Sommarvikarie

Vi hjälper dig säkra din semesterplanering

Lediga jobb Hjälp med sommarplanering

Varför anställa sommarjobbare?

Sommaren bör vara en tid för återhämtning för dig och din personal. Det är en laglig rättighet.

En god semesterplanering är en förutsättning för att din verksamhet ska fungera men kan vara kluriga grejer som tar mycket tid och energi. Ibland är det helt enkelt svårt att få de där sommarveckorna att gå ihop och den egna och din personals semester får stryka på foten.

På Adecco är vi vana vid att hjälpa företag med att hitta sommarjobbare – så att du och din personal kan ta ledigt på riktigt.

Sommarvikarier på dina villkor

Behöver du hyra in sommarvikarie?

Vi har många års erfarenhet av att bemanna företag under sommaren med personal som har rätt kompetens för arbetsuppgiften. Oavsett om du söker sommarvikarie till er industri eller till er ekonomiavdelning så kan vi hjälpa er!

Behöver du hjälp med att rekrytera sommarvikarie?

Oavsett om ni redan startat upp rekryteringsprocessen, och skulle behöva hjälp med att välja ut lämpliga kandidater, eller om ni ännu inte börjat och vill att vi sköter hela rekryteringsprocessen.

Vi hanterar all administration, enligt våra ISO-certifierade processer, och ordnar med annonsering, search, urval, tester, intervjuer och referenstagning.

”Sommarbehovet som växte till rekrytering”

Handelsbanken är ett bra exempel på en kund som först hade ett tillfälligt behov som sedan växte till någonting mer. Under sommarmånaderna har banken hög belastning på sin telefonbank. De valde då att ta in vikarier.

Magnus Säll är Senior Business Developer på Adecco och ansvarig för affären. Han berättar:

- Förutom att de har höga toppar under sommaren så stod även banken inför en föryngring. Dom hade ett behov av kundtjänstpersonal som jobbade mot telefonbanken. Vi hade som mest 16 stycken konsulter uthyrda och vissa av dem har fått erbjudande om att gå över till en anställning.

Efter att Adecco hjälpt till med sommarplaneringen ville banken även ha hjälp med att rekrytera studenter.

- De var någonting nytt för oss också. Att rekrytera och inte som vanligt hyra ut studenter. De fick genomgå en bolånelicensutbildning som Handelsbanken stod för och när de blev godkända fick de anställning.

Magnus Säll berättar vidare att banken inte gjorde någon skillnad på konsulter och sina egna anställda.

- Det kan verkligen många företag ta med sig och lära sig av Handelsbanken. Hur man hanterar personal. Det var inspirerade och roligt att jobba med Handelsbanken. De kände verkligen ett stort förtroende för oss vilket resulterade i ett fint samarbete.

Genom att arbeta organiserat och strukturerat med kontinuerlig rapportering och månadsmöten visade vi på Adecco vi kan vår sak minutiöst. I utvärderingen har banken gett oss högsta poäng på alla delar. Det är ett bevis på att vi sett kunden och förstått deras behov.

Charkprodukters logga

”Adecco levererar rätt kompetens och visar ett stort engagemang för oss och sin personal på en helt annan nivå än vad vi har varit vana med tidigare.”

Krister Svensson

Fabrikschef på Charkprodukter i Billesholm AB

    6 tips för en lyckad semesterplanering

  1. Börja i god tid. Ta in allas semesteransökningar så tidigt som möjligt för att skapa dig en bild av hur täckningen av personal ser ut under sommaren.
  2. Gör en översyn. Hur mycket personal är du i behov av på sommaren? Hur viktigt är det att verksamheten rullar på som vanligt? I vissa fall behövs det inte bemannas upp lika mycket som under övriga året och i andra fall behövs många fler.
  3. Planera i samråd. Sammanställ semesterschemat i samråd med din personal och försök tillgodose önskemål. Det är bra om personalen själva kan komma överens om hur de fördelar ledigheten men det är du som i slutändan bestämmer. Det är ditt ansvar att se till att verksamheten fungerar även under sommaren. Förklara varför du tar de besluten du tar.
  4. Ta dig tid för ledighet. För att verkligen kunna koppla av behöver man en längre sammanhängande ledighet. Det gäller både dig och dina anställda.
  5. Skaffa dig en idé. Under vilken tidsperiod ska sommarvikarierna arbeta? Vilken kompetens ska de bidra med?
  6. Fixa en semesterplan som alla kan se. För att underlätta arbetet för alla på arbetsplatsen kan det vara en bra idé att placera semesterschemat synligt. Det är viktigt att alla kan ta reda på vilka kollegor som är på plats.

”Resultatet av sommarbemanningen blev mer lönsamhet”

I den här intervjun med Adeccos Magnus Säll vill vi lyfta ett lyckat exempel på sommarbemanning som vi hjälpt till med. Att vara ute i god tid med personalplaneringen är självklart alltid en fördel. Men vi vill ändå passa på att bjuda på ett fall när man inte har varit det och det gått fantastiskt bra ändå.

WeMake är nordens största oberoende sälj- och logistikpartner inom hälsa och hållbarhet. Det har ett gigantiskt lager i Malmö. Förra sommaren hjälpte Adecco till att identifiera deras behov och ta fram en lösning som både minskade övertid och sjukskrivningar.

Magnus Säll berättar:

- WeMake hade fått in flera nya kunder på kort tid och hade inte riktigt kalkylerat tiden det skulle ta för dem att packa alla varor. Vi fick en förfrågan om att hjälpa till och sen gick allt väldigt fort. Vi gjorde en djupare analys på lagersidan och såg att det fanns flera förbättringar man kunde göra. Vi kom fram till att den bästa lösningen var att tillsätta ett kvällsskift.

WeMake såg över vilka varor de kunde paketera på kvällen för att leverera dagen efter och såg att idén var möjlig att utföra.

- Tack vare vår erfarenhet och ett fantastiskt samarbete med deras business manager kunde vi lösa kundens behov och ta fram en lönsam lösning med väldigt kort varsel.

WeMakes personal arbetade dagskiftet och Adeccos personal på 8-10 man plus förman arbetade på kvällen. Som mest var det 19 konsulter ute på lagret från Adecco.

- Vi bemannade både med industri- och logistikpersonal samt förmän. Resultatet av sommarbemanningen blev helt enkelt mer lönsamhet för verksamheten. Kunden fick ut mer av dygnet och det ökade kvalitén i deras affärsidé.

Att vara ute i god tid är såklart alltid bäst. Men ibland kommer det toppar som man kanske inte kan förutse. Då kan vi på Adecco hjälpa till.

”En bra semesterplanering ser jag som en viktig investering i företaget. Det bidrar till en hälsosam arbetsplats och mer engagerade medarbetare."

Cecilia Furusjö

Regional Branch Manager på Adecco

Behöver du hjälp med semesterplaneringen?

På Adecco är vi vana vid att hjälpa företag med att lösa semesterplaneringen – så att du och din personal kan ta ledigt på riktigt.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 2 timmar*

*Gäller på vardagar 8.00-17.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig mot företag.

Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.

Bemanna rätt

Hyr in sommarvikarie eller ta hjälp av en rekryterare som hjälper dig att rekrytera in sommarvikarie. Vi hjälper ditt företag vid precis rätt tillfälle så att din verksamhet kan fortsätta flyta på.

Sent ute

Är du sent ute med din semesterplanering? För oss är det aldrig försent och vi gör vårt yttersta för att leverera sommarvikarier som uppfyller just ert kompetensbehov.


Allt ingår

Du får bättre kontroll på dina kostnader och sparar värdefull tid. Du betalar bara för den tiden du behöver oss och vi sköter all administration.

Talanger

Vi har över 50 000 registrerade och kompetenta talanger som står redo för att fylla dina behov. Vi knyter ständigt till oss nya talanger som är redo att hjälpa dig med dina personalbehov.
Adecco
Adecco Group