Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

#AllAboutPeople

Vi sätter människan först
- i allt vi gör.

Rekrytering

Att rekrytera rätt person till rätt plats är viktigt för alla företag. Då pandemin har fått många att omvärdera sin livssituation och karriär har det blivit mycket svårare att hitta och behålla de bästa talangerna.

Tack vare vårt stora nätverk kan vi hjälpa er att hitta rätt kandidater, både med rätt kompetens och som passar er företagskultur. Vi kan även nå personer med specialistkompetenser som inte aktivt söker nytt jobb. Vi tror på kompetens, inte titlar. Vi vet också att mångfald lönar sig. Adeccos rekryterare gör allt för att hitta kvalificerade kandidater och inkluderar personer i urvalet som kanske inte är självklara val från början - men som kan hjälpa er att uppnå era mål. Låt oss ta hand om rekryteringen, så kan ni fokusera på affärerna.

Låter det intressant? Ta reda på hur våra rekryterare och konsulter kan hjälpa er möta framtidens utmaningar.

REKRYTERA RÄTT

Vi ser till att ditt företag kan växa med rätt medarbetare, samtidigt som ni kan fokusera på er verksamhet. Vi är experter på rekrytering och har lång erfarenhet av att hjälpa företag växa.

PLUG AND PLAY

När du rekryterar med hjälp av oss får du en startklar kandidat. Vi säkerställer att personen kommer att passa in i er verksamhet och för den position som ni vill fylla.

TALANGER

Vi arbetar dagligen med att utöka vårt närverk av talanger inom flera branscher. På så vis behöver du aldrig kompromissa med färdigheter eller kompetens när du anlitar oss som rekryterare.

Vad är rekrytering?

Rekrytering är en process som syftar till att attrahera och anställa personer med en viss typ av kompetens. En rekryteringsprocess brukar bland annat innehålla behovsanalys, framtagning av jobbannons, insamlade av ansökningar, intervjuer, tester, referenstagning och uppföljning.

Att rekrytera passar främst företag och organisationer som behöver tillgodose ett långsiktigt personalbehov. Vid sjukdom, ledighet, arbetstoppar och andra tillfälliga personalbehov kan bemanning vara ett mer fördelaktigt alternativ.

Företag och organisationer kan själva sköta sin rekryteringsprocess, men det är även vanligt att överlåta detta till ett rekryteringsföretag. Fördelen med att anlita ett rekryteringsföretag är att de ofta använder välbeprövade processer, metoder och tester för att hitta den bästa möjliga kompetensen för uppdraget och samtidigt säkerställa att etiska såväl som juridiska riktlinjer följs.

Rekrytera rätt medarbetare med Adecco

En rekrytering handlar om så mycket mer än att bara fylla en tom stol. Det innebär nya ögon på gamla problem, andra erfarenheter och ny energi. Eftersom varenda medarbetare är med och bidrar till verksamhetens utveckling, resultat och kultur är det ytterst viktigt att ha rätt person på rätt plats.

Tvärtemot vad man kan tro så handlar det inte om att hitta den mest kvalificerade kandidaten.

Det handlar om att hitta den bäst lämpande för det aktuella jobbet, både när det gäller kompetens och personliga egenskaper. Och vi ger oss inte förrän vi hittar just den perfekta matchningen.

Ibland blir det dock fel. En felrekrytering kan vara en dyr och jobbig historia för alla inblandade. Ta hjälp av oss så lovar vi att du får den person som är bäst lämpad för jobbet.

Varför välja Adecco som rekryteringsföretag?

Integritet

Vi håller vad vi lovar och följer såväl etiska som juridiska riktlinjer.

Träffsäkerhet

Vi har en lyhördhet för kund och kandidat samt tar hänsyn till samtliga aspekter i rekryteringsprocessen.

Konsultation

Våra erfarna rekryterare stöttar med erfarenhet från hela kompetensförsörjningskedjan.

Personlig kontakt

Vi informerar både dig som kund och kandidaterna löpande under processens gång och diskuterar gärna svåra frågeställningar.

Förtroende

Vi arbetar sakligt utifrån våra processer och vågar ställa svåra frågor.

Personlighet

Vi är mer än bara en leverantör av rekryteringstjänster. Vi är också individer som vågar lära känna dig på djupet.

Kompetensbaserad rekrytering främjar en fördomsfri urvalsprocess

Alla bär vi på omedvetna fördomar och våra rekryterare är inget undantag. Det kan kännas jobbigt att erkänna det hos sig själv, med det är först när vi accepterar att fördomar finns som verkligt fördomsfria rekryteringsmetoder kan utformas.

Vi på Adecco använder en välutvecklad kompetensbaserad rekryteringsmodell för att minimera risken att fördomar vägs in i bedömningen. Dessa kompetensbaserade processer och metoder ger med andra ord våra rekryterare tryggheten att rekrytera fördomsfritt.

Utifrån kravprofilen tas kandidater fram med hjälp av tester som mäter kompetens, personlighet och beteende. I en sådan urvalsprocess finns det helt enkelt inget utrymme för diskriminering.

Vår rekryteringsprocess

Vår rekryteringsprocess grundar sig i aktuell forskning. Våra metoder och verktyg, tillsammans med våra utbildade och erfarna rekryteringskonsulter, gör att vi kan identifiera den bästa kandidaten för den specifika tjänsten.

I våra offerter får du en tydlig bild av hur vi kommer att lösa rekryteringsuppdraget samt tidplan, priser, garantier och övriga villkor.

Verksamhetsanalys och kravprofilstagning

Annonsutformning och annonsering

Prescreening, search och tester samt administration av ansökningshandlingar

Videopresentation eller telefonintervju

Strukturerad och kompetensbaserad djupintervju

Kandidatpresentation

Intervju hos kund

Referenstagning

Bakgrundskontroll

Projektavslut och fakturering

Uppföljning kund och medarbetare

”Adecco har bra koll på vad en god relation innebär och har vid varje tillfälle visat mig att de levererar det de lovat.”

Per Wikström, Produktionschef på Svensk Markservice

Att rekrytera på en talangmarknad i förändring

Dagens rekrytering är under utveckling och skiljer sig från hur den var för tio år sedan. En ny generation har kommit ut på en allt mer föränderlig arbetsmarknad präglad av digitalisering, automatisering och artificiell intelligens.

Dagens unga har inte samma syn på anställningsformer. De traditionella gränserna för arbetstider och arbetsplatser suddas ut i takt med att distansarbete och frihet under ansvar lockar. En av dina framtida nyckelmedarbetare kanske befinner sig på andra sidan jorden och behöver testas digitalt?

Dessa förändringar utgör både möjligheter och utmaningar inför morgondagens rekryteringar. Vi hjälper dig navigera på en föränderlig talangmarknad och hitta verktygen för att förhålla dig till de rådande trenderna och tendenserna hos den nya generationen.

Vi gör det dels genom att bistå med råd och nya perspektiv i samarbetet under rekryteringsprocessen, dels genom våra framtidsspaningar på arbetsmarknaden.

Insikter

Vi vill bidra till en hållbar och inkluderande arbetsmarknad. Ta del av rapporter, guider och andra insikter som hjälper er på vägen till framgång.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företag


Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.