Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

2022-12-09

Adeccos nätverk gav utdelning för Annica och Frida, innesäljare på Unimer

Frida och Annica på Unimer

I det här medarbetarporträttet möter vi Annica Andersson och Frida Thyrén, två kollegor på Unimer som delvis har gjort olika resor till sina nuvarande fasta jobb som innesäljare.

Bägge två fick erbjudandet via Adecco Halmstad och konsultchefen Magnus Pohjolainen utan att ha svarat på en annons. De fanns i Adeccos nätverk sedan tidigare och deras erfarenheter och personliga egenskaper matchade Unimers kravprofil perfekt. Även om ingen av dem hade någon tidigare erfarenhet från bemanningsbranschen skulle bägge rekommendera konsultrollen som en bra väg till ett roligt och utvecklande jobb.

Det lönar sig att vara aktiv i sitt jobbsökande

Annica hade jobbat länge inom sälj och marknad då omorganisationer och en alltför hög arbetsbelastning tvingade henne att se sig om efter ett nytt jobb. Då kom pandemin. Efter ett par kortare anställningar tog det helt stopp i och med andra vågen av Corona. Annica var fast besluten att hitta ett nytt arbete och la ut flera trådar, bland annat sökte hon en tjänst via Adecco.

Det blev inget just den gången men Annica fanns nu med i Adecco Halmstads nätverk. En tid senare ringde Magnus Pohjolainen, konsultchef på Adecco Halmstad, upp Annica och berättade om rollen som innesäljare på Unimer. Magnus berättar:

– Efter att ha träffat VD och försäljningschef på Unimer för att ta en kravprofil på tjänsten hade jag fått en bra bild av vad de sökte. Då Adecco i Halmstad har funnits i över 20 år har vi ett otroligt stort nätverk med många kandidater. Innan jag ens hade hunnit publicera en annons fann jag Annica, som hade ett relevant och spännande CV, i nätverket. Efter första dialogen med henne hade jag en positiv känsla och bokade in en djupintervju där jag berättade mer om Adecco, Unimer och tjänsten som erbjöds. Jag fick bekräftat att Annica hade rätt kompetens och erfarenhet och presenterade henne för Unimer.

Annica Andersson

Det är ett väldigt stimulerande jobb med olika arbetsuppgifter. Man måste vara kreativ och det är mycket kundkontakt vilket jag tycker är roligt.

Annica Andersson, Innesäljare på Unimer

Eftersom Annica inte hade varit konsult tidigare var hon lite osäker på vad det verkligen skulle innebära för henne att vara uthyrd. Men hon fick direkt svar på alla sina frågor och tycker att det har varit en väldigt tydlig linje hela vägen. Efter sex månader som konsult blev Annica fast anställd på Unimer och stortrivs där.

– Det var en ny situation för mig, jag hade aldrig arbetat via ett med bemanningsföretag innan. Jag måste säga att det har varit en fantastisk upplevelse. Mycket bra information och en fantastisk stöttning från Magnus sida. Han var ett superbra stöd under intervjuprocessen, jag kände mig väl förberedd och han följde upp direkt efteråt.

Unimer är ett ledande industriföretag i Halmstad och tillverkar slangar, plast- och gummiprodukter för industrin. De lägger stor vikt vid sina kundrelationer och företagets innesäljare har en viktig roll.

– Det är ett väldigt stimulerande jobb med olika arbetsuppgifter. Man måste vara kreativ och det är mycket kundkontakt vilket jag tycker är roligt, säger Annica.

Magnus Pohjolainen

Om man enbart letar efter kandidater som tidigare haft samma tjänst så begränsas antalet kandidater väldigt mycket, jag försöker istället att se efter likheter från olika yrken där man kan applicera sina kunskaper på andra tjänster.

Magnus Pohjolainen, Konsultchef Adecco Halmstad

Frida fanns i nätverket

Vägg i vägg med Annica sitter Frida Thyrén, 25. Fridas resa till ett jobb på Unimer var lite annorlunda. Magnus på Adecco fick genom sitt nätverk ett tips om att Frida letade nya utmaningar. När Unimer gav Adecco uppdraget att hitta nya innesäljare ringde Magnus och frågade om Frida var intresserad, även om hon inte hade någon tidigare erfarenhet från branschen. Efter en första intervju med Magnus fick Frida träffa VD och säljchef på Unimer. Sedan dröjde det inte länge innan hon fick jobbet. Inledningsvis, precis som Annica, som konsult hos Adecco. Magnus förklarar:

– Frida var en kandidat som jag också hade i mitt nätverk sedan tidigare. Om man enbart letar efter kandidater som tidigare haft samma tjänst så begränsas antalet kandidater väldigt mycket, jag försöker istället att se efter likheter från olika yrken där man kan applicera sina kunskaper på andra tjänster. Detta breddar sökandet och urvalet betydligt men då är de viktigt att man har en bra insyn i vad Unimer i detta fall söker efter.

Frida hade inte jobbat som innesäljare tidigare, utan hennes bakgrund är som biträdande restaurangchef på en ledande snabbmatskedja. Där har hon fått jobba mycket med kunder och utvecklats som ledare genom företagets interna kurser och utbildningar. Efter 5 år på olika restauranger kände Frida att det var dags att prova något annat och sa upp sig. På Unimer arbetar hon som innesäljare mot företagets KAM-kunder. Trots att jobbet kan verka väldigt annorlunda jämfört med restaurangjobbet så finns det flera likheter.

– Jag hade jobbat mycket administrativt och att arbeta som restaurangchef handlar ju hela tiden om kundbemötande och samarbete. I det här jobbet vill vi ju se våra KAM-kunder mer som våra partners än som en kund. Det handlar om att jobba fram starka relationer och vi säljare måste jobba ihop som ett team för att nå våra mål.

Frida Thyrén

Jag hade faktiskt inte någon särskilt positiv bild av bemannings- och rekryteringsföretag innan min kontakt med Adecco, men den har ändrats nu.

Frida Thyrén, Innesäljare på Unimer

En lyckad lösning för alla parter

Även Frida tycker att det har fungerat bra att inleda sin tjänst på Unimer som konsult från Adecco.

– Jag hade faktiskt inte någon särskilt positiv bild av bemannings- och rekryteringsföretag innan min kontakt med Adecco, men den har ändrats nu.

Thomas Falk, försäljningschef på Unimer, är också nöjd med samarbetet med Adecco:

– Vi behövde få in personal snabbt och fylla de vakanser vi hade. Det skötte Adecco väldigt bra och processen gick smidigt. Resultatet blev lyckat då både Annica och Frida jobbar hos oss idag.

Vi tackar för förtroendet, och önskar Annica och Frida fortsatt lycka till på Unimer!

Adecco
Adecco Group