Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Tekniker
Jobb? Bemanning? Rekrytering? Vi hjälper dig!

Vad gör en tekniker?

Tekniker är ett brett yrke med varierande arbetsuppgifter inom en rad olika verksamhetsområden. Du kan exempelvis jobba som apotekstekniker, biltekniker, flygtekniker, glastekniker, hjälpmedelstekniker eller larm- och säkerhetstekniker för att nämna några exempel. Inom de områden med mycket kundkontakt är det viktigt att du gillar att ge bra service och är duktig på att kommunicera. Här gäller det också att vara beredd på att kunna jobba helger och kvällar.

Är du drifttekniker vid exempelvis ett värme- och vattenverk är det helt andra egenskaper och kompetenser som är viktiga att besitta. Arbetsuppgifterna består av att övervaka och styra driften i anläggningen och eftersom de ofta är i drift dygnet runt förekommer skiftarbete och jourberedskap. Här är det viktigt med ett gediget säkerhetstänk och en förmåga att snabbt kunna lösa problem som uppstår. Som du märker är teknikeryrket otroligt brett och passar många olika typer av människor.

Lönen för en tekniker

Precis som arbetsuppgifterna är varierande för en tekniker så är även lönen det. Det beror helt enkelt på vilken typ av tekniker du arbetar som och vad du har för utbildning. Lönerna kan också skifta något beroende på om du arbetar inom offentlig eller privat sektor. Att jobba som konsult hos Adecco ger dig en konkurrenskraftig lön, kollektivavtal och andra förmåner som tillgång till kompetensutveckling och coachning.

Vad för utbildning behöver en tekniker ha?

Många teknikeryrken kräver eftergymnasial utbildning från högskola eller universitet. Vissa yrken går även att studera till vid Yrkeshögskola och Komvux.

Arbetsmarknaden för en tekniker

Den tekniska utvecklingen går snabbt framåt och det betyder att behovet av kompetent personal som kan sköta den tekniska utrustningen ökar. Arbetsmarknaden för de olika teknikeryrkena är god och chansen att få ett jobb är stor både på 1 års och 5 års sikt (undantag finns inom vissa områden som exempelvis presstekniker, tryckare och bokbindare där efterfrågan är låg).

Rekrytera en tekniker

Efter snart 30 år i branschen har vi samlat på oss gedigen erfarenhet av rekrytering inom den svenska arbetsmarknaden. Är det dags att anställa nya medarbetare till ditt företag? Vi hjälper dig att hitta rätt person till rätt plats.

Hyr en tekniker

Är du i behov av extra personal? Tillfälliga arbetstoppar eller plötslig sjukdom är några av anledningarna till att du kan behöva stärka upp ditt team med extra personal. Vi bemannar stora som små behov. Hör av dig till oss och berätta vad just ditt behov är.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företag


Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN
Adecco
Adecco Group