Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Redovisningsekonom
Jobb? Bemanning? Rekrytering? Vi hjälper dig!

Vad gör en redovisningsekonom?

Strukturerad, noggrann och ett sinne för siffror. Det är egenskaper som kommer väl till hands i arbetet som redovisningsekonom. En redovisningsekonom arbetar med företagets eller organisationens ekonomi. Exakta arbetsuppgifter kan skifta mellan arbetsplatser men i huvudsak har du hand om bokföringen och redovisar alla transaktioner samt arbetar löpande med bokslut och redovisningar.

Som redovisningsekonom kan du även jobba på en redovisningsfirma och kallas då för redovisningskonsult. I dag finns det cirka 26 000 anställda redovisningsekonomer runt om landet men det totala antalet är betydligt fler då många driver eget företag.

Lönen för en redovisningsekonom

Vad du tjänar som redovisningsekonom beror på en rad olika faktorer. Din utbildning och tidigare erfarenheter spelar självfallet in samt var du arbetar. Att jobba som konsult för Adecco har flera fördelar. Det ger dig både en konkurrenskraftig lön och kollektivavtal samt förmåner som friskvårdsbidrag och tillgång till kompetensutveckling.

Vilken utbildning måste en redovisningsekonom ha?

I och med digitaliseringen har vissa arbetsuppgifter automatiserats och sköts istället av datorer. Detta har gjort att kraven på utbildning och kompetens har ökat. Idag ser arbetsgivarna helst att kandidaterna har en eftergymnasial utbildning. En bra grundutbildning att gå om man är intresserad av att arbeta som redovisningsekonom i framtiden är Ekonomiprogrammet på gymnasiet.

Arbetsmarknaden för en redovisningsekonom

Arbetsförmedlingens prognos för 1 år framåt ser mycket positiv ut med låg konkurrens om jobben. På 5 års sikt har denna positiva prognos svalnat något och arbetsmarknaden spås då vara i balans.

Rekrytera en redovisningsekonom

Behöver du anställa en redovisningsekonom? Vi har rekryterat många medarbetare till företag inom ekonomi och finans och vet hur viktigt det är med rätt person på rätt plats. Låt oss få titta på just ditt specifika behov.

Hyr en redovisningsekonom

Det kan finnas flera anledningar till att du behöver stärka upp din ekonomiavdelning under en viss period. Kanske har ni anställningsstopp men behöver akut hjälp? Då är lösningen att hyra in personal. Vi har lång erfarenhet av att bemanna med redovisningsekonomer och ser till att du får rätt kompetens till din avdelning.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företagGenom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN
Adecco
Adecco Group