Sommarvikariat

Vi hjälper dig hitta vikarier inför sommaren

Varför anställa sommarvikarier?

En god semesterplanering är en förutsättning för att din verksamhet ska fungera. Vi vet dock att det kan vara en utmaning att få alla medarbetares önskemål uppfyllda. Ibland är det svårt att få sommarveckorna att gå ihop och din egen och din personals semester får stryka på foten.

Sommaren bör vara en tid för återhämtning. Ett par veckors sammanhängande ledighet ger dig och dina medarbetare ny energi att fortsätta leverera på jobbet resten av året. På Adecco är vi vana vid att hjälpa företag med att hitta sommarjobbare – så att du och din personal kan ta ledigt på riktigt.


JAg behöver sommarvikarier

Varför rekrytera sommarvikarier med Adecco?

TIDSBESPARANDE

KOSTNADSEFFEKTIVT

FLEXIBELT

PÅ DINA VILLKOR

Vi har många års erfarenhet av att hjälpa företag med flexibel extrapersonal under sommarmånaderna. Ni kan lita på att vi hittar rätt medarbetare till just er verksamhet. Inget behov är för litet eller stort och vi bemannar inom en mängd olika branscher.

Har ni påbörjat rekryteringsprocesserna för era sommarvikariat eller behöver ni hjälp med att välja ut lämpliga kandidater? Vi kan hjälpa till med delar av eller hela rekryteringsprocessen. Låt oss ta hand om allt administrativt arbete med annonsering, search, urval, tester, intervjuer och referenstagning - så kan ni fokusera på det som skapar affärsvärde.KONTAKTA MIG

KUNDCASE

Snabb volymrekrytering krävdes för att möta tidig högsäsong på Byggmax

Under våren 2020 var det som bekant många som började jobba hemifrån. Det ledde till att många passade på att ta tag i diverse hemmaprojekt, vilket bidrog till att högsäsongen hos Byggmax startade tidigare än väntat.

För att klara den plötsliga ökningen av kundärenden behövde de snabb hjälp med att hitta flexibla medarbetare. Caroline Friberg, Head of Customer Service, är ansvarig för Byggmax kundservice i Sverige, Norge och Finland.

Caroline berättar hur antalet kundärenden dubblerades från en helg till en annan och att högsäsongen drog igång redan i mars när de första restriktionerna infördes.

– Vi hade ofantligt mycket att göra och vi märkte ganska snart att vi var tvungna att ta in mer personal för att kunna möta ökningen av samtal.

Lyckat samarbete resulterade i repris

Caroline berättar att högsäsongen på Byggmax brukar innebära att de tredubblar sin verksamhet. Hon insåg fort att de behövde hjälp med att planera och rekrytera inför dessa arbetstoppar.

– Adecco hjälpte oss att snabbt hitta konsulter som kunde jobba mellan april och september samt extrapersonal som kunde jobba under sommarmånaderna.

Med Adeccos hjälp fick Byggmax snabbt in 25 duktiga medarbetare som hjälpte till att svara upp på ökningen av kunder och samtal. Caroline berättar att Adecco tog på sig allt administrativ arbete, från intervjuer till schemaläggning, vilket frigjorde mycket tid som kunde läggas på annat.

Så lyckas du med din semesterplanering

BÖRJA I GOD TID

GÖR EN BEHOVSANALYS

PLANERA I SAMRÅD

ANLITA EN HR-PARTNER

1. Börja i god tid. Ta in allas semesteransökningar så tidigt som möjligt för att skapa dig en bild av hur täckningen av personal ser ut under sommaren.

2.Gör en behovsanalys. Hur mycket personal är du i behov av på sommaren? I vissa fall behövs det inte bemannas upp lika mycket som under övriga året och i andra fall behövs många fler sommarvikarier.

3. Planera i samråd. Sammanställ semesterschemat i samråd med din personal och försök tillgodose medarbetarnas önskemål. Det är bra om personalen själva kan komma överens om hur de fördelar ledigheten men i slutändan är det du som chef som bestämmer.

4. Anlita en HR-partner. Att planera inför sommaren är tidskrävande och det kan vara svårt att göra alla medarbetare nöjda. När du tar hjälp av en HR-partner med semesterplanering och bemanning frigör du värdefull tid och kan ge din ordinarie personal ledigt när de önskar.KONTAKTA MIG

”Att det bara tog två veckor innan vi hade 25 medarbetare på plats är fantastiskt. Det var en otrolig insats av alla inblandade och kul att så många engagerade sig för att vi skulle lyckas med satsningen.”

ERIKA FRANZÉN

HR-CHEF PÅ TRIOPLAST

Behöver du hjälp med semesterplaneringen?

På Adecco är vi vana vid att hjälpa företag med att lösa semesterplaneringen – så att du och din personal kan ta ledigt på riktigt.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 2 timmar*

*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig mot företag.

Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.

Adecco
Adecco Group