Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

2020-11-26

Konsulten Jenny: ”Jag fick verkligen en superchans”

Jenny Ohlsson

Jenny Ohlsson bor i Västerås och har jobbat som konsult för Adecco sedan 2012. En roll hon trivs så pass bra i att hon tackat nej till flertalet erbjudanden om fast tjänst. Här berättar Jenny om sin resa tillsammans med Adecco och de fördelar hon ser med att jobba som konsult.

Efter att ha varit på samma arbetsplats i 8 år kände sig Jenny färdig på det företag hon var fast anställd på. Så när en tidigare chef ringde och erbjöd henne ett vikariat på ett nytt företag så fanns det inga tvivel.

– Jag tog det direkt. Trots att jag hade en fast anställning på en väldigt attraktiv arbetsplats så kände jag att det var dags att gå vidare. Det jag inte visste då var att vikariatet var via Adecco.

Tjänsten Jenny lämnade var som bemanningsplanerare på HR avdelningen på IKEA. På sin nya arbetsplats, Mälarenergi, hamnade hon på löneavdelningen och blev upplärd på plats.

– Jag hade aldrig arbetat med lön tidigare utan blev upplärd ute hos kund. Min chef trodde på mig och valde att satsa på mig. Alla vägar är inte via studier, jag fick verkligen en superchans.

Jenny var på löneavdelningen i ett och ett halvt år. När uppdraget var slut ville uppdragsgivaren inte släppa taget om henne. Istället för att byta uppdrag stannade Jenny kvar på Mälarenergi men flyttade till kundtjänstavdelningen där det fanns en öppning. Även här blev Jenny upplärd.

– Jag kunde ju ingenting om el eller el-avtal. Men även här gick det kanon att bli upplärd och det dröjde inte länge förens jag kände mig bekväm att prata med kunder om allt från elnät till fiberanslutningar.

Nya erfarenheter från varje arbetsplats

I grunden är Jenny utbildad barnskötare. Trots det har hon aldrig jobbat inom barnomsorgen. Att det finns möjligheter att jobba inom områden man inte är utbildad till är en sak som Jenny tycker är viktig att lyfta. Genom att visa ett driv och en vilja att lära sig kan du testa på olika yrken ändå.

Jenny Ohlsson

Möjligheten att ständigt utvecklas är en av de många fördelarna. När du byter uppdrag kan du till viss mån själv styra i vilken riktning du vill gå härnäst.

Jenny Ohlsson, Adeccokonsult

Jenny stannade ytterligare ett år på Mälarenergi innan det var dags att byta arbetsplats. Nästa uppdrag var som receptionist på Mälardalens Brand och Räddning i Västerås. Jenny berättar att hon först var lite skeptisk till uppdraget då hon trodde att det mest innebar att ta emot folk och hälsa välkommen.

– Men jag hade faktiskt mest administrativa arbetsuppgifter på brandstationen. Bland annat fick jag vara med och implementera ett helt nytt datasystem specifikt utformat för brandkåren, vilket kändes jättekul att få vara en del av.

Att jobba på brandstationen var som att komma till en ny värld. Här var majoriteten som arbetade män och det kändes även av att verksamheten var kommunalt styrd. Det är en del av tjusningen med att jobba som konsult. Du får uppleva något nytt varje gång du byter uppdragsgivare och tar med dig nya kunskaper och erfarenheter från alla, berättar Jenny.

– Att kunna byta arbetsuppgifter och utveckla sig själv är en stor fördel med att jobba som konsult. När du byter uppdrag kan du till viss mån själv styra i vilken inriktning du vill gå härnäst.

Erbjuden fast anställning men tackat nej

Jenny berättar att hennes Business Manager alltid har frågat vad som är viktigast för henne och sedan letat efter uppdrag som matchar de kriterierna. Uppdraget efter brandstationen var även det på en löneavdelning, nu på ABB. Jenny som egentligen kände sig färdig med att jobba med lön tackade ändå ja med tanke på den korta uppdragstiden på två månader.

– Men jag blev kvar i fyra år. Och det är det som är så kul. Allting kändes så rätt här så jag blev kvar. En adminroll kan innebära så olika från företag till företag. Så även här har arbetsuppgifterna och sättet vi arbetar på skiljt sig från tidigare uppdrag.

Trots att Jennys har blivit erbjuden anställning hos samtliga av sina uppdragsgivare har hon valt att tacka nej och förbli konsult via Adecco. Även om uppdragen ute hos kund har blivit långa så är det just möjligheten att kunna byta uppdragsgivare efter en tid som gjort att hon valt att stanna som konsult.

– Ute hos kund har jag sällan märkt någon skillnad. De flesta uppdragsgivarna behandlar en som vilken anställd som helst och detsamma gäller kollegorna.

Mot nya erfarenheter

För personer som inte riktigt funderat ut vad de vill göra i livet är rollen som konsult perfekt. Då kan du testa på olika yrkesroller och företag utan att behöva känna att du är fast. Det är en klar fördel om du gillar att träffa nya människor samt är lyhörd och bra på att känna in nya miljöer, säger Jenny.

Dagen för intervjun var Jennys sista arbetsdag på ABB. Måndagen därpå började hon ett nytt uppdrag på ett nytt företag. Ännu en gång var det dags för nya kollegor och nya arbetsuppgifter. Men som vanligt, som konsult för Adecco.

Copyright © Adecco Sweden