Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

CONTENT

Ella Wiss Mencke är CEO for One Month för Adecco Group Sverige 2023

Ella Wiss Mencke heter Adecco Group Sveriges nya VD under juni månad 2023. Det var nämligen hon som efter en gedigen rekryteringsprocess med över 1500 sökande, till slut knep den åtråvärda platsen i den trettonde upplagan av CEO for One Month.

Ella Wiss Mencke studerar för tillfället sista året på sin Bachelor på Handelshögskolan i Stockholms och var mycket glad på onsdagskvällen när det stod klart att det var hon som var Adecco Groups nya vd:

– Det känns fantastiskt! Det blir en utmanade månad i juni, direkt efter min examen från Handels. Det ska bli roligt att jobba tillsammans med Malin och se om jag kan applicera det jag lärt mig i skolan direkt i en VD-roll, säger Ella Wiss Mencke, Adecco Groups CEO for One Month 2023

Att bli CEO for One Month innebär att Ella Wiss Mencke i juni kommer skugga Adecco Groups nuvarande vd Malin Persson och arbeta tätt tillsammans med henne i de moment som ingår i vd-rollen. Ella Wiss Mencke får ansvara för ett antal egna projekt och får inblick i och erfarenhet kring vad det innebär att vara vd på ett stort företag med global närvaro.

– Att vara VD idag innebär en balansakt mellan många olika perspektiv. Du måste både ta kortsiktiga snabba beslut som kan leda till nya affärer och kunna se långt bort i horisonten och tänka ”Hur skapar vi en hållbar affärsmodell för såväl människorna, företaget och planeten?”

– Ella har verkligen visat att hon både kan ta risker samtidigt som hon har en tydlig etisk-moralisk kompass - vilket vi som bolag värderar högt. Jag ser fram emot att Ella ska utmana mitt eget och företagets tankesätt och det ska blir roligt att jobba tillsammans med henne, säger Malin Persson, Country Head Adecco Sverige.

Ella Wiss Mencke påbörjar sin tjänst den 1 juni och kommer att få en månadslön om 100 000 kronor. Dessutom tävlar Ella Wiss Mencke mot andra länders CEO:s for One Month på Adecco Groups övriga marknader, om möjligheten att skugga Adecco Groups Globala vd Denis Machuel under hösten.

Processen och juryns motivering

Kandidaterna har gått igenom en gedigen rekryteringsprocess där de gjort ett situationsbedömningstest, deduktivt, induktivt och numeriskt test, en personlighetsbedömning som matchas mot Adecco Groups ”fit for future” framgångsprofil, en videointervju samt en one-on-one Teamsintervju. De tio som klarade sig längst deltog i en Assessmentdag den 3 maj där de mötte juryn, fick presentera case och göra fler uppgifter.

I år bestod juryn av: The Adecco Groups VD Malin Persson, Tarek Mourad (Head of Industry & Onsite Adecco), Emilia Rieschel (CEO for One Month 2022), Cecilia Wiren (tillträdande Nordisk VP HR The Adecco Group), Nadja Chaieb (HR Director Northern Europe and Wasa Global, Barilla Group), Cecilia Norrby (Redaktionschef och Juryordförande, Årets Chef).

Juryns motivering:

Vi är glada att nominera Ella Wiss Mencke som årets CEO for One Month, med motiveringen att hon besitter en enastående kombination av energi, kreativitet, mod, kommunikativ förmåga, personlighet och en tydlig etisk-moralisk kompass.

Genom att ha en imponerande energi har Ella Wiss Mencke visat prov på uthållighet och engagemang i att uppnå sina mål. Med sin kreativitet har hon visat prov på att tänka utanför boxen och hitta innovativa lösningar på problem. Ella Wiss Mencke har också visat mod genom att våga ta risker och våga stå upp för det hon tror på.

Kommunikation är en av de viktigaste färdigheterna för att nå framgång i dagens samhälle, och Ella Wiss Mencke har visat upp en imponerande förmåga att kommunicera effektivt. Hon har en förmåga att lyssna på andra och kommunicera sina egna idéer på ett tydligt och övertygande sätt.

Men det som verkligen utmärker Ella Wiss Mencke är hennes personlighet och tydliga etiska-moraliska kompass. Hon har en stark integritet och har alltid agerat på ett sätt som är förenligt med sina värderingar och övertygelser.

Läs en intervju med Ella på chef.se

För ytterligare frågor kontakta:

Sofie Brange
Head of Sustainability & Corporate Communication
+ 46 702 85 29 59
sofie.brange@addecogroup.com

Om The Adecco Group

The Adecco Group är en av världens ledande företag inom kompetensförsörjning och möjliggör 3,5 miljoner karriärer årligen. Koncernen verkar i cirka 60 länder och har legat på Fortune 500s globala lista i 20 år. I Sverige består Adecco Group av Adecco, LHH, Akkodis och erbjuder därmed holistiska och specialiserade lösningar till företag och organisationer som behöver lösa tillfälliga kompetensbehov eller långsiktigt rusta sig för framtiden. Vart och ett av dessa varumärken erbjuder en nischad kompetenslösning inom rekrytering, bemanning, outsourcing, specialistkonsulting och executive search. Vi drivs av ett starkt syfte - Framtidens jobb. För alla. Idag.

Skribent
Adecco

Relaterade artiklar

Copyright © Adecco Sweden