Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

CONTENT

Så hanterar du stress och ångest under en pandemi

Den pågående pandemin har skapat en annorlunda vardag som begränsar både arbetslivet och vårt sociala liv. Att lära sig lyssna på och tillgodose kroppens behov gör det lättare att hantera den stress och ångest som kan uppstå under extraordinära situationer.

En studie som gjordes i samband med COVID–19 pandemin avslöjar höjda nivåer av stress och ångest hos många av Kinas invånare. Att lära sig hantera ökade nivåer av stress kan ha en betydande och positiv inverkan på immunförsvaret. Världshälsoorganisationen (WHO) menar att vi behöver stärka vårt immunförsvar och ta hand om oss själva, både mentalt och fysiskt, om vi ska kunna vinna kampen mot Coronaviruset.

Vi behöver med andra ord se över vår vardag, lyssna till våra behov och upprätthålla en god fysisk och mental hälsa. Här kommer tre tips som kan hjälpa dig på traven.

Lär känna dina symptom

Det första steget är att lära dig identifiera och bli medveten om hur dina stressrelaterade symptom kommer till uttryck. Klassiska symptom kan vara sömnbrist, förvirring, lättretlighet eller fysisk spänning.

Alla hanterar vi stress på olika sätt och här är det viktigt att stanna upp och reflektera över ditt välmående. Denna insikt kan avgöra hur framgångsrikt du hanterar och arbetar med ökade nivåer av stress och ångest.

Att skippa detta steg och ignorera hur du faktiskt mår kommer istället hämma din förmåga att hantera negativa känslor.

Små förändringar, stora effekter

Att göra små förändringar i vardagen kan ofta ge stora effekter, speciellt när du behandlar tidiga tecken på stress. När du känner trötthet eller spänningar i kroppen kan exempelvis en promenad eller ett avkopplande bad göra susen.

De dagliga rutinerna ser olika ut för alla och här får du prova dig fram. Kanske kan du gå och lägga dig 30 minuter tidigare än vanligt och på så sätt skapa tid att varva ner?

Viktigt med mänsklig kontakt

Den sociala distanseringen påminner oss om hur viktigt behovet av mänsklig kontakt är. Möjligheten att träffa familj och vänner är i dagsläget begränsat vilket såklart påverkar oss negativt.

För att inte försumma ditt behov av social kontakt kan lösningen finnas i digitala incheckningar via telefon eller videochatt. Detta sänker stressnivån och är bra för det mentala välbefinnandet.

Skribent
Adecco

Relaterade artiklar

Copyright © Adecco Sweden