Rekrytering

Vi hjälper dig rekrytera kompetenbaserat på en arbetsmarknad i förändring

Lediga jobb Jag söker medarbetare

Rekrytera rätt medarbetare med Adecco

En rekrytering handlar om så mycket mer än att bara fylla en tom stol. Det innebär nya ögon på gamla problem, andra erfarenheter och ny energi. Eftersom varenda medarbetare är med och bidrar till verksamhetens utveckling, resultat och kultur är det ytterst viktigt att ha rätt person på rätt plats.

Tvärtemot vad man kan tro så handlar det inte om att hitta den mest kvalificerade kandidaten. Det handlar om att hitta den bäst lämpande för det aktuella jobbet, både när det gäller kompetens och personliga egenskaper. Och vi ger oss inte förrän vi hittar just den perfekta matchningen.

Ibland blir det dock fel. En felrekrytering kan vara en dyr och jobbig historia för alla inblandade. Ta hjälp av oss så lovar vi att du får den person som är bäst lämpad för jobbet.

Vad kostar egentligen bemanning och rekrytering?

Hur mycket kostar det att rekrytera en ekonomiassistent? Vad blir månadskostnaden om du hyr in tre lagerarbetare? När du använder vår priskalkylator får du ett uppskattat prisintervall för en mängd olika yrkesroller.

”Adecco har bra koll på vad en god relation innebär och har vid varje tillfälle visat mig att de levererar det de lovat.”

Per Wikström

Produktionschef på Svensk Markservice

Information angående COVID-19

Adecco Group Sverige vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att medverka till en låg smittspridning av Covid-19. Samtliga besökare av våra kontor ska efterleva de riktlinjer, råd och rekommendationer som vid varje givet tillfälle är de senast kommunicerade av myndigheter och Regering. Till dig som är konsult hos oss hittar du information på Indecco.

Rekrytera rätt

Vi ser till att ditt företag kan växa med rätt medarbetare, samtidigt som ni kan fokusera på er verksamhet. Vi är experter på rekrytering och har lång erfarenhet av att hjälpa företag växa.

Plug and play

När du rekryterar med hjälp av oss får du en startklar kandidat. Vi säkerställer att personen kommer att passa in i er verksamhet och för den position som ni vill fylla.

Talanger

Vi arbetar dagligen med att utöka vårt närverk av talanger inom flera branscher. På så vis behöver du aldrig kompromissa med färdigheter eller kompetens när du anlitar oss som rekryterare.

  Varför välja Adecco som rekryteringsföretag?

 1. Integritet — Vi håller vad vi lovar och följer såväl etiska som juridiska riktlinjer.
 2. Träffsäkerhet — Vi har en lyhördhet för kund och kandidat samt tar hänsyn till samtliga aspekter i rekryteringsprocessen.
 3. Konsultation — Våra erfarna rekryterare stöttar med erfarenhet från hela kompetensförsörjningskedjan.
 4. Kommunikation och återkoppling — Vi informerar både dig som kund och kandidaterna löpande under processens gång och diskuterar gärna svåra frågeställningar.
 5. Förtroende — Vi arbetar sakligt utifrån våra processer och vågar ställa svåra frågor.
 6. Personlighet — Vi är mer än bara en leverantör av rekryteringstjänster. Vi är också individer som vågar lära känna dig på djupet.

Vad är rekrytering?

Rekrytering är en process som syftar till att attrahera och anställa personer med en viss typ av kompetens. En rekryteringsprocess brukar bland annat innehålla behovsanalys, framtagning av jobbannons, insamlade av ansökningar, intervjuer, tester, referenstagning och uppföljning.

Att rekrytera passar främst företag och organisationer som behöver tillgodose ett långsiktigt personalbehov. Vid sjukdom, ledighet, arbetstoppar och andra tillfälliga personalbehov kan bemanning vara ett mer fördelaktigt alternativ.

Företag och organisationer kan själva sköta sin rekryteringsprocess, men det är även vanligt att överlåta detta till ett rekryteringsföretag. Fördelen med att anlita ett rekryteringsföretag är att de ofta använder välbeprövade processer, metoder och tester för att hitta den bästa möjliga kompetensen för uppdraget och samtidigt säkerställa att etiska såväl som juridiska riktlinjer följs.

Kompetensbaserad rekrytering främjar en fördomsfri urvalsprocess

Alla bär vi på omedvetna fördomar och våra rekryterare är inget undantag. Det kan kännas jobbigt att erkänna det hos sig själv, med det är först när vi accepterar att fördomar finns som verkligt fördomsfria rekryteringsmetoder kan utformas.

Vi på Adecco använder en välutvecklad kompetensbaserad rekryteringsmodell för att minimera risken att fördomar vägs in i bedömningen. Dessa kompetensbaserade processer och metoder ger med andra ord våra rekryterare tryggheten att rekrytera fördomsfritt.

Utifrån kravprofilen tas kandidater fram med hjälp av tester som mäter kompetens, personlighet och beteende. I en sådan urvalsprocess finns det helt enkelt inget utrymme för diskriminering.

Vår rekryteringsprocess

Vår rekryteringsprocess grundar sig i aktuell forskning. Våra metoder och verktyg, tillsammans med våra utbildade och erfarna rekryteringskonsulter, gör att vi kan identifiera den bästa kandidaten för den specifika tjänsten. I våra offerter får du en tydlig bild av hur vi kommer att lösa rekryteringsuppdraget samt tidplan, priser, garantier och övriga villkor.

 1. Verksamhetsanalys och kravprofilstagning
 2. Annonsutformning och annonsering
 3. Prescreening, search och tester samt administration av ansökningshandlingar
 4. Videopresentation eller telefonintervju
 5. Strukturerad och kompetensbaserad djupintervju
 6. Kandidatpresentation
 7. Intervju hos kund
 8. Referenstagning
 9. Bakgrundskontroll
 10. Projektavslut och fakturering
 11. Uppföljning kund och medarbetare

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företag


Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-17.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Att rekrytera på en talangmarknad i förändring

Dagens rekrytering är under utveckling och skiljer sig från hur den var för tio år sedan. En ny generation har kommit ut på en allt mer föränderlig arbetsmarknad präglad av digitalisering, automatisering och artificiell intelligens.

Dagens unga har inte samma syn på anställningsformer. De traditionella gränserna för arbetstider och arbetsplatser suddas ut i takt med att distansarbete och frihet under ansvar lockar. En av dina framtida nyckelmedarbetare kanske befinner sig på andra sidan jorden och behöver testas digitalt?

Dessa förändringar utgör både möjligheter och utmaningar inför morgondagens rekryteringar. Vi hjälper dig navigera på en föränderlig talangmarknad och hitta verktygen för att förhålla dig till de rådande trenderna och tendenserna hos den nya generationen.

Vi gör det dels genom att bistå med råd och nya perspektiv i samarbetet under rekryteringsprocessen, dels genom våra framtidsspaningar på arbetsmarknaden.

VD för en månad: En rekrytering med utveckling i fokus

Dagens unga generation tycker det är viktigt att jobba med betydelsefulla frågor. Nya förutsättningar kräver nya sorters ledaregenskaper. Det vill vi på Adecco främja i vårt årliga initiativ VD för en månad.

Vi ser att det idag handlar mer om att hitta personer med rätt motivation, nyfikenhet och beslutsamhet snarare än social kompetens och att kunna ha många bollar i luften. För oss är det viktigt att hitta personer som coachar och motiverar sina medarbetare till ett bättre utfört arbete. Det är dessa människor som vi vill ge möjligheten att utvecklas med oss som VD för en månad.

"En plats där nya talanger och etablerade företag möts"

Initiativet är sprunget ur en ambition om att ge våra unga talanger möjligheten att arbeta i en global koncern och få chansen att påverka och förändra framtidens rekrytering, utan att behöva ha tidigare arbetslivserfarenhet. Detta är en unik chans för kandidaten och för oss att få nya insikter, skapa förändring och inspirera till en inkluderande arbetsplats.

Vi vill skapa arbetsmöjligheter för den unga generationen som går i linje med ungas driv och vilja att påverka. Därför är det viktigt för oss att tänka om när det kommer till hur vi definierar dagens unga ledare.

En omvärld i ständig förändring ställer nya krav på framtidens ledarskap och vi tror att dagens ungas driv och engagemang i samhällsfrågor rustar oss bättre för framtiden. Vår verksamhet går ut på att vara bryggan som sammanför de nya och äldre generationerna, att vara en plats där nya talanger och etablerade företag möts – en plats där framtidens ledarskap formas.

En chans att rekrytera morgondagens ledare

I samband med VD för en månad scannar vi Sverige efter unga personer som har kraften och möjligheten att påverka som ledare redan idag. De toppkandidater som kommit långt i processen mot VD-rollen, men inte nått riktigt ända fram, kommer erbjudas möjligheten att få ett annat sommarjobb eller kortare uppdrag. På så sätt tar vi tillvara på deras engagemang till fler företag som vill säkerställa sin relation till morgondagens ledare.

Alla företag har utrymme till förbättring i någon grad. Ett modernt företag ser förändringsarbete som en pågående resa, och omprövar ständigt sin roll och sitt ansvar i samhället där det verkar. Därför är det viktigt för oss att matcha rätt kandidaters drivkraft med rätt bolag för att ge alla parter den bästa förutsättningen för ett bra samarbete med förändring i fokus.

Adecco
Adecco Group