Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

2022-04-11

”Jag har lärt mig mer under sex månader på PwC än vad jag gjorde i skolan under hela min studietid”

Lisa Nordqvist

PwC är ett av världens största revisionsföretag med 208 000 anställda i 157 länder. I Sverige är företaget marknadsledande inom revision, skatte- och affärsrådgivning och har cirka 2 900 medarbetare utspridda på 22 orter runt om i landet. Här berättar Lisa Nordquist om hur hon med Adeccos hjälp landade jobbet som junior revisor på PwC, och varför hon rekommenderar andra nyexade att söka sig till företaget.

Lisa är 25 år och född och uppvuxen i Stockholm. Hon har en kandidatexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet där hon studerat en tvärvetenskaplig linje bestående av ekonomi och IT. Det var via en studiekamrat hon fick höra om Adecco och öppningen hos PwC. Lisa berättar att hela processen gick väldigt smidigt och att hon redan dagen efter inskickad ansökan blev kontaktad av Adecco:

– Vi hade en kort avstämning via telefon och bokade in en tid för intervju samma vecka. Några dagar efter första intervjun med Adecco hade jag intervju hos PwC. Från att jag sökte rollen till att jag fick det positiva beskedet att jobbet var mitt tog cirka två veckor.

Om rollen som junior revisor på PwC

Lisa jobbar på avdelningen för revision. Här jobbar man med olika typer av kunder och bolag, allt från stora börsnoterade företag till företag inom finansiella och ideella sektorn. Lisa jobbar på avdelningen som kallas för ”Entreprenör” som främst har ägarledda företag som kunder.

– Det är en väldigt trevlig avdelning att jobba på. Man får mycket närmare kontakt med bolaget och en större inblick i verksamheten som helhet.

På Lisas avdelning arbetar cirka åttio medarbetare indelade i mindre team beroende på kundens storlek. Ett team kan bestå från endast två personer upp till tio. Teamen jobbar ofta gränsöverskridande och hjälper varandra vid behov.

PwC är alltid i behov av kompetenta medarbetare och satsar gärna på unga nya talanger. Just nu söker vi flera juniora eller nyexaminerade revisorer till flertalet orter runt om i landet. Läs mer om denna möjlighet här.

Flera fördelar med att arbeta på PwC

Lisa berättar att ingen dag är den andra lik på PwC vilket hon uppskattar. Revisionsyrket handlar om att granska siffror och finansiella rapporter men lika mycket att agera rådgivare och stöd åt kunden.

– Utomstående tror ofta att man bara sysslar med siffror men man jobbar faktiskt lika mycket med människor. Det är en trevlig kombination tycker jag.

Lisa ser flera fördelar med att jobba på PwC. Det är ett stort bolag som erbjuder många utvecklingsmöjligheter. Börjar man att jobba inom ett område och känner att det inte är helt rätt är är man välkommen att testa ett annat. Det är en otroligt bra språngbräda ut i arbetslivet, menar Lisa som säger att hon lärt sig mer under sina sex månader på PwC är vad hon gjort under hela sin studietid.

Ett företag i framkant

PwC arbetar aktivt med att digitalisera revisionsprocessen. Lisa som pluggat IT uppskattar att hennes arbetsgivare ligger i framkant med den senaste tekniken. Det var ännu en faktor som gjorde att hon valde att söka sig till företaget.

– PwC använder sig av flera digitala verktyg och utvecklar dessutom sina egna. För mig som är intresserad av IT var det ett stort plus.

Utomstående tror ofta att man bara sysslar med siffror men man jobbar faktiskt lika mycket med människor. Det är en trevlig kombination tycker jag.

Lisa Nordqvist, Junior Revisor på PwC

En varm kultur och inkluderande gemenskap

Men det bästa med att jobba på PwC är människorna, menar Lisa. Hon berättar att hon kände sig välkommen och som en del av teamet redan från dag ett.

– PwC är duktiga på att anordna aktiviteter som stärker gemenskapen vilket är toppen. Här känner man alltid att man har någon att vända sig till. Kulturen på PwC är varm och lyhörd samtidigt så som det är väldigt högt i tak.

För att lyckas i rollen som junior revisor ser Lisa att man behöver vara strukturerad, noggrann, initiativtagande, lyhörd samt besitta god samarbetsförmåga och vanan att arbeta självständigt. Hon avslutar med att rekommendera andra nyexaminerade revisionsassistenter att söka sig till PwC.

– Det är en supertrevlig arbetsplats och jag har fått väldigt fina kollegor.

Är du också intresserad av en karriär på PwC? Just nu söker vi flera drivna och engagerade medarbetare till flertalet orter i Sverige. Annonsen hittar du här. Skicka in din ansökan idag!

Copyright © Adecco Sweden