Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Säljare
Jobb? Bemanning? Rekrytering? Vi hjälper dig!

Jobba som säljare

Som säljare kan din främsta uppgift tyckas vara att sälja men det är lika mycket att hjälpa och guida kunden i deras köpresa. För detta krävs en god social förmåga, nyfikenhet och driv. Du ska snabbt lära dig det du behöver veta om den produkt eller tjänst du säljer för att kunna inge förtroende. Som säljare arbetar du självständigt och förväntas i många fall ta ansvar för alla led i försäljningsprocessen. Ä du redo att utmana dig själv med ett jobb som inte bara kräver utan också belönar, så är säljare en titel för dig.

Lönen för en säljare

Vad du tjänar som säljare kan variera beroende på var du jobbar och vad du har för tidigare erfarenhet. Det är vanligt att ha en fast summa som grundlön och utöver detta även ha provision.

Bli en eftertraktad säljare

Det känns ganska logiskt att du som en bra säljare ska ha egenskapen att kunna sälja in dig själv, men det är också viktigt att du konstant arbetar med att utvecklas i din yrkesroll. Är du specialiserad som annonssäljare, mediasäljare, bilförsäljare eller telefonförsäljare är det så klart ett plus om det är den sortens jobb du söker. Det är även viktigt att du är van vid målgrupper som B2C och B2B.

Vilken utbildning måste en säljare ha?

Som säljare behöver du inte nödvändigtvis någon formell utbildning. De flesta arbetsgivare letar efter personer med rätt erfarenhet eller de rätta personliga kvalitéerna som kännetecknar en säljare. Som sådan bör du vara snabblärd, driven och inte minst väldigt social kompetent men också noggrann och strukturerad. I Sverige finns det en rad olika utbildningar eller kurser som du kan gå för att utveckla eller förbättra dina säljegenskaper.

Arbetsmarknaden för en säljare

I Sverige är säljare ett vanligt förekommande yrke som erbjuder stora möjligheter att utveckla dina professionella egenskaper. Drygt 250 000 svenskar arbetar idag inom detaljhandeln och de blir bara fler och fler. Som säljare kan du jobba på allt från callcenter och butik till kommunikation och marknadsföring då även marknadsförare och influencers har till uppgift att sälja produkter. Vill du arbeta nära människor i en bransch med stor potential så ska du inte tveka att bli säljare. Det är ett framtidsyrke helt enkelt.

Rekrytera en säljare

Vi på Adecco vet också hur viktigt det är att du som arbetsgivare känner att din produkt, tjänst och ditt varumärke representeras av rätt person. Hos oss hittar du tusentals kompetenta kandidater som är redo att rekryteras och kan hjälpa ditt företag att växa och utvecklas.

Hyr en säljare

Tillfälliga arbetstoppar kan innebära att du en viss tid behöver mer personal. Vi har lång erfarenhet av att bemanna med säljare, inköpare, försäljningschefer och Key Account Managers. Låt oss hjälpa er att hitta rätt person så kan ni lägga tiden på att skapa affärer.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företag


Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN
Adecco
Adecco Group