Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

2022-06-28

Adecco i Malmö - Laget framför allt

I Malmö möter vi ett Adecco-team som präglas av laganda, högt i tak och schyssta passningar. Med fokus på nätverkande och engagemang i lokala företag har Malmökontoret med sina ca 30 anställda byggt upp en framgångsrik verksamhet.

Med både rekrytering, bemanning och HR-tjänster på menyn kan Adecco tillgodose kundernas kompetensbehov både på kort och lång sikt. Ambitionen är att verkligen förstå kundernas affär och bransch på djupet. Malmökontoret har specialiserat sig bl a på ekonomi, administration, HR och logistik och har där byggt upp starka nätverk.

Michaela Forss är kontorschef för Adecco Professionals Malmö, ett av Adeccos affärsområden med fokus på tjänstemannasektorn. Efter 10 år i resebranschen letade hon efter en ny bransch med samma energi och dynamik. Michaela tycker att hon hamnat helt rätt. På Malmökontoret händer det mycket hela tiden. Ett specifikt projekt som ligger Michaela varmt om hjärtat och engagerar hela kontoret är MFF-nätverket.

Levande nätverk med fotbollen i centrum

Sedan drygt tre år tillbaka är Adecco nämligen medlem i MFFs företagsnätverk, tillsammans med ett 60-tal medelstora och stora företag som Volkswagen, Cabonline, TicTac och Länsförsäkringar. Nätverket ger förutom tillgång till matcher och event en mängd tillfällen till avslappnade informella möten, där medlemmarna kan utbyta erfarenheter och där Adecco kan dela med sig av sin kunskap om kompetensförsörjning. Som experter i kompetensbranschen blir också Adecco inbjudna att hålla presentationer och utbildningar för andra medlemmar.

Michaela Forss

Som nätverkspartner till Malmö FF bidrar vi med insatser till Karriärakademin. Det är ett sätt för oss att både bidra till MFF som förening men också samhället och Malmö Stad.

Michaela Forss, Head of Adecco Professionals Malmö

Eftersom Adecco har ett stort kandidatnätverk och tillgång till många startklara kandidater, kan kontoret också hjälpa till med personalbehov som uppstår med väldigt kort varsel. Till exempel kunde Adecco bistå med 20 funktionärer till en MFF-match redan följande dag.

Karriärakademin är ett samarbete mellan Malmö FF och Malmö Stad, med syfte att koppla ihop arbetsgivare med arbetssökande. Som nätverkspartner till Malmö FF bidrar Adecco med insatser till Karriärakademin så som coachning, utbildning och liknande. Det är ett sätt för Adecco i Malmö att både bidra till MFF som förening men också samhället och Malmö Stad gällande frågor kopplat till arbetslöshet, segregering och utanförskap.

Vi får jobba med kundernas viktigaste resurs

En annan profil på Malmökontoret är Ida-Maria Ryberg, som är utbildad personalvetare och idag arbetar som rekryteringskonsult och teamleader för rekryteringsteamet på Adecco Professionals i Malmö. Ida-Maria tycker att det är inspirerande att få arbeta med så många olika företag från skilda branscher. Hon upplever det som ständigt utvecklande att få stötta dem i arbetet kopplat till deras viktigaste resurser - människorna och framtida medarbetare.

Rekrytera på potential

Ida-Maria arbetar mycket med kompetensutveckling i samarbete med sina kunder.

– Kompetensutveckling är hett. Med så stor kompetensbrist som det är i många branscher idag, börjar allt fler kunder inse vinningen i samt behovet av att rekrytera på potential istället för CV. Adecco kan hjälpa med kravprofilering och upskilling och vår nischkompetens gör att vi kommer längre fram i processen, det vill säga närmare en lyckad rekrytering.

– Mångfald och inkludering är också viktigt, både när vi hjälper företag att rekrytera och när vi letar konsulter. Företagen kan ha svårt att själva leva upp till sina mångfaldsmål och då kommer Adeccos mångåriga erfarenhet och nätverk väl till pass, avslutar Ida-Maria.

Ida-Maria Ryberg

Vi är människor som drivs av människor och det återspeglas i vårt arbete varje dag.

Ida-Maria Ryberg, Teamleader/Rekryteringskonsult på Adecco Malmö

Kul att gå till jobbet

När vi frågar vad som är bäst med att jobba på Malmökontoret svarar Michaela och Ida-Maria direkt att det är teamet. Det är kul att gå till jobbet, alla ställer upp för varandra och gläds åt varandras framgångar. Ett bra lag helt enkelt. Att medarbetarna mår bra och är engagerade märks också på resultatet. Alla delar samma vision och mål och det faktum att teamet består av människor med olika bakgrund och utbildning gör att det blir en fin dynamik. Det går lättare att hitta synergier och lösningar.

– Vi har väldigt kul ihop. Senaste aktiviteten vi provade på ihop var fäktning, berättar Ida-Maria.

Kanske spelar det roll att Adecco trots sin storlek fortfarande är ett företag med stort hjärta, säger Michaela. Ambitionen är att vara en rådgivande HR-partner åt kunderna och skapa långa och hållbara relationer.

– Vi är människor som drivs av människor och det återspeglas i vårt arbete varje dag, avslutar Ida-Maria.

Copyright © Adecco Sweden