Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

CONTENT

Vägen till ett vinnande CV för studenter

Du är förmodligen bekant med definitionen av ett CV vid det här laget – ett CV, eller meritförteckning, är en skriftlig sammanfattning av din arbetserfarenhet, utbildning och kunskap. Men vet du vad som krävs för att göra ett riktigt bra CV? Ladda ner Adeccos kostnadsfria CV-mall och läs våra tips för att göra ett bra CV.

Varför är ett bra CV viktigt för studenter?

När du söker ett deltidsjobb är ditt CV det första intrycket en arbetsgivare får av dig. Det är därför mycket viktigt att ditt CV är bra och anpassat till det extrajobb du söker.

Ett bra CV med genomtänkt format och design kan ge dig större chans till en intervju, och vara lättare att läsa. Ett studentjobb får ofta många sökande och ett CV som är lättläst och välstrukturerat ökar chansen att den som rekryterar till tjänsten läser och lär sig vad som gör dig rätt för jobbet.

Gratis CV-mall för studenter

Vi på Adecco har gjort en färdig CV-mall som gör jobbsökandet lättare för dig och som ökar dina chanser att få ett deltidsjobb. Vår CV-mall är gratis och fungerar i Word på din PC eller Mac. I mallen har vi använt fonten Nunito som vi rekommenderar att ladda ner gratis från Google Fonts om du inte redan har den installerad på din dator.

Ladda ner våra gratis CV-mallar på svenska eller engelska här:

Så här skriver du ett bra första CV

Att skapa ditt eget första CV medan du fortfarande studerar kan verka svårt, speciellt om du inte har haft många spännande deltidsjobb. Här är en kort lista med information du bör samla in innan du börjar.

Om du ändå vill göra ditt eget CV eller om tanken av att göra ett eget CV känns jobbig har vi några tips att ge dig. Det finns många program du kan använda för att göra ett CV, t.ex. Canva eller Adobe. Microsoft Word har också många gratismallar. Den bästa mallen hittar du ändå hos oss – Adeccos CV-mall är tydligt strukturerad med en enkel, stilren design så att arbetsgivaren snabbt får en helhetsbild av dig.

Ha med följande i ditt CV:

  • Kort introduktionstext och kontaktuppgifter
  • Information om kursen du går och gärna relevanta ämnen
  • Detaljer om tidigare jobb, inklusive sommarjobb och deltidsjobb
  • Detaljer om volontärarbete, t.ex. klubbverksamhet eller organisationer
  • Kurser och/eller utbildningar, t.ex. certifikat
  • Programkunskap, t.ex. Microsoft Office, Adobe eller kodningsprogram
  • Språkkunskaper och kunskapsnivå

Anpassa ditt CV till varje ansökan

Du ska alltid skräddarsy ditt CV efter deltidsjobbet och företaget. Läs platsannonsen noga, och kolla in företagets hemsida. Välj ut de nyckelord som går igen i platsannonsen. Till exempel, om en platsannons säger att en enskild student med öga för detaljer kommer att lyckas i positionen, använd ditt CV som en möjlighet att visa att du inte kommer att missa detaljerna. Behöver du en rejäl dos initiativ för att lyckas på jobbet, låt din motivation, entusiasm och positiva attityd lysa igenom!

Ladda ner våra gratis CV-mallar på svenska eller engelska här:

Skribent
Adecco

Relaterade artiklar

Copyright © Adecco Sweden