Ekonom
Jobb? Bemanning? Rekrytering? Vi hjälper dig!

Detta gör en ekonom

Yrket ekonom innefattar en mängd olika inriktningar såsom civilekonom, nationalekonom, företagsekonom, redovisningsekonom för att nämna några. Som experter på redovisning är det de som sköter den vitala delen i ett företag, att bokföra och redovisa in- och utbetalningar för organisationen samt göra årsredovisningar. Som civilekonom/ekonom är det möjligt att arbeta både in house och som konsult inom en rad olika branscher och med en mängd olika spännande arbetsgivare. Du bör vara analytisk, noggrann, duktig på siffror och gärna ha kunskaper i Excel.

Bli en eftertraktad ekonom

Självklart är det positivt om du som yrkesverksam ekonom har arbetsrelaterad erfarenhet förutom de obligatoriska universitetsstudierna som krävs för att kunna titulera sig just ekonom. Under din studieperiod så har du inte bara möjlighet att genomföra praktikperioder utan också jobba vid sidan av. Är du ute i arbetslivet så är det alltid fördelaktigt om du väljer att fördjupa eller specialisera dig inom en gren eller ett ämne för att bättre nischa dig i en konkurrensutsatt arbetsmarknad. Vi på Adecco kan hjälpa dig vare sig du är mitt i studierna, är nyutexaminerad eller har en gedigen karriär bakom dig.

Arbetsmarknaden för en ekonom

Den nuvarande arbetsmarknaden för ekonomer ser ljus ut överlag i Sverige. Många som idag arbetar som ekonomer kommer inom en relativt snar framtid att gå i pension och därmed öppnar sig en mängd möjligheter för nästa generation. Förutom det så har Sverige alltid haft en positiv och stark ekonomisk tillväxt som bidragit till att driva upp efterfrågan på både jobb och personal. Vi på Adecco hjälper dig gärna med vårt breda nätverk och djupa kunskap, oavsett om du söker ditt nästa drömjobb eller din nästa stjärnrekrytering.

Vi kontaktar dig inom 2 timmar*

Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-17.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Vi hjälper dig lyckas med rekryteringen och täcker snabbt upp med kompetenta medarbetare när du behöver tillfällig förstärkning.

Vår målsättning är att få människor och företag att växa. Vi ger oss inte förrän du är nöjd och har rätt person på rätt plats.

Gör dig sökbar för jobb

När du laddar upp ditt CV blir du synlig för arbetsgivare som söker nya talanger. Är det dig de söker? REGISTRERA DITT CV

Hitta det rätta jobbet för dig

Vi har många lediga tjänster, oavsett om du är mitt i karriären eller söker ditt första jobb. SE VÅRA LEDIGA JOBB

Vi är auktoriserade...

… inom bemanning och rekrytering, vilket garanterar att vi följer kraven på företag inom dessa branscher. OM AUKTORISATIONEN
Adecco
Adecco Group