Snickare
Jobb? Bemanning? Rekrytering? Vi hjälper dig!

Vad gör en snickare?

Snickare är ett yrke som funnits sedan urminnes tider och är än idag är ett av Sveriges vanligaste yrken. Det är ett hantverksyrke med stor bredd. Du kan arbeta med allt från större byggprojekt till tillverkning av inredning och möbler. Snickare som arbetar med att bygga och renovera bostäder och andra lokaler kallas även för träarbetare. Det är den största yrkesgruppen inom byggbranschen och inom detta område finns det gott om jobb i hela landet. Om du gillar att arbeta praktiskt och är händigt lagd kan detta vara yrket för dig.

Lönen för en snickare

Vad du tjänar som snickare beror på vad du besitter för kompetenser, vilken typ av snickare du arbetar som samt var du jobbar. Att jobba som konsult hos Adecco ger dig både ett omväxlande arbete och trygghet.

Vilken utbildning måste en snickare ha?

Du kan utbilda dig till snickare på gymnasiet. Det är en av anledningarna till att yrket är så populärt. För att bli träarbetare går du Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbygge. Efter studierna jobbar du som lärling i cirka två år och gör sedan ett yrkesteoretiskt prov för att få ditt yrkesbevis. För att bli inrednings- och möbelsnickare går du Hantverkarprogrammet med inriktningen Finsnickeri. Det går även att få anställning som lärling och sedan läsa in den teoretiska kompetensen på distans.

Arbetsmarknaden för snickare

Det finns ett stort behov av snickare i hela landet. Arbetsförmedlingens prognos Yrkeskompassen spår att konkurrensen om snickerijobben kommer vara låg både på 1 och 5 års sikt.

Rekrytera en snickare

Dags att anställa? Låt Adecco bli din HR-partner och lämna rekryteringen till oss. Som ett av världens största rekrytering- och bemanningsföretag kan du lita på att vi hittar den bästa kandidaten till ditt företag.

Hyr en snickare

Vid större projekt är det vanligt att behöva ta in extrapersonal. Oavsett om du behöver 1 eller 100 extra medarbetare kan vi hjälpa dig. Vi bemannar både längre och korta uppdrag. Hör av dig till oss och berätta mer om just ditt behov.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företag


Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN
Adecco
Adecco Group