Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Möt regionchefen Fredrik Åberg: lagspelaren som vill hjälpa företag att växa i norra Sverige

Albin och Lovisa

Fredrik Åberg är civilekonomen som blivit Umeå trogen och som ser en enorm potential för arbetsmarknaden i norra Sverige. Som regionchef på Adecco för Norr- och Mellansverige ser han också som sin främsta uppgift att vara ett stöd till sina chefer och medarbetare i en tid som präglas av spännande förändringar på arbetsmarknaden. Det finns en stor potential i den gröna omställningen, där många företag letar med ljus och lykta efter kvalificerad arbetskraft och där en stor del av framgången ligger i up- och reskilling, något som Fredrik brinner för.

Vill gärna påverka samhället i positiv riktning

Fredrik har ungefär 14 år i bemanningsbranschen, första arbetsplatsen efter examen var dock på General Electric där han också fick sitt första chefsjobb. Innan Adecco hann han även med att starta sällskapstjänsten Stunder tillsammans med två andra Umeå-entreprenörer. Stunder är en kompletterande hem- & äldreboendetjänst med tonvikt på det sociala. Många äldre människor i Norden lider av ofrivillig ensamhet och saknar kontakt med andra personer än vårdpersonal. Det kändes gott att kunna påverka ett samhällsproblem i positiv riktning. Att jobba med människor är lite av en röd tråd i Fredriks karriär. Att han hamnade på Adecco berodde på att han fick ett tips från en person i sitt nätverk som jobbade där:

– Även om timingen inte var perfekt så blev jag mer och mer intresserad ju mer jag fick höra om rollen och Adecco. Jag fick känslan att bolaget var i början av en stark tillväxtresa. Det var det som lockade mig, och förstås alla trevliga, duktiga och positiva människor jag mötte.

Som regionchef drivs han av att hjälpa och utveckla både sin personal, kandidaterna och kunderna. Det känns fantastiskt att kunna vara en brygga från arbetslöshet till jobb, att vara med om lyckade rekryteringar och att se människor utvecklas. Norra Sverige står just nu inför stora utmaningar i att lyckas locka kompetens till de växande näringarna.

– Vi måste bredda kompetensbegreppet, om vi ska kunna möta efterfrågan på marknaden måste vi bland se bortom enbart erfarenhet på CVt. Vi frågar alltid oss själva, har den här personen rätt kompetens för att utvecklas på sin arbetsplats?

Många fördelar med att bo och jobba i norr

Född och uppvuxen i Umeå ser förstås Fredrik också att det finns många plus med en flytt till Norrland, utöver chansen till ett nytt och spännande jobb. Inte minst att det sägs vara en av de lyckligaste regionerna i hela Europa. Här finns även utbildningsmöjligheterna, mycket av utvecklingen i Umeå hänger ihop med universitetet med sina 35 000 studenter. Här hittar vi också Designhögskolan, en av världens topprankade designskolor.

– Det är tryggt här. Vi har nära till allt och det finns massor att göra på fritiden, året om. Shopping och bra restauranger i stan och så fiske, jakt, vandring, kajakpaddling och mycket mer ute i naturen.

Själv lever Fredrik ett aktivt liv med mycket slalom på vintern och båtliv på sommaren. Han har dessutom precis börjat spela golf med sin yngsta dotter. På sin lediga tid umgås han också gärna med vännerna från den tiden då han spelade fotboll i Sävar IK, något som lärt honom mycket om resultatfokus, ledarskap och teamarbete.

Adecco ingår i globala Adecco Group, och det tycker jag är en styrka för oss. Vi har många olika tjänster inom gruppen och utvecklas snabbt med arbetslivets skiftande behov.

Fredrik Åberg - Area Manager North/Middle, The Adecco Group Sweden

Fredriks vision för Adecco: Den ledande kompetenspartnern i regionen

Fredriks vision som regionchef för Adecco i Norr- och Mellansverige är ambitiös. Han tror att det finns goda möjligheter att bli den ledande kompetenspartnern i den gröna omställningen, där det enligt vissa analyser kan skapas uppåt 25 000 arbetstillfällen, bara inom industrin.

En viktig bit är up- och reskilling. Enligt LinkedIn kommer en tredjedel av alla kollektivanslutna arbetare behöva skola om sig för att möta nya krav i den gröna industrin. Där kan Adecco hjälpa till. Självklart ska Adecco också ha de nöjdaste kunderna. Det handlar mycket om att hitta rätt person till jobbet – personer som matchar företagens behov inte bara kompetensmässigt utan har en personlighet som passar in i kundernas företagskultur.

– Adecco ingår i globala Adecco Group, och det tycker jag är en styrka för oss. Vi har många olika tjänster inom gruppen och utvecklas snabbt med arbetslivets skiftande behov. Det tillsammans med lokalkännedomen och våra starka nätverk gör att vi är väldigt väl positionerade inför framtiden.

– Vår vision är att erbjuda den mest heltäckande lösningen för kompetensförsörjning, och vi är på god väg.

Fredrik är van att jobba med resultatfokus. Några nycklar är att utveckla säljkulturen på så sätt att man verkligen blir en partner till sina kunder. Ett bra exempel är den byggboom som sker på grund av den gröna omställningen. Där kan Adecco bli en bra partner både till byggföretagen och kommunerna när kringtjänsterna för nyinflyttade och deras familjer måste byggas ut. En annan nyckel är förstås att se till att ha nöjda medarbetare som jobbar som ett team mot tydliga gemensamma mål. Genom att arbeta tätt ihop mellan kontoren får man en stark grupp som kan bygga tillväxt.

– Tillsammans skall vi nu bygga Norrland!

Här finns vi för dig som vill jobba eller anlita personal i Norrland, klicka in och läs mer:

Adecco
Adecco Group