Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Controller
Jobb? Bemanning? Rekrytering? Vi hjälper dig!

Vad gör en controller?

En controllers främsta arbetsuppgift är att analysera verksamheten från olika perspektiv för att kunna ta fram strategier för hur företaget eller organisationen bäst ska leda sin verksamhet. Det finns två huvudinriktningar inom controlleryrket och beroende på vilken inriktning du väljer skiljer sig dina arbetsuppgifter och arbetsbeskrivning åt.

En finansiell controller (även kallad accounting controller) arbetar med att analysera företagets siffror och rapporterar det ekonomiska läget till ledningen och övriga i organisationen. Om du arbetar som verksamhetscontroller (även ofta kallat business kontroller) fokuserar du mer på framtiden och tittar inte bara på företagets siffror utan även andra aspekter som exempelvis hur marknaden ser ut. Som controller kan du arbeta på företag, myndighet eller i en organisation. Är du noggrann, analytiskt lagd och har ett öga för detaljer är controller ett jobb för dig.

Lönen för en controller

Vad du som controller tjänar beror på en rad olika faktorer. Vad du har för utbildning och tidigare erfarenhet spelar såklart in samt var du arbetar. Vanligtvis har du högre lön om du arbetar som controller inom den privata sektorn än i den offentliga. Som konsult hos Adecco har du alltid konkurrenskraftig lön samt flera förmåner som friskvårdsbidrag och tillgång till kompetensutveckling.

Vilken utbildning måste en controller ha?

Många av de som arbetar som controller har eftergymnasial utbildning inom ekonomi på universitet eller högskolenivå. Vissa arbetsplatser kräver inte en akademisk utbildning utan erbjuder utbildning internt.

Arbetsmarknaden för en controller

Enligt Arbetsförmedlingens undersökning Yrkeskompassen ser framtiden ljus ut för controllers. Både på 1 års och 5 års sikt spås tillgängligheten för jobb att vara god. Dock måste man ha i åtanke att Covid-19 påverkat arbetsmarknaden och att vi just nu lever i en mer osäker tid där läget på arbetsmarknaden kan svänga fort.

Rekrytera en controller

Behöver du hjälp att rekrytera en controller? Vi har flera kompetenta kandidater som är redo att anställas. Som världens ledande rekrytering- och bemanningsföretag hjälper vi på Adecco ditt företag att hitta den rätta personen för just ert företag.

Hyr en controller

Vi har lång erfarenhet av att bemanna med personal inom ekonomi och finans. Är du behov att extra hjälp under vissa perioder av hög arbetsbelastning? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi tittar på ditt specifika behov och skräddarsyr en lösning därefter.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företagGenom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN
Adecco
Adecco Group