Copywriter
Jobb? Bemanning? Rekrytering? Vi hjälper dig!

Detta gör en copywriter

Att påstå att en copywriter skriver reklam stämmer visserligen men är också en förenkling av vad en så kallad copy faktiskt gör. Som copywriter är ditt verktyg främst det skrivna ordet. Din uppgift är att skapa innehåll för allt från webbsidor, broschyrer till affischer och foldrar för att nå ut med ett budskap oavsett om det handlar om att sälja en produkt, en tjänst eller ett varumärke.

Bli en eftertraktad copywriter

Som copywriter är det viktigt att du inte bara är kreativ utan också kan sätta den kreativiteten på pränt samtidigt som du har ett tydligt syfte. Som vilken annan marknadsföringsroll som helst är det bra om du har en förståelse för verksamheten överlag och hur du i din yrkesroll kan samarbeta, förbättra och anpassa ditt arbete efter din kontext. Exempelvis hur du disponerar din text med mellanrubriker och stycken men även tonaliteten balanserat med sökordsoptimering. Det är därför en klar fördel om du har en gedigen erfarenhet i ryggen men idag finns det också många bra kortare utbildningar som du kan gå.

Som copywriter bör du kunna ha en översyn och bred kompetens för att förstå hur du bäst ska utforma ditt innehåll. Inte minst är det viktigt att ha grundlig förståelse för hur man sökmotoroptimerar samt användaranpassar material då det mesta idag handlar om digital kommunikation. Med det sagt kan det vara tvära kast med ämnen från allt till rekryteringsannonser och instruktioner om motorer till blogginlägg om mode och medicinska reportage som ska utformas. Genom Adecco är det många för att kunna förmedla just det unika i deras varumärke. Söker du också kompetenta konsulter så har vi rätt nätverk och kunskap för att hjälpa dig.

Arbetsmarknaden för en copywriter

I Sverige är arbetsmarknaden för copywriters ljus då mer och mer arbetsgivare ser vikten av att uttrycka sig väl i både tal och skrift. Fler och fler företag behöver duktiga kreatörer som också har teknisk kunskap att utforma content för deras kommunikativa kanaler. Vi på Adecco har kompetenta konsulter som är redo att ta nästa steg och spännande företag som vill satsa inför framtiden. Vad väntar du på? Hör av dig.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Vi hjälper dig lyckas med rekryteringen och täcker snabbt upp med kompetenta medarbetare när du behöver tillfällig förstärkning.

Vår målsättning är att få människor och företag att växa. Vi ger oss inte förrän du är nöjd och har rätt person på rätt plats.

Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort

Du kan även ringa oss på 010 - 173 73 00

Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN