2020-06-15NYHETER

William Bergh, 25, blir CEO for One Month

Vi lever på många sätt just nu i en ny tid. En ny tid att driva bolag, att leda och att rekrytera. Detta kommer William Bergh från Stockholm att få uppleva i realtid, då han har lyckats knipa den åtråvärda rollen som Adecco Groups CEO for One Month 2020, bland över tusen sökande.

Stockholm, Sverige, 15 juni, 2020: Adecco Group i Sverige har valt ut William Bergh att leda Adecco Group under augusti, i den tionde upplagan av ’CEO for One Month’ – ett initiativ som startades i kölvattnet av finanskrisen för att bemöta den ökande ungdomsarbetslösheten och ge unga en plattform för att pröva sin potential och bygga relevanta erfarenheter. Syftet var att rusta både Adecco Group och unga människor med det ledarskap som vår föränderliga värld behöver. Något som är precis lika relevant i dag som då. I år blir första gången som den tillsatta vd:n kommer att leda bolaget digitalt.

William Bergh har efter en gedigen rekryteringsprocess tagit sig hela vägen till rollen som CEO for One Month på Adecco Group i Sverige. Att vara vd för en månad innebär att William Bergh i augusti kommer skugga Adecco Groups nuvarande vd Malin Persson och arbeta tätt tillsammans med henne i de moment som ingår i vd-rollen. Bergh får ansvara för ett antal egna projekt, bland annat med att planera och leda ledningsgruppsmöten och får inblick i och erfarenhet kring vad det innebär att vara vd på ett stort företag med global närvaro.

Juryns motivering

Kandidaten uppvisar en unik eftertraktad ledarskapsprofil som i epicentrum av en världskris vågar söka mål bortom det som är synligt. Trösklar är en trigger och blir ett äventyr för denna kandidat. Kandidaten kommer aldrig att bli bekväm eller ta rådande situation för givet. Vi ser att kandidaten kommer att utmana oss och representerar en dimension och horisont som adderar. Detta är en ledare som kommer att nå en internationell kontext eftersom kandidaten ser det som sin hemmaplan. Här vill vi på The Adecco Group vara bryggan ut i världen.

– Det känns otroligt roligt att ha blivit vald till CEO for One Month. Jag hoppas kunna vara med och stötta upp i den utmanande tid vi är i och bidra till att Adecco Group fortsätter att navigera på ett klokt sätt igenom krisen. Jag ser fram emot utmaningen det innebär att driva bolaget mot ökad digitalisering och utforska vilka möjligheter, och inte bara hinder, som det kan innebära för ett modernt bolag. Nu längtar jag till augusti för att komma igång, säger William Bergh.

Nu mer än någonsin behövs ledare för framtiden, som ska lyckas kombinera goda resultat på kort sikt med en tydlig etisk kompass och starkt hållbarhetsfokus för att bygga långsiktigt värde. Efter att ha drivit CEO for One Month i 10 år har Adecco Group funnit en framgångsrik modell för att hitta kandidater med stor potential inom ledarskapsområdet.

Egenskaper man särskilt letar efter i processen är förmågan att kunna leda i en värld som ständigt är i rörelse, med hög komplexitet och stora osäkerhetsmoment. Framtidens ledarskap handlar enligt Adecco Group om att kunna navigera i en sådan verklighet med en stor dos nyfikenhet, motivation och beslutsamhet.

– Vår ständigt föränderliga värld kräver andra ledaregenskaper idag och imorgon jämfört med för tio år sedan. Traditionella ledaregenskaper som till exempel auktoritet är inte längre lika relevanta. Idag behöver man snarare ha förmågan att lära nytt och lära om, och potential att förändra, påverka och lösa problem i samarbete med andra, säger Malin Persson, vd Adecco Group Sverige.

Nytt för i år blir att William Bergh kommer att få skugga Malin Persson digitalt, i en oerhört intressant tid för både bolaget och marknaden. William Bergh kommer att få uppleva hur man navigerar i en komplex och utmanande omvärld inifrån ett stort bolag, på behörigt avstånd via digitala plattformar. Detta tillför ytterligare ett lager till utmaningen att driva Adecco Group framåt i sommar.

William Bergh påbörjar sin tjänst den 4 augusti och kommer att få en månadslön om 100 000 kronor. Dessutom tävlar Bergh mot andra nationers CEO:s for One Month på Adecco Groups övriga marknader, om möjligheten att skugga Adecco Groups Globala vd under hösten.

För mer information vänligen kontakta:

Johanna Hallander
Head of Brand & Marketing
Adecco Group

Telefon: 073 - 684 70 59
Email: johanna.hallander@adeccogroup.com

Om Adecco Group

Adecco Group är ett av världens största HR- och kompetensföretag och sysselsätter över 700 000 personer i 60 länder. Adecco Group har listats på den globala listan Fortune 500 i 20 år. Företaget erbjuder bland annat tjänster inom bemanning, rekrytering, karriäromställning, talangutveckling, gig och frilans samt outsourcing och rådgivning. I Sverige består Adecco Group av Adecco, Modis, Badenoch + Clark och Pontoon och erbjuder därmed holistiska och specialiserade lösningar till företag som behöver lösa tillfälliga kompetensbehov eller långsiktigt rusta sig för framtiden. Adecco Group har i Sverige ca 4 500 anställda på 31 kontor över hela landet och omsatte år 2018 ca 3 miljarder SEK.

Nyfiken på det senaste?


Vi skriver om allt från personalfrågor och kompetensbrist till hur du bör anpassa ditt företag till en föränderlig arbetsmarknad.

Genom att registrera så accepterar du våra villkor kring GDPR.

Adecco
Adecco Group