Sommarvikariat

Vi hjälper dig med sommarjobbare!

Hjälp med sommarplanering

Varför anställa sommarjobbare?

En god semesterplanering är en förutsättning för att din verksamhet ska fungera. Vi vet dock att det kan vara en utmaning att få alla medarbetares önskemål uppfyllda. Ibland är det svårt att få sommarveckorna att gå ihop och din egen och din personals semester får stryka på foten.

Sommaren bör vara en tid för återhämtning. Ett par veckors sammanhängande ledighet ger dig och dina medarbetare ny energi att fortsätta leverera på jobbet resten av året. På Adecco är vi vana vid att hjälpa företag med att hitta sommarjobbare – så att du och din personal kan ta ledigt på riktigt.

Sommarvikarier på dina villkor

Vi har många års erfarenhet av att bemanna åt företag under sommarmånaderna. Vi hittar personalen som har rätt kompetens för just era arbetsuppgifter. Oavsett om du söker sommarvikarie till er industri eller till er ekonomiavdelning så kan vi hjälpa till!

Har ni redan startat upp rekryteringsprocessen för era sommarvikariat eller behöver ni hjälp med att välja ut lämpliga kandidater? Om ni ännu inte börjat rekryteringen och vill att vi sköter hela processen så ordnar vi självklart det. Vi hanterar all administration med annonsering, search, urval, tester, intervjuer och referenstagning.

”Snabb volymrekrytering krävdes för att möta tidig högsäsong på Byggmax”

Under våren 2020 var det som bekant många som började jobba hemifrån. Det ledde till att många passade på att ta tag i diverse hemmaprojekt, vilket bidrog till att högsäsongen hos Byggmax startade betydligt tidigare än väntat.

För att klara den plötsliga ökningen av kundärenden behövde de snabb hjälp med att hitta flexibla medarbetare. Caroline Friberg jobbar som Head of Customer Service och är ansvarig för Byggmax kundservice i Sverige, Norge och Finland.

Kontoret är beläget i Lund och en stor del av hennes jobb består i att säkerställa så medarbetare och kunder är nöjda och får den hjälp de behöver.

Caroline berättar hur de dubblade antalet kundärenden från en helg till en annan och att högsäsongen drog igång redan i mars när de första restriktionerna infördes.

– Vi hade ofantligt mycket att göra och vi märkte ganska snart att vi var tvungna att ta in mer personal för att kunna möta ökningen av samtal.

Lyckat samarbete 2019 resulterade i repris.

Caroline berättar att högsäsongen på Byggmax brukar innebära att de tredubblar sin verksamhet. När hon började för snart två år insåg hon att de behövde hjälp med att planera och rekrytera inför dessa arbetstoppar. Eftersom hon hade erfarenhet av Adecco sedan tidigare kändes det naturligt att höra av sig för att få hjälp inför kommande säsong.

– Adecco hjälpte oss att snabbt hitta konsulter som kunde jobba mellan april till september samt extrapersonal som kunde jobba under sommarmånaderna.

Trots en del pusslande för att få allas scheman att gå ihop på så kort tid så gick det tillslut. Byggmax fick snabbt in 25 duktiga medarbetare som hjälpte till att svara upp på ökningen av kunder och samtal. Caroline berättar att Adecco tog på sig allt från det administrativa arbetet, intervjuer, urval och till slut kontakt och schemaläggning med de utvalda konsulterna. Det frigjorde mycket tid som kunde läggas på annat.

Läs gärna hela kundcaset.

Trioplast logga

”Att det bara tog två veckor innan vi hade 25 medarbetare på plats är fantastiskt. Det var en otrolig insats av alla inblandade och kul att så många engagerade sig för att vi skulle lyckas med satsningen.”

ERIKA FRANZÉN

HR-CHEF PÅ TRIOPLAST

    6 tips för en lyckad semesterplanering

  1. Börja i god tid. Ta in allas semesteransökningar så tidigt som möjligt för att skapa dig en bild av hur täckningen av personal ser ut under sommaren.
  2. Gör en översyn. Hur mycket personal är du i behov av på sommaren? Hur viktigt är det att verksamheten rullar på som vanligt? I vissa fall behövs det inte bemannas upp lika mycket som under övriga året och i andra fall behövs många fler.
  3. Planera i samråd. Sammanställ semesterschemat i samråd med din personal och försök tillgodose önskemål. Det är bra om personalen själva kan komma överens om hur de fördelar ledigheten men det är du som i slutändan bestämmer. Det är ditt ansvar att se till att verksamheten fungerar även under sommaren. Förklara varför du tar de besluten du tar.
  4. Ta dig tid för ledighet. För att verkligen kunna koppla av behöver man en längre sammanhängande ledighet. Det gäller både dig och dina anställda.
  5. Skaffa dig en idé. Under vilken tidsperiod ska sommarvikarierna arbeta? Vilken kompetens ska de bidra med?
  6. Fixa en semesterplan som alla kan se. För att underlätta arbetet för alla på arbetsplatsen kan det vara en bra idé att placera semesterschemat synligt. Det är viktigt att alla kan ta reda på vilka kollegor som är på plats.

”En bra semesterplanering ser jag som en viktig investering i företaget. Det bidrar till en hälsosam arbetsplats och mer engagerade medarbetare."

Cecilia Furusjö

Regional Branch Manager på Adecco

Behöver du hjälp med semesterplaneringen?

På Adecco är vi vana vid att hjälpa företag med att lösa semesterplaneringen – så att du och din personal kan ta ledigt på riktigt.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 2 timmar*

*Gäller på vardagar 8.00-17.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig mot företag.

Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.

Bemanna rätt

Hyr in sommarvikarie eller ta hjälp av en rekryterare som hjälper dig att rekrytera in sommarvikarie. Vi hjälper ditt företag vid precis rätt tillfälle så att din verksamhet kan fortsätta flyta på.

Sent ute

Är du sent ute med din semesterplanering? För oss är det aldrig försent och vi gör vårt yttersta för att leverera sommarvikarier som uppfyller just ert kompetensbehov.


Allt ingår

Du får bättre kontroll på dina kostnader och sparar värdefull tid. Du betalar bara för den tiden du behöver oss och vi sköter all administration.

Talanger

Vi har över 50 000 registrerade och kompetenta talanger som står redo för att fylla dina behov. Vi knyter ständigt till oss nya talanger som är redo att hjälpa dig med dina personalbehov.
Adecco
Adecco Group