Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Inköpare
Jobb? Bemanning? Rekrytering? Vi hjälper dig!

Detta gör en inköpare

Titeln inköpare beskriver ganska väl vad en person i den arbetsrollen gör. Man genomför helt enkelt inköp av varor och tjänster, en sorts beställare. Mer specifikt kan detta självklart variera från tjänst till tjänst men i rollen ingår att säkerställa leveranser, produktkvalitet, hålla nere kostnader och ha en konstant dialog med både företagskunder och leverantörer. En strategisk inköpare till exempel tar fram policys, hittar och utvärderar nya leverantörer samt tar fram strategier för verksamheten. Detta medan en taktisk inköpare upprättar avtal, arbetar med utveckling av leverantörer och ser till att verksamhetsflöden fungerar fläckfritt. Med några av landets ledande företag och toppkonsulter som kunder är vi på Adecco ganska säkra på att vi kan para ihop rätt arbetstagare med rätt arbetsgivare.

Bli en eftertraktad inköpare

Som inköpare har man oftast en ekonomisk eller teknisk utbildning från gymnasieskolan eller högskolan. Idag finns det en mängd olika utbildningar som kan ge dig både en internationell och en branschspecifik inriktning exempelvis om du vill arbeta med leveranser utomlands eller om du vill jobba för ett stort klädföretag. Som person är det viktigt att du är noggrann, strukturerad och inte minst driven. För vissa inköpare, oftast kallade offentliga upphandlare, är det av största vikt att ha kunskap om lagar och regler då man exempelvis behöver följa lagen om offentlig upphandling. Eftersom du främst sysslar med att köpa in material, varor, produkter och tjänster är det ytterst viktigt att du är insatt i din marknad för att på bästa sätt kunna maximera din investering. Så underskatta inte att ha en aktuell omvärldsbevakning.

Arbetsmarknaden för en inköpare

Som inköpare kan du arbeta inom en rad olika områden och för en rad olika arbetsgivare men oftast är det bra om du har ingående kännedom om den bransch du vill arbeta i. På grund av de varierande arbetsuppgifter som en inköpare har, så finns det goda möjligheter för en inköpare att hitta jobb i Sverige. Fler och fler företag söker också inköpare med en rad kompetenser såsom att vara noggrann, strukturerad och driven. När det gäller karriärsutsikter för inköpare så är det ett yrke som du definitivt kan klättra inom beroende på arbetsgivare. Söker du kompetent personal att rekrytera eller bemanna med eller vill du ta ditt nästa steg i karriären, oavsett om det gäller deltid-, heltid eller bara några extra timmar i månaden, så kan vi på Adecco hjälpa dig. Tveka inte att höra av dig.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företag


Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN
Adecco
Adecco Group