Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

CONTENT

Nu har 2020 års GTCI-rapport släppts

På World Economic Forum idag lanserade The Adecco Group, INSEAD och Google rapporten Global Talent Competiveness Index (GTCI). GTCI är en årlig rapport som mäter och rankar länder baserat på deras förmåga att växa, locka och behålla talanger.

Årets upplaga av GTCI undersöker hur utvecklingen av Artificiell Intelligens (AI) förändrar arbetsmarknaden och tvingar företag att se över allt från organisationsuppbyggnad till arbetsprocesser.

Rapporten tillhandahåller en mängd data och analyser som hjälper beslutsfattare att utveckla framgångsrika strategier och bli mer konkurrenskraftiga på den globala arbetsmarknaden.

GTCI undersöker även hur olika länder använder och investerar i ny teknologi, som exempelvis AI. Många arbetsroller och befattningsbeskrivningar måste idag göras om då teknologin går så snabbt fram. Det har blivit viktigt att hitta personer som inte bara är villiga att ta sig an nya arbetsuppgifter, men även kan se värde i den transformativa teknologin.

Här är de länder som är bäst lämpade att dra nytta av en AI-revolution:

  1. Schweiz
  2. USA
  3. Singapore
  4. Sverige
  5. Danmark

Hur kan vi garantera att en gemensam ansträngning görs för att se till att AI gynnar samhället som helhet? Det och mycket mer kan du läsa om i årets upplaga av GTCI.

Skribent
Adecco

Relaterade artiklar

Copyright © Adecco Sweden