Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

Välkommen till Norrland

Bli en del av tillväxtresan du också!

Funderar du på att byta jobb? Tycker du att vardagen är stressig och att dina boendekostnader har skjutit i höjden? Lösningen skulle kunna vara att flytta norrut och bli en del av tillväxtresan i Norrland. Som du säkert vet skapar den gröna omställningen i norra Sverige helt nya arbetsuppgifter i nya industrier och tvingar gamla företag att ändra sina processer. Det innebär många möjligheter till jobb, både inom industrin och även i tjänstesektorn, när kommunerna behöver bygga ut sin infrastruktur och service för att möta behoven.

Adecco finns på plats mitt i omställningen och vi vill gärna uppmuntra alla att ta chansen till ett nytt steg i karriären kombinerat med den fina livskvalitet och frihet Norrland kan erbjuda. Här kan du få det bästa av allt: Ett spännande arbete, billigare boende för dig och din familj, en rik kultur och en oöverträffad närhet till natur och friluftsliv.

sök lediga jobb i norrland

Gå direkt till

Varför flytta till Norrland?

Människan i centrum av den gröna omställningen

En norrländsk stad för varje smak

Arbeta som konsult eller bli rekryterad

Några av våra kunder

Vad erbjuder vi?

Här hittar du oss

Samarbetspartners

Vi är med dig längs vägen

Varför flytta till Norrland?

BALANS

Finn balansen i livet, uppgradera ditt boende och slipp stressen när du har nära till allt.

NATUR

Natur som ger oförglömliga upplevelser och äventyr under alla årstider.

KULTUR

Kultur sätter guldkant på tillvaron. I norr hittar du något för alla sinnen och smaker, från jojk till opera.

KARRIÄR

Den gröna omställningen erbjuder karriärmöjligheter inom både tjänstesektorn och industrin och Adecco är på plats

Människan i centrum av den gröna omställningen

Vi på Adecco drivs av ett starkt syfte: att skapa Framtidens jobb. För alla. Idag. Grundbulten i hela vårt hållbarhetsarbete är därför att jobba aktivt för att skapa de bästa förutsättningar på arbetsmarknaden för att matcha kompetens med arbete.

Vår planet och samhälle står inför stora utmaningar i och med klimatförändringarna och Adecco Group har därför åtagit sig att bli klimatneutralt till 2030, genom att minska våra direkta utsläpp med 50 %. Men för att vi som samhälle ska nå till ett klimatneutralt läge behöver alla näringar ställa inom och särskilt stora delar av industrin i Sverige. Här ser vi att vi som leverantör av kompetens till den gröna industrin har en viktig roll – för att omställningen över huvud taget ska vara möjlig måste vi nämligen säkerställa kompetensförsörjningen. Den gröna omställningen sker i hela Sverige, men norra Sverige sticker ut med fler näringar och industrier med nya kompetensbehov.

Vi måste med andra ord sätta människan i fokus av den gröna omställningen och se till att processen är rättvis och inkluderande. Förutom att vi alltid jobbar med komptensbaserad rekrytering är mångfald och inkludering en viktig del av vårt hållbarhetsarbete. Här kan du läsa mer om det arbetet.

LÄS MER HÄR

”Jag har varit anställd hos Adecco i snart 13 månader och fått prova på olika jobb vilket har varit superkul samt breddat min arbetslivserfarenhet”

Hannes Morin, adeccokonsult

En norrländsk stad för varje smak

Städer är som människor, de har olika personligheter. Här presenterar vi sex norrländska orter med något för alla.

Boden

Boden genomgår en av de största omvandlingarna av alla kommuner i Sverige, från klassisk garnisonsstad och järnvägsknutpunkt till modern industristad. Det är här som H2 Green Steel håller på att förbereda byggandet av världens största vätgasanläggning och ett grönt stålverk som när det står färdigt beräknas minska koldioxidutsläppen med 95 procent jämfört med traditionellt masugnstillverkat stål.

Boden Industrial Park kommer omfatta inte bara nya industrier utan även ett nytt centrum med samhällsservice, växthus, fiskodling och odlingsområden för att göra Boden mer självförsörjande. Behovet av kvalificerad arbetskraft märks redan och kommer växa enormt de närmaste åren. Att bo i Boden är inte som att bo i en traditionell industristad. Skogslandet i Bodens närhet erbjuder rika naturupplevelser - vandring, ridning, paddling, fiske, klättring och mycket mer. Här har du chansen att kombinera ett spännande jobb i en världsledande ny industri med ett stressfritt vardagsliv nära naturen.

sök lediga jobb i Boden

Luleå

Luleå är Norrbottens största stad och ligger vackert vid Luleälvens mynning i Bottenviken. Här finns stora möjligheter till ett rikt friluftsliv med både skog och skärgård inpå knuten.

Den gröna omställningen märks genom att Luleå hamn, redan nu den femte största i Sverige, byggs ut kraftigt för att täcka transportbehovet från ny industri. Vi ser helt också helt nya bostadsområden växa fram.

Luleå erbjuder förutom stadsliv med bra shopping och restauranger ett blomstrande idrotts- och kulturliv och räknas som en av de tryggaste kommunerna i landet. Luleå kallas Stålstaden i folkmun på grund av den stora stålindustrin med tillhörande forskning. Här ligger även Luleå Tekniska Högskola med 19 000 studerande. Att Facebook valde Luleå som plats för sitt första datacenter i Europa är ingen slump!

sök lediga jobb i Luleå

Piteå

Piteå är en traditionell industristad som storsatsar på kultur, utbildning, näringsliv och evenemang. Man har som ambition att bygga en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar kommun för framtiden. Här finns många fina boendemöjligheter, både i centrala stan, vid havet eller kanske strax utanför i en by på landsbygden.

För dig som vill ha en aktiv fritid finns natursköna områden att besöka och en mängd spännande friluftsaktiviteter att prova på. Vandrings- och skoterleder, fina fiskevatten och kajakpaddling i skärgården lockar många. Här har vi förstås också Nordens Riviera, Pite Havsbad. Piteborna är med rätta stolta över sin hemstad och är kända för sin öppenhet och kreativitet.

I samband med den gröna omställningen finns många jobbmöjligheter och alla förutsättningar för ett rikt och lyckligt arbets- och vardagsliv. De som bor i Piteå brukar säga att de har nära till allt - till världen utanför, till varandra och till naturen.

sök lediga jobb i Piteå

Skellefteå

Den amerikanska nyhetstidningen TIME har listat Skellefteå som en av världens 50 bästa platser 2022. Skellefteå kvalade in med sammanfattningen "nordic warmth", motiverat bland annat av satsningen på träbyggnader som Sara Kulturhus, fina matupplevelser och hållbarhetsfokus med elbussar och en av världens största batterifabriker, Northvolt.

I Skellefteå får du möjligheten att leva ett modernt stadsliv med närhet till naturen. Ja, Skellefteå kallas ibland för tiominutersstaden, då man på max tio minuter kan ta sig mellan hemmet, jobbet, skolan och fritidsaktiviteterna. Här kan du både leva ett rikt friluftsliv och shoppa loss i en av Sveriges bästa gallerior.

Skellefteå är en av Sveriges största tillväxtzoner, där traditionell industri nu kompletteras med framgångsrika, ofta världsledande, företag inom allt ifrån IT, optronik, elektronik, säkerhet, miljö och medicin, till media, film och digital kommunikation. Det ger många fina arbetstillfällen. För dig som vill komplettera din kompetens finns Campus Skellefteå som erbjuder både fristående näringslivsanpassade YH-kurser och universitetsstudier.

sök lediga jobb i skellefteå

Umeå

Björkarnas stad kallas den, universitetsstaden vid Ume älv som 2022 firade sin fyrahundrade födelsedag. Björkar dominerar stadsbilden i Norrlands största tätort. Umeå har profilerat sig som kulturstad, och ståtar med en rad viktiga och välbesökta museer samt Norrlandsoperan, som har fyra salonger plus en konsertsal som är hemmascen för operans symfoniorkester.

Universitetet är ett bredduniversitet med både yrkesinriktade program och världsledande forskning. I Umeå hittar vi en rad viktiga företag inom verkstadsindustrin, bioteknikföretag och även IT-företag, som drar nytta av en stark digital infrastruktur. Stadskärnan erbjuder inte bara kultur, utan även fantastisk shopping och en rad restauranger, kaféer och nattklubbar. Som i många andra Norrländska städer är det nära till vandringsleder, paddling i hav, älvar och sjöar och skidåkning.

Kranskommunerna Vindeln och Robertsfors erbjuder storslagna naturupplevelser och forsränning i en av Europas sista orörda älvar, Vindelälven. Eller kanske vill du uppleva norrskenet som lockar besökare från hela världen?

sök lediga jobb i Umeå

Örnsköldsvik

Vackert belägen i världsarvet Höga Kusten ligger Örnsköldsvik, eller Ö-vik i folkmun. Staden präglas av en stark sammanhållning och skaparkraft, vilket märks i det blomstrande föreningslivet, med drygt 600 föreningar inom friluftsliv, idrott och kultur. I Örnsköldsvik är också entreprenörsandan stark, med många företagsetableringar. Här finns en blandning av stora och små världsledande företag inom allt från bioekonomi, verkstad, IT och musikproduktion till besöksnäring, forskning och utveckling i absolut världsklass. Stark tillväxt på industrisidan har lett till stor brist på bland annat ingenjörer, produktionstekniker och operatörer.

I Örnsköldsvik väljer du om du vill bo i den trivsamma stadskärnan med sina promenadstråk och parker eller mer lantligt. Vilket du än väljer bor du med Höga Kustens vackra natur- och skärgård utanför dörren, en miljö för såväl avkoppling som frilufts- och skärgårdsäventyr.

sök lediga jobb i Örnsköldsvik

Arbeta som konsult eller bli rekryterad

Adecco finns på plats i Norrland och vi förstår arbetsmarknaden här uppe. Vi har lång erfarenhet av både bemanning och rekrytering inom alla branscher och typer av företag. När du får jobb genom Adecco är det vanligt att du får börja som konsult för att efter en viss tid övergå till fast anställning hos det företag du jobbar på.

Självklart hanterar vi också direktrekryteringar för våra kunder. Kika gärna på våra lediga jobb och glöm inte att registrera ditt CV i vår databas. Har du frågor om jobb i Norrland eller andra funderingar inför en eventuell flytt, tveka inte att kontakta något av våra lokalkontor.

sök lediga jobb i norrland

Några områden vi bemannar och rekryterar inom

Vi rekryterar allt ifrån juniora roller till chefspositioner. Vi jobbar både mot den privata- och offentliga sektorn.

EKONOMI

INDUSTRI / LOGISTIK

IT / INGENJÖRER

HR

BYGG

Några av våra kunder

Adecco är stolta över en kundlista som innehåller många av Norrlands ledande industri- och tjänsteföretag.

Rototilts affärsidé är att erbjuda tiltrotatorer, tillhörande systemlösningar och service på en internationell marknad för att möta behovet av ökad flexibilitet och högre effektivitet på grävmaskiner.

Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner.

Jitmech är specialister inom komponenttillverkning

Prefabmästarna är specialiserade på prefabricerade betongelement.

Vad erbjuder vi?

Vill du både ha omväxling i arbetet och en trygg anställning? Som konsult hos Adecco får du möjlighet att komma in på Sveriges mest välkända och attraktiva företag. Är du osäker på vad du vill jobba med? Vi hjälper dig att hitta uppdrag som passar både din kompetens och där dina personliga egenskaper kommer till sin rätt.

Vi erbjuder dig

  • Marknadsmässig lön
  • Reglerad semester
  • Hälsa och friskvård
  • Uppföljning och coaching
  • Kompetensutveckling
  • Konsultverksamhet
  • Stort nätverk av attraktiva arbetsgivare

“ Jag började jobba som konsult inom bemanning via Adecco för 10 månader sedan och nu har jag fått fast tjänst hos kunden. Rolig utveckling! ”

Tobias sandlund, adeccokonsult

Här hittar du oss

Luleå Umeå Pitea Skellefteå Boden Örnsköldsvik

Adress:

Södra Kungsgatan 4,
972 35 Luleå

Öppettider:

Måndag - Fredag
08:00 - 17:00

lulea@adecco.se

Adress:

Kungsgatan 56,
903 26 Umeå

Öppettider:

Måndag - Fredag
08:00 - 17:00

Adress:

Bryggargatan 14,
941 63 Piteå

Öppettider:

Måndag - Fredag
08:00 - 17:00

pitea@adecco.se

Adress:

Storgatan 38,
931 31 Skellefteå

Öppettider:

Måndag - Fredag
08:00 - 17:00

Adress:

Teknikvägen 3, Plan 3,
961 50 Boden

Öppettider:

Måndag - Fredag
08:00 - 17:00

Kontorschef:

Fredrik Åberg

fredrik.aberg@adecco.se

Adress:

Fabriksgatan 6,
891 33 Örnsköldsvik

Öppettider:

Måndag - Fredag
08:00 - 17:00

Samarbetspartners

Adecco är stolta över våra starka partnerskap med lokala aktörer inom näringsliv och samhälle. Tillsammans kan vi hjälpa till att utveckla Norrland och skapa tillväxt.

Inflyttarservice hjälper Piteå växa

Piteå kommun har länge haft ambitionen att ge bästa möjliga service till inflyttare, men ville göra något nytt. Inflyttarservice arbetar inte bara aktivt med rekrytering utan har lyckats samla alla lokala aktörer i Piteå för att erbjuda praktisk hjälp med alla delar av en flytt till Piteå, från jobb och boende till skola, utbildning och kontakt med andra Pitebor. På köpet har man fått många nya ambassadörer för staden.

Besök inflyttarservice piteå

Gateway Umeå lockar talanger

Umeå kommuns avdelning Näringsliv jobbar för långsiktig tillväxt, att positionera Umeå i världen och att locka fler att investera i kommunen. Som ett led i detta arbete har man startat “talang-hubben” Gateway Umeå som har som mål att locka svenska och utländska talanger till regionen genom information, samordning och nätverkande. Gateway Umeå är ett samarbetsprojekt mellan kommunen, det lokala näringslivet och industrin.

besök gateways hemsida

Fastighetsbolaget Rawi ordnar hyresrätten

Rawi är den största privata fastighetsägaren i Piteå, med bland annat 1250 hyresrätter och drygt 200 kommersiella lokaler. I Luleå pågår ett nybyggnadsprojekt omfattande ca 270 hyresrätter, och Rawi äger ca 240 hyresrätter i Kalix. Lägenheterna finns i alla storlekar från praktiska små ettor till stora luftiga etagelägenheter. Genom Rawi finns det stora möjligheter till ett modernt, tryggt, centrumnära boende som har naturen runt knuten.

Besök rawis hemsida

Piteås mest anlitade fastighetsförmedling

Som den ledande förmedlaren av villor och bostadsrätter i Piteå har Svensk Fastighetsförmedling unika möjligheter att hjälpa dig som vill sälja eller köpa en ny bostad i centrum eller någon av de omgivande byarna. Som säljare får du tillgång till ett stort kontaktnät av potentiella köpare, och som säljare du bättre betalt än hos konkurrenterna. Som modernt mäklarföretag är Svenskfast Piteå experter på marknadsföring i alla kanaler, från exponering på bankkontor till sociala medier.

Besök svensk fastighetsförmedling

Inflyttarservice gör flytten till Skellefteå lättare

Till den som har tagit steget och vill nystarta livet i en av Sveriges mest spännande och expansiva städer har Skellefteå kommun Inflyttarservice erbjudit sin hjälp sedan 2007. De erbjuder stöd och hjälp med stort och smått i samband med flytten till Skellefteå och vill göra det enkelt för nya Skelleftebor att hitta rätt bland myndigheter, kommunal och regional service, fritidsaktiviteter och upplevelser. De erbjuder hjälp och stöd med stort och smått i samband med flytten till Skellefteå och vill göra det enkelt för nya Skelleftebor att hitta rätt bland myndigheter, kommunal och regional service, fritidsaktiviteter och upplevelser.

Besök inflyttarservice skellefteå

Vi är med dig längs vägen

Här delar med oss av nyheter, insikter och praktiska tips för dig som söker jobb. Lär känna våra medarbetare på och få reda på hur det är att bli rekryerad eller jobba som konsult för oss.

Nyheter

Vi lanserar projektet Välkommen till Norrland

Adecco finns på plats mitt i omställningen och vi vill gärna uppmuntra alla att ta chansen till ett nytt steg i karriären kombinerat med den fina livskvalitet och frihet Norrland kan erbjuda.

Läs Mer

blogginlägg

Vad innebär det att jobba som konsult?

Om du är sugen på omväxling i arbetet samtidigt som du utvecklas och bygger ditt nätverk kan konsultrollen vara...

Läs mer

medarbetarporträtt

Tre kvinnor i industrin berättar

På Hisingen i Göteborg ligger Tuvefabriken. Här produceras Volvos premiumlastbilar av de drygt 2700...

Läs mer