Kommunikatör
Jobb? Bemanning? Rekrytering? Vi hjälper dig!

Detta gör en kommunikatör

Som kommunikatör är du en självklar del i vilken marknads- eller kommunikationsavdelning som helst. Ditt arbete kan skifta mellan att vara pressansvarig och ha hand om sociala medier till att sköta företagets interna kommunikation. En kommunikatör eller informatör som det ibland även kallas, är en av de bredaste rollerna du kan ha på en marknads- eller kommunikationsavdelning. Det är också en av de mer dynamiska där du kan få ha hand om kriskommunikation med efterföljande mediestorm till att skriva artiklar och skapa bild- och videomaterial. Som arbetsgivare är det viktigt att du har känsla för vilka du anställer att handha din externa kommunikation för ditt varumärke. I dag finns det många vassa kommunikatörer som antingen är specialiserade inom sitt område eller har rätt bredd för att administrera helheten.

Bli en eftertraktad kommunikatör

Som kommunikatör kan det kanske vara klyschigt att säga att man behöver vara kreativ men det stämmer i mångt och mycket. I din professionella roll bör du också vara driven och inte minst kunnig inom de tekniska aspekterna av kommunikation då en viktig del är att kunna mäta resultat och kunna agera på dessa. Självklart finns det även en mängd kvalificerade utbildningar och kurser som du kan gå som kan bli ett plus i kanten när du söker arbete. Som ny på arbetsmarknaden så räcker det oftast med att du får in en fot på en arbetsplats eller bransch för att du med tiden ska kunna arbeta dig upp i arbetstitel och även utveckla ditt nätverk. Eller så låter du oss på Adecco hjälpa dig bli en eftertraktad kommunikatör.

Arbetsmarknaden för en kommunikatör

Idag finns det många arbetstillfällen ute på marknaden för kommunikatörer oavsett om du vill arbeta på en organisation, en statlig myndighet eller ett kommersiellt företag. Just marknadsföring och kommunikationsbranschen är två sektorer som arbetar tydligt och hårt med inkludering och mångfald vilket gör att fler och fler får chansen att visa vad de går för och inte minst arbeta med kommunikation ur nya perspektiv. Ett ökande antal arbetsgivare inser värdet i att ha en kvalificerad kommunikatör på plats och söker därför med ljus och lykta efter rätt kompetens.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Vi hjälper dig lyckas med rekryteringen och täcker snabbt upp med kompetenta medarbetare när du behöver tillfällig förstärkning.

Vår målsättning är att få människor och företag att växa. Vi ger oss inte förrän du är nöjd och har rätt person på rätt plats.

Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort

Du kan även ringa oss på 010 - 173 73 00

Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN