppdragsgivarna har förstått att det är potentialen som avgör, inte meriterna i CV:t. Mycket beror på att det är kompetensbrist i många sektorer just nu och att det är viktigare att hitta rätt person som man sedan kan vidareutbilda internt om det finns behov av det. Lång erfarenhet och människokännedom hos rekryterarna blir hårdvaluta när kritiska tjänster ska tillsättas.

Planterar träd

Som en del av firandet av 25-årsjubileumet kommer Marianne att plantera träd, vilket kan ses som symboliskt för hennes tid på Adecco. Genom hennes professionalism och engagemang har hon fått många människor att växa – rätt person på rätt plats!

Adecco
Adecco Group