Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Tips för att säkerställa en inkluderande rekrytering

Nyligen utförde Recruting Toolbox en undersökning där de frågade rekryterare vilka deras prioriteringar är för 2021 och hur de skiljer sig från 2020. Det som lyftes fram var ökat och fortsatt fokus på mångfald, inkludering och tillhörighet under rekryteringsprocessen. Men vad betyder detta egentligen och hur kan du prioritera mångfald, inkludering och tillhörighet framöver?

Vi har sett dramatiska förändringar i arbetslivet året som gått. Många har dragit ner på anställningstakten medan andra kraftigt ökat sin rekrytering för att möta efterfrågan. Hur ser du till att ditt företag rekryterar på rätt sätt?

Hur prioriterar du mångfald, inkludering och tillhörighet?

Enligt en studie av McKinsey och Co är det sannolikt att företag som arbetar framgångsrikt med mångfald överträffar sina konkurrenter. Dessutom säger 80 procent av millenniegenerationen att ett företags mångfaldspolicy är en avgörande faktor när de söker jobb. Trots det använder sig bara hälften av alla företag program som fokuserar på mångfald. Här är några tips för att säkerställa att din organisation rekryterar med mångfald, inkludering och tillhörighet i åtanke.

1. Använd inkluderande arbetsbeskrivningar

Se till att i varje arbetsbeskrivning definiera nödvändiga kompetenser och ansvarsområden. Undvik att använda företagets jargong eller yrkesspråk. Om du vill anställa någon måste de förstå vad du efterfrågar och inte bli avskräckt av främmande terminologi. Låt en person från ett annat team eller någon utanför företaget läsa jobbannonsen för att se till att de förstår.

2. Bredda din kandidatpool

Fundera över kandidater du har intervjuat under det senaste året, inventera och ställ dig själv några viktiga frågor. Har de liknande bakgrund? Har de mer eller mindre samma utbildning? Har de likartad erfarenhet? Om du svarar ja på någon av dessa frågor är det dags att bredda ditt perspektiv. För att få fler kandidater att välja mellan behöver du leta någon annanstans än på typiska jobbannonseringssidor. Använd sociala mediekampanjer för marknadsföring av utlysta tjänster eller kontakta organisationer som arbetar med underrepresenterade grupper.

3. Skapa en mångsidig anställningsprocess

Se till att de som jobbar med att anställa består av en varierad grupp. Detta gör att du kan fatta beslut med hänsyn till olika perspektiv och det är mer sannolikt att du väljer en kandidat som är rätt för rollen. Det skickar också ett positivt budskap under intervjun om att din organisation är mästare på mångfald.

4. Genomför en inkluderande intervju

Studier visar att om man ställer stötande eller olämpliga frågor under en intervju presterar kandidaterna sämre. Att göra någon obekväm genom att ställa aggressiva frågor är helt enkelt kontraproduktivt. Fokus bör vara på att se till att kandidaterna känner sig bekväma oavsett om det är vid ett personligt möte eller virtuellt. Se även till att du aktivt lyssnar på varje svar du får. Var uppmärksam på vad som driver kandidaten och på kompetenser som påvisas under intervjun. Vänta med att bedöma hur väl de passar rollen till efteråt. På så sätt undviker du att fatta ett partiskt beslut och kan välja kandidater objektivt.

Läs om fler insikter när det gäller viktiga frågor rörande arbetslivet eller rekrytering på vår blogg. Hör gärna av dig till oss för hjälp med att hitta rätt talang för framtiden.

Skribent
Adecco

Relaterade artiklar

Adecco
Adecco Group