Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

2022-09-05

”Jag är peppad varje dag när jag går till jobbet”

Claudia Algarrada Fernandez

Claudia Algarrada Fernandez

Att ha ett öppet sinne och tro på sig själv är två viktiga faktorer när man söker jobb. Det menar Claudia Algarrada Fernández, Junior Marketing Assistant och en av Adeccos alla fantastiska konsulter. Här berättar hon om hur det gick till när hon fick sitt första riktiga jobb efter examen och vad hon tror är en framgångsfaktor när man ska sälja in sig själv till potentiella arbetsgivare.

Claudia är 24 år och kommer ursprungligen från Spanien men bor sedan 10 år tillbaka i Västerås. I maj 2020 tog Claudia examen från Mälardalens Universitet i Västerås där hon studerat Internationell marknadsföring. Men det var inte självklart att det var inom marknadsföring hon skulle arbeta.

Under utbildningens utlandstermin valde Claudia att åka till New York. Där gick hon en inköpskurs och trodde att hon hittat sin blivande yrkesbana. Mode har alltid varit ett stort intresse hos Claudia och det kändes som en lockande väg att gå.

– Min pappa har dessutom jobbat med inköp under hela sin karriär. Det var något jag kände igen och var intresserad att jobba med. När jag såg en ledig inköpstjänst hos Adecco sökte jag den direkt.

Ett öppet sinnet öppnade nya dörrar

Men den tjänsten gick till någon annan. Claudia bad ansvarig rekryterare att behålla hennes uppgifter och höra av sig om det dök upp en annan ledig tjänst som passade hennes profil. En vecka senare hörde hennes nuvarande konsultchef Rickard Luchterhand av sig och berättade att uppdraget som Junior Marketing Assistant på Kanthal fanns ledigt. Claudia som var öppen att arbeta inom flera arbetsområden, tyckte det lät lockande.

– Jag bad Rickard att skicka mitt CV till Kanthal och sedan gick allting väldigt fort. Jag hade en första intervju via Zoom med dem och blev kort därefter kallad till en andra där jag fick träffa hela teamet. Det klickade på en gång och vi skrev kontrakt bara några dagar senare.

Jag rekommenderar andra unga personer att söka jobb via Adecco. Konsultrollen är en bra väg in på arbetsmarknaden och att den skulle vara osäker stämmer inte. Skulle jag inte få förlängt här så hjälper Adecco mig att komma vidare.

Claudia, Adeccokonsult

Claudia började arbeta på Kanthal första juni 2021 och trivdes redan från start. Hon berättar att ingen dag är den andra lik och att hon aldrig har en tråkig stund på jobbet. Hon gillar sina arbetsuppgifter och stormtrivs med teamet som både är stöttande och hjälpsamma.

I rollen som Marketing Assistant arbetar hon bland annat med att ta fram innehåll till kampanjer och sociala medier, bestämma vilka mässor företaget ska delta på och planera inför dessa.

– Jag är peppad varje dag jag går till jobbet. Så har jag aldrig känt förut för en arbetsplats. Nu har jag också fått mer ansvar och driver mina egna projekt. Det känns jättekul att de tror på mig och att jag får möjligheten att utvecklas.

Såg konsultrollen som en väg in på arbetsmarknaden

När Claudia tog examen 2020 var läget på arbetsmarknaden tuff. Covid-19 pandemin hade slagit till med full kraft och världsekonomin var skakig. Många arbetsgivare var försiktiga med att anställa och Claudia upplevde att de annonser hon läste snarare efterfrågade seniora kandidater än nyexaminerade.

– Det var faktiskt därför jag sökte mig till Adecco och bemanningsbranschen. Jag tänkte att det skulle vara lättare att få ett jobb som konsult. Inom bemanning är Adecco stort och ett välkänt företag och jag hade inte hört något annat än bra saker om Adecco.

Hela processen, från första kontakt med ansvarig rekryterare till kontraktsskrivning, beskriver Claudia som smidig.

– Rickard är väldigt kommunikativ och frågade hur intervjuerna gått, gav mig tips och råd och jag kände mig omhändertagen. Det är en känsla jag fortfarande har. Om jag har några frågor eller känner mig osäker angående något så vet jag att jag kan höra av mig till honom.

Uppdraget på Kanthal var från första början på ett år, men har nu blivit förlängt till 31:a december. Vad som händer efter det är inte bestämt än. Antingen blir kontraktet förlängt ytterligare, avslutat eller så övergår det i en fast tjänst hos Kanthal. Oavsett vad som sker ser Claudia ljust på framtiden.

– Jag upplever inte alls konsultrollen som osäker. Får jag inte förlängt här så ser Adecco till att jag kommer ut på andra uppdrag. Så hur det än blir - så blir det bra.

Claudias bästa tips till dig som söker efter ditt första jobb

– Tro på dig själv! Ha självförtroende att tro på att du har något att erbjuda även fast du är nyexad. Glöm inte att du har den senaste kunskapen inom ditt område.

– Stirra dig inte blind på vad som står i annonsen. Sök även om du inte har den där treåriga erfarenheten som efterfrågas. Du kanske har andra saker som inte står med i annonsen och som är bra för rollen. Lyft fram de egenskaperna.

– Ha ett öppet sinne och sök dig till flera branscher. Det ger dig ett större utbud av jobb och du kan skaffa dig massa erfarenhet som du kan ta med dig när du söker dig till drömbranschen senare.

Drömmar om New York

Planerna att jobba med inköp har Claudia lagt på hyllan. Hon trivs med att jobba med marknadsföring och vill gärna utvecklas och bli bättre inom området.

– Det är något som detta uppdrag lärt mig. Jag trodde att jag ville jobba med inköp men det visa sig att jag även har ett intresse för marknadsföring.

I framtiden drömmer Claudia att åka tillbaka och jobba i New York. Stadens atmosfär och känslan av att ingenting är omöjligt är det som lockar mest. Vi på Adecco hoppas självklart att Claudias alla drömmar slår in.

Är du nyfiken på konsultrollen och vill veta mer vilka fördelar den kan ge dig? Läs blogginlägget "Vad innebär det att jobba som konsult?", eller ta en titt bland alla våra lediga jobb.

Adecco
Adecco Group