Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Vad gör en ekonomiassistent?

Som ekonomiassistent sköter du enklare bokföring, frågor kring beskattning, hantering av fakturor och en hel del administrativa uppgifter. Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på var du jobbar och du kan vara allt från ekonomichefens främsta stöd i arbetsprocessen till att ha hand om dina egna projekt. Många arbetsgivare efterfrågar struktur, noggrannhet och ett öga för detaljer när de rekryterar ekonomiassistenter.

Lönen för en ekonomiassistent

Vad du tjänar som ekonomiassistent beror på en rad olika faktorer. Vad du har för utbildning och tidigare erfarenhet spelar självklart in vad du får för lön. Att jobba som konsult hos Adecco gör att du alltid kan räkna med en konkurrenskraftig lön, kollektivavtal och flera andra förmåner som till exempel friskvårdsbidrag och kompetensutveckling.

Vilken utbildning behöver en ekonomiassistent ha?

Många arbetsplatser ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi men det är inte alltid ett måste. För en del arbetsplatser räcker det att du har läst ekonomi på gymnasienivå.

Bli en eftertraktad ekonomiassistent

Du ökar dina chanser att komma långt i karriären om du exempelvis har mycket goda datorkunskaper. Detta då många arbetsgivare, oavsett om det är ett företag, en organisation eller myndighet, använder sig av olika programvaror för att sköta sin ekonomi. Har du även kunskap om personal- och lönefrågor adderar du bara till din konkurrenskraft och kommer antagligen vara en eftertraktad resurs för många aktörer.

Är du ute i arbetslivet så är det alltid fördelaktigt om du väljer att fördjupa eller specialisera dig inom en gren eller ett ämne för att bättre nischa dig i en konkurrensutsatt arbetsmarknad. Vi på Adecco kan hjälpa dig vare sig du är mitt i studierna, är nyutexaminerad eller har en gedigen karriär bakom dig.

Arbetsmarknaden för en ekonomiassistent

Enligt Arbetsförmedlingens prognos för ett år framåt kommer konkurrensen om jobben för ekonomiassistenter tyvärr vara hård. Detta skiljer sig dock för olika delar av landet. Den fortsatta tekniska utvecklingen och digitaliseringen gör att vissa arbetsuppgifter försvinner. Även på fem års sikt förväntas konkurrensen om jobb för ekonomiassistenter vara hård. Detta beror på att många väljer att studera ekonomi både på gymnasie- och eftergymnasial nivå.

Rekrytera en ekonomiassistent

Behöver ditt företag förstärkning på ekonomiavdelningen? Rekrytering av ny personal är tidskrävande och inte en enkel uppgift. Låt Adecco bli din HR-partner och ta fram den perfekta matchen för just ert företag. Vi har många kompetenta ekonomiassistenter som är redo att anställas.

Hyr in en ekonomiassistent

Ibland kan tillfälliga arbetstoppar leda till att man under en viss period behöver förstärkning. Då kan vi hjälpa till med bemanning av kompetenta ekonomiassistenter. Vi har lång erfarenhet av att bemanna inom ekonomi och finans och hjälper gärna till att hitta rätt person till ditt företag.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företag


Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN
Adecco
Adecco Group