Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

CONTENT

Emilia Rieschel är CEO For One Month för Adecco Group Sverige 2022

Emilia Rieschel heter Adecco Group Sveriges nya VD under juni månad 2022. Det var nämligen hon som efter en gedigen rekryteringsprocess, till slut knep den åtråvärda platsen i den tolfte upplagan av CEO for One Month.

Emilia Rieschel studerar för tillfället Datavetenskap på KTH i Stockholm och var mycket glad på måndagskvällen när det stod klart att det var hon som var Adecco Groups nya vd:

– Just nu är jag otroligt glad och tacksam, det här har varit en helt otrolig upplevelse. Jag är också lite stolt över mig själv - och taggad över att starta det här jobbet, säger Emilia Rieschel, Adecco Groups, CEO for One Month 2022

Att bli CEO for One Month innebär att Emilia Rieschel i juni kommer skugga Adecco Groups nuvarande vd Malin Persson och arbeta tätt tillsammans med henne i de moment som ingår i vd-rollen. Emilia får ansvara för ett antal egna projekt och får inblick i och erfarenhet kring vad det innebär att vara vd på ett stort företag med global närvaro.

– Dagens ledarroller är komplexa, du måste både kunna tänka kortsiktig på goda finansiella resultat och ta långsiktigt kloka beslut ur ett hållbarhetsperspektiv. I den här processen har vi därför sökt efter en person som vi tror kan leda i en värld av ständig rörelse, säger Malin Persson och fortsätter:

– Som VD måste jag också hela tiden utmana mig själv till att tänka nytt när världen och förutsättningarna förändras. Genom att ta emot en ny VD en månad om året utmanas både mitt och hela företagets tankesätt. Jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans Emilia och lyssna och lära av henne, säger Malin Persson, Country Head Adecco Sverige.

Emilia Rieschel påbörjar sin tjänst den 1 juni och kommer att få en månadslön om 100 000 kronor. Dessutom tävlar Emilia Rieschel mot andra länders CEO:s for One Month på Adecco Groups övriga marknader, om möjligheten att skugga Adecco Groups Globala vd Alain Dehaze under hösten.

Processen och juryns motivering

Kandidaterna har gått igenom en gedigen rekryteringsprocess där de gjort ett situationsbedömningstest, deduktivt, induktivt och numeriskt test, en personlighetsbedömning som matchas mot Adecco Groups ”fit for future” framgångsprofil, en videointervju samt en one-on-one Teamsintervju. De tio som klarade sig längst deltog i en Assessment dag den 2 maj där de mötte juryn och fick presentera case och göra fler uppgifter

I år bestod juryn av Malin Persson, vd Adecco Group Sverige, Arnold Sjölund, Head of Badenoch + Clark Sweden, Christian Schenholm, Head of Modis Sweden, samt de externa jurymedlemmarna Eric Wallin, styrelsemedlem på Triggerfish, ZignSec och PerformIQ, Douglas Stark, co-founder Voi Technology och Felix Dellner, CEO for One Month 2021.

Juryns motivering:

Den kandidat som blivit utvald till 2022 års CEO for One Month är en person som har hög integritet och med en tydlig etisk kompass. Personen har en intressant profil, med en egen tydlig vision och målsättning inför vad personen kommer att ta sig an inför framtiden med en vilja att göra skillnad.

Personen räds inte att utmana sin omgivning, och med sin klokhet vara kritiskt ifrågasättande balanserat med empati och diplomati.

Personen agerar utifrån tydligare värderingar, och drivs av att leda och stärka andra, framför allt med inriktning female empowerment.

2022 års CEO for one Month är: Emilia Rieschel.

Sofie Brange
Head of Sustainability & Corporate Communication
+ 46 702 85 29 59
sofie.brange@addecogroup.com

Om The Adecco Group

The Adecco Group är en av världens ledare inom kompetensförsörjning och möjliggör 3,5 miljoner karriärer årligen. Koncernen verkar i 60 länder och legat på Fortune 500s globala lista i 20 år. I Sverige består Adecco Group av Adecco, Modis, Badenoch + Clark, Pontoon och erbjuder därmed holistiska och specialiserade lösningar till företag och organisationer som behöver lösa tillfälliga kompetensbehov eller långsiktigt rusta sig för framtiden. Vart och ett av dessa varumärken erbjuder en nischad kompetenslösning inom rekrytering, bemanning, outsourcing, specialistkonsulting och executive search. Adecco Group Sverige har 3 000 anställda på 31 kontor över hela landet. Vi drivs av ett starkt syfte - Framtidens jobb. För alla. Idag.

Skribent
Adecco

Relaterade artiklar

Copyright © Adecco Sweden