Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Detta gör en ingenjör

Ingenjörer finns inom en mängd olika näringsgrenar och har en mängd olika specialiseringar. Alla ingenjörer har ett fokus på teknik, matematik och datorvetenskap och arbetsuppgifterna sträcker sig från att konstruera och bygga maskiner, kretskort och olika programvaror. Inom samlingsnamnet ingenjör/tekniker finns det medicinska ingenjörer, civilingenjörer, produktutvecklare och byggnadsingenjörer för att nämna några. Som ingenjör får du med andra ord tillgång till ett varierande och på många sätt utmanande yrke.

Bli en eftertraktad ingenjör

För att bli ingenjör eller tekniker bör du studera på högskola. Här finns en mängd olika yrkesutbildningar som på två år ger dig möjligheten att jobba med allt från produktionsledning, anläggning och projektledning. Som ingenjör kommer du att arbeta med samhällsviktig struktur vare sig det är bostäder, vattenledningar eller elnät, därför är det viktigt att du är noggrann, strukturerad och kunnig inom ditt område. Även om efterfrågan på ingenjörer och tekniker, rent generellt är stor, så söker många arbetsgivare också specialiserade ingenjörer vilket öppnar upp stora möjligheter för dig som är intresserad av ett specifikt område.

Arbetsmarknaden för en ingenjör

I Sverige finns det ett stort behov av ingenjörer/tekniker och mycket tyder på att allt från erfarna till nyutexaminerade ingenjörer/tekniker kan fortsätta att välja bland en mängd olika jobb. Med det sagt behöver många arbetsgivare hjälp att hitta rätt kompetens för just deras verksamhet. Vi på Adecco hjälper både dig som söker din nästa stjärnrekrytering och dig som söker ditt nya drömjobb, att hitta rätt. Hör av dig till oss och låt oss fixa resten.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företagGenom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN
Adecco
Adecco Group