Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

CONTENT

”Det har hänt att kollegor glömmer bort att jag är konsult!”

Sedan drygt ett år tillbaka jobbar Alexander Hellqvist som konsult på Löfbergs. Det är hans första konsultjobb. Vi bad Alexander berätta om sin vardag och hur han trivs med livet som konsult.

Löfbergs är ett kafferosteri i Karlstad som grundades 1906 av tre bröder. Alexander jobbar som produktionsledare men även en del som lagerchef vilket han trivs bra med.

– Både Löfbergs och Adecco är väldigt bra arbetsgivare. Jag har kommit in snabbt i mitt jobb på Löfbergs. Ibland har det hänt att mina kollegor glömt bort att jag är konsult.

Alexander är inhyrd på Löfbergs via Adecco och sitter med i ett antal olika grupper hos företaget. Att vara involverad i olika delar av företagets verksamhet ser Alexander som positivt.

– Jag är involverad inom många olika områden på Löfbergs. Det är kul och givande men det gäller att vara uppmärksam på de situationer där gråzoner kan uppkomma. Oftast är det inga problem men jag ställer hellre frågan en gång för mycket.

Det var på tidigare jobbet som skiftchef produktionsledare på Vasabröd, vilket är ägt av Barilla i Filipstad, som Alexander först kom i kontakt med Adecco.

– Då jobbade jag också med Adecco, Barilla hade ju också Adecco som leverantör och då jobbade jag med inhyrning som skiftchef där.

Att vara inhyrd konsult har definitivt sina fördelar menar Alexander. Förståelsen för bemanningsbranschen är stor vilket han drar nytta av i sitt jobb.

– Jag vet att vissa kunder kan bli frustrerade om det är så att man inte löser vissa uppdrag och sådär. Men jag vet ju hur det är på andra sidan, det är saker som sker som gör att vissa saker inte går att lösa helt enkelt. Det är alltid bra att ha förståelsen.

Skribent
Adecco

Relaterade artiklar

Copyright © Adecco Sweden