Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

2021-02-15

Konsulten Leif: ”Uppdraget på 14 dagar blev till 5 år”

Leif Wiklund

Efter 22 år hos samma arbetsgivare kände Leif att det var dags att testa något nytt. Han hade länge haft en tjänst med personalansvar men kände nu att han ville jobba mer fysiskt ute i produktion.

För att få möjlighet att prova på olika roller och arbetsgivare sökte sig Leif till konsultverksamheten och kom 2017 i kontakt med Adecco. Efter en kort tid som konsult kände Leif att det passade honom perfekt.

– Jag hade vart på en och samma arbetsplats sedan jag slutade skolan och ville göra något annat. Jag var inte ute efter en ny fast arbetsplats utan ville pröva på olika arbetsuppgifter på flera företag.

Leifs första uppdragsgivare blev ABB i Öjebyn. Där jobbade han som truckförare i några månader innan det var dags för nästa uppdrag hos SunPine i Piteå, där han jobbar än idag. SunPine är ett bioraffinaderi och världsledande vad gäller framställning av förnybara drivmedel. Här har Leif rollen som underhållstekniker, något han trivs bra som då arbetsuppgifterna är väldigt varierande.

– Jag jobbar i princip med allt möjligt. Det är allt från projektledning till att jobba som förrådsarbetare och att vara vaktmästare. Så det är ett brett spektrum av olika uppgifter vilket jag tycker är kul.

Kompetensutvecklas genom att jobba

För tillfället jobbar Leif med ett 5S-projekt som ska genomdrivas på hela fabriken. Det är ett viktigt projekt som genomförs för att effektivisera arbetet och för att kunna säkerställa en säker arbetsmiljö för alla anställda. Leif berättar att han jobbat med liknande projekt innan men uppskattar möjligheten att nu fördjupa sig i metoden ännu mer praktiskt.

Via Adecco får du chansen att komma ut på företag och visa att du har viljan att lära dig. Mitt uppdrag på SunPine skulle initialt vara i 14 dagar. Det var för fem år sedan.

Leif Wiklund, Adeccokonsult

– All den kompetens jag besitter har jag skaffat mig genom att arbeta. Jag har utvecklats och jobbat mig uppåt hela mitt yrkesliv. Jag har inte studerat på högre nivå men har klättrat i karriären ändå.

Det är något som Leif tror är en den av de stora fördelarna med att jobba som konsult. Att du får möjligheten att bli presenterad för företag som kanske annars inte hade stannat upp vid ditt CV för att du saknar just utbildning.

– Via Adecco får du chansen att komma ut på företag och visa att du har viljan att lära dig. Mitt uppdrag på SunPine skulle initialt vara i 14 dagar. Det var för fem år sedan. Sen dess har de fortsatt att förlänga mitt uppdrag.

Möjligheten att utforska olika roller en fördel

Andra fördelar med konsultrollen som Leif nämner är friheten och möjligheten att få testa på olika roller för att se vad man trivs bäst med. Nu blev det inte riktigt så för hans egen del då han fortsatt att tacka ja till förlängning på SunPine.

Här far jag runt inom samma företag på olika uppdrag. För ett tag sedan byggde vi klart vår nya fabrik och där höll jag i all inkommande logistik. Nu jobbar jag mest mot underhållsavdelningen och stödjer dem i deras arbete.

Leifs berättelse är ett ypperligt exempel på att det inte alltid blir som man tänkt sig, ibland blir det till och med bättre. Leif avslutar med att berätta att han är väldigt nöjd med Adecco som arbetsgivare och rekommenderar konsultrollen till personer som känner att de vill testa på olika yrken.

Copyright © Adecco Sweden