Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Adecco storsatsar för den gröna omställningen i norr

Samtidigt som norra Sverige satsar stort till följd av den gröna omställningen i näringslivet, kvarstår problemet att vi har en stor kompetensbrist i hela landet. För att möta den här utmaningen lanserar Adecco projektet och kampanjen: Välkommen till Norrland som ska locka fler personer att flytta norrut.

Klimatomställningen är vår tids viktigaste fråga och satsningar på grön industri och omställning av våra företag är därför avgörande för Sveriges framtid. Klimatomställningen skapar också nya kompetens- och utbildningsbehov hos företagen, det behövs helt enkelt andra färdigheter idag på arbetsmarknaden än för ett antal år sedan.

– Vi ser hur klimatomställningen skapar stora förändringar på arbetsmarknaden idag och det kommer bara fortsätta. När jag för många år sedan började min karriär var det söderut man flyttade för de mest spännande jobben, men nu tror jag vi kommer se många som flyttar norrut, ifrån Stockholm och södra Sverige, säger Malin Persson, VD för Adecco Group Sverige och uppvuxen i Luleå. Hon fortsätter:

– Vi på Adecco står för samma utmaning som företagen i norra Sverige när det gäller att hitta rätt personal. Genom att satsa på att få människor flytta och etablera sig norrut vill vi bidra till att fler matchningar på den gröna arbetsmarknaden.

Med projektet Välkommen till Norrland fokuserar vi på möjligheterna som skapas för den som vill testa något nytt och spännande i Norr- och Västerbotten. Adecco har funnits i Norrland sedan tidigt 2000-tal och har lång erfarenhet från både bemanning och rekrytering i norr, med sex lokalkontor och ett starkt nätverk av partners.

I samband med kampanjen lanserar vi en ny landningssida där vi samlar information och inspiration. Här kan du läsa om den gröna omställningen, vår verksamhet i Norrland och möta några av våra kunder och partners. Sidan uppdateras löpande med inspiration i form av reportage, nyheter och praktiska tips. Sist men inte minst får du läsa berättelser från personer som flyttat norröver för att skapa ett nytt liv för sig själva och sin familj.

För ytterligare frågor kontakta:

Sofie Brange
Head of Sustainability & Corporate Communication
+ 46 702 85 29 59
sofie.brange@addecogroup.com

Om The Adecco Group

The Adecco Group är en av världens ledande företag inom kompetensförsörjning och möjliggör 3,5 miljoner karriärer årligen. Koncernen verkar i cirka 60 länder och har legat på Fortune 500s globala lista i 20 år. I Sverige består Adecco Group av Adecco, LHH, Akkodis och erbjuder därmed holistiska och specialiserade lösningar till företag och organisationer som behöver lösa tillfälliga kompetensbehov eller långsiktigt rusta sig för framtiden. Vart och ett av dessa varumärken erbjuder en nischad kompetenslösning inom rekrytering, bemanning, outsourcing, specialistkonsulting och executive search. Vi drivs av ett starkt syfte - Framtidens jobb. För alla. Idag.

Skribent
Adecco

Relaterade artiklar

Adecco
Adecco Group