Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

CONTENT

Snabb hjälp med extrapersonal inför väntade och oväntade arbetstoppar

De flesta industrier och branscher har perioder under året som är mer hektiska än andra. För att kunna hantera dessa arbetstoppar är det viktigt att du planerar och ser över personalbehovet i god tid.

Att fokusera på en mer flexibel anställningsform genom att hyra in extrapersonal vid behov är ett sätt för många företag att hålla personalkostnaderna nere. Här tittar vi på hur ett samarbete med en etablerad HR-partner som Adecco kan hjälpa dig när du behöver tillfällig förstärkning vid väntade och oväntade arbetstoppar.

Omedelbar tillgång till kompetens

Att arbeta med en etablerad HR-partner ger en mängd fördelar. Dem vet i vilka kanaler och nätverk de ska annonsera för att hitta de mest lämpade kandidaterna till ditt företag. När du behöver extrapersonal med kort varsel kan en rekryterare hitta kandidater snabbt genom att använda sig av befintliga arbetspooler. På Adecco har vi tillgång till en stor databas av arbetssökande som kan kontaktas med kort varsel.

Slipp det administrativa arbetet

Genom att samarbeta med en HR-partner slipper du det administrativa arbete som uppstår när du tar in nya medarbetare. Oavsett om du har ett längre eller kortare behov så frigörs mycket tid för dig att fokusera på andra saker.

Hyr först och anställ sen

När du hyr in tillfällig extrapersonal är det inte omöjligt att du hittar medarbetare som du i ett senare skede vill erbjuda en anställning. Ett tillfälligt behov kan således bli en chans för medarbetarna att visa vad de kan tillföra på ett mer konkret sätt än vad en vanlig anställningsintervju skulle göra. Att först hyra in en medarbetare och sen anställa är en effektiv metod för att minimera risken för dyra felrekryteringar.

Hos oss på Adecco genomgår alla våra kandidater en gedigen rekryteringsprocess för att säkerställa att de matchar våra kunders behov. Chansen är därför stor att något som från början är tänkt som en kortsiktig lösning växer och blir permanent.

Bygg relationer

Om du jobbar med flera HR-partners kan det vara en god idé att välja en av dem som hjälper dig med både tillfälliga och långsiktiga behov av extrapersonal. Genom att göra det bygger du en närmare relation vilket gör att ni lättare förstår varandras behov. HR-partnern kommer då mycket enklare kunna presentera de bäst lämpade kandidaterna för de tjänster du behöver tillsätta.

Du som är väl förtrogen med din organisations produktionscykel vet när de årliga arbetstopparna infaller. Du kan spara ovärderlig tid genom att se över dina personalbehov och planera inför väntade och oväntade arbetstoppar.

Skribent
Adecco

Relaterade artiklar

Copyright © Adecco Sweden