Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

HR-Specialist
Jobb? Bemanning? Rekrytering? Vi hjälper dig!

Detta gör en HR-Specialist

Som HR-specialist är du den som jobbar nära den interna personalresursen och bedömer och utvecklar den kompetens som finns internt på företaget eller organisationen. Du är en viktig del i de olika processerna som till exempel rekrytering, personalvård och de anställdas välmående. Som person bör du vara analytisk, noggrann och ha god social kompetens. För dig som arbetsgivare är detta en nyckelkompetens som du ska kunna lita på för att utveckla din arbetsmiljö och personalkompetens.

Bli en eftertraktad HR-Specialist

Som HR-specialist är det ditt ansvar att vara med från rekrytering och kontraktsskrivning till att se till att arbetsmiljön för de anställda uppfyller lagar och regler. Förutom att vara en människokännare eller ha ett intresse för att arbeta med människor bör du alltså ha djup kunskap kring de frågor du ska arbeta med. Det krävs även en högskoleutbildning men här kan du också bygga din egen väg då det finns en rad olika passande högskoleutbildningar. För att bli eftertraktad är det bra om du har arbetslivserfarenhet i form av praktiker eller extrajobb samt kanske har tagit kurser i arbetsrätt och ekonomi.

Arbetsmarknaden för en HR-Specialist

I Sverige finns över 16 000 yrkesverksamma inom området HR för att inte nämna antalet arbetsgivare som hela tiden växer. Även om de kan gå under många olika titlar såsom HR-chef, HR-specialist, HR-assistent eller rekryterare så är de alla experter på personalresurser. Fortsätter utvecklingen som den gör idag lär det behövas än fler ju fler arbetsgivare som förstår och satsar på personalvård. Vi på Adecco har inte bara rätt verktyg utan också rätt nätverk för att hitta din nästa stjärnrekrytering eller ditt nästa drömjobb som HR-specialist.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företagGenom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN
Adecco
Adecco Group