Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Montör
Jobb? Bemanning? Rekrytering? Vi hjälper dig!

Vad gör en montör?

Precis som titeln antyder så arbetar en montör främst med att montera olika typer av teknisk utrustning. Det finns en rad olika arbetsområden du kan verka inom. Du kan jobba som VVS-montör, fordonsmontör, takmontör eller elmontör för att nämna några exempel. Dina arbetsuppgifter varierar beroende på vilken typ av montör du är.

Arbetet passar dig som gillar ett fysiskt yrke och är redo för tunga lyft. Att vara tekniskt lagd och en problemlösare är egenskaper som passar detta yrke bra. Din arbetsplats kan vara inom industrin, på byggarbetsplatser eller i privata bostäder. En av fördelarna med att arbeta som montör är yrkets bredd och efter att du efter avslutad grundutbildning kan bygga på med olika certifikat och således stärka din kompetens.

Lönen för en montör

Vad du tjänar beror på vilken typ av montör du jobbar som och var du arbetar. Andra faktorer som spelar in är vad du har för utbildning och tidigare erfarenheter. Att jobba som konsult hos Adecco ger dig en konkurrenskraftig lön och kollektivavtal. Du får även andra fina förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag på upp till 3000 SEK per år.

Vilken utbildning behöver en montör ha?

De gymnasiala utbildningarna Industritekniska programmet, El- och energiprogrammet och Fordons- och transportprogrammet utgör en bra grund för att arbeta som montör. Ofta efterfrågas också erfarenhet av att ha gått som lärling. Du kan även utbilda dig till montör på en Yrkeshögskola. Som tidigare nämnts är det bra att efter att ha skaffats sig några års arbetserfarenhet och att bygga på sin utbildning med olika certifikat. Detta gör att du breddar din kompetens och blir en attraktivare kandidat på arbetsmarknaden.

Arbetsmarknaden för en montör

Yrket montör är väldigt brett och läget på arbetsmarknaden skiljer sig lite åt mellan de olika spetskompetenserna. Inom de flesta områdena är dock tillgången på arbeten stor. En av anledningarna till att det finns så gott om jobb beror på den växande befolkningen vilket i sin tur leder till ett större behov av bostäder och lokaler.

Rekrytera en montör

Behovet av kompetenta montörer ökar inom flera områden. Vi har flera duktiga kandidater som är redo att anställas. Tveka inte att höra av dig till oss inför din nästa rekrytering!

Hyr en montör

Tillfälliga arbetstoppar kräver ibland tillfällig arbetskraft. Vi har långerfarenhet av att bemanna med personal inom industri och har flera kandidater som står till hands för uppdrag.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företag


Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN
Adecco
Adecco Group