Varning! Vi har blivit uppmärksammade på meddelanden i sociala medier från personer som utger sig för att vara rekryterare hos Adecco. Dessa personer har inget samröre med Adecco. Blockera eller anmäl gärna dessa konton. Alla lediga tjänster hittar du som vanligt här på vår hemsida.

2020-12-22

Regionchefen Linus: ”Att jobba på Adecco är som att komma hem”

Linus Eng utanför Adecco-kontoret

Linus Eng är regionchefen i Trollhättan som nyligen gjort comeback i bolaget efter att ha varit i väg på andra äventyr under en tid. Han menar att det bästa med att jobba inom rekryteringsbranschen är att du faktiskt gör en positiv inverkan på människors liv genom att erbjuda dem något så viktigt som ett arbete. Här ger Linus sin syn på vad som krävs för att lyckas i branschen och berättar varför han trivs så bra med att jobba på Adecco.

Linus började sin karriär som konsultchef på Adecco i Trollhättan 2007. Där jobbade han under två intensiva år innan den dåvarande finanskrisen tyvärr blev anledningen till att han blev uppsagd på grund av arbetsbrist.

Efter att ha arbetat inom ett annat område under ett par år kom Linus tillbaka till Adecco 2010, då som konsultchef i Göteborg. Följande år hade han flera olika roller inom bolaget. När Linus åter lämnade Adecco för två år sedan trodde han att det var för gott. Men som ni förstår, så blev det inte riktigt så.

– Under sommaren 2020 fick jag ett samtal där jag blev tillfrågad om jag var intresserad av att komma tillbaka till Adecco och den rollen jag har idag i Trollhättan. Det var jag och det känns superkul att vara tillbaka.

Linus berättar att det blev som en comeback i dubbel bemärkelse. Att komma tillbaka till Trollhättan som är den ort där han påbörjade sin karriär och att komma tillbaka till Adecco.

En annorlunda bakgrund

Till skillnad från sina kollegor där många har en bakgrund inom HR, är Linus diplomerad marknad- och försäljningsekonom. Det var under en LIA-period på utbildningen som Linus fick in foten på Adecco och fick smak för rekrytering- och bemanningsbranschen.

– För att lyckas i den här branschen måste du vara genuint intresserad av både individen och att skapa affärer. Oavsett om vi pratar om ledarskap eller försäljning så handlar det till sist om människan som sitter på andra sidan.

Kunskapen Linus saknade om kollektivavtal, lagar och förordningar fick han i form av utbildningspaket från Adecco. Det gav honom den stabila grund han behövde för att kunna hantera de situationer som uppkommer i det dagliga arbetet inom bemanning- och rekryteringsbranschen.

– Det som är så spännande med detta jobb är att du aldrig vet hur en dag kommer att sluta. Det kan dyka upp situationer som du inte alls har planerat för och som du måste ta hand om. Ofta jobbar vi reaktivt på saker som uppstår och på så sätt blir dagarna väldigt varierande och kul.

Linus Eng

Det bästa med det här jobbet är att man får vara med och påverka människors liv. Att erbjuda en person deras första jobb eller en anställning till någon som har varit arbetssökande länge är en fantastisk känsla.

Linus Eng, Regionchef Trollhättan

Linus berättar att det bästa med jobbet är känslan av att få vara med och påverka människors liv. Att erbjuda en person deras första jobb eller en anställning till någon som har varit arbetssökande länge är en fantastisk känsla. Bemanningsbranschen har under många år varit en språngbräda för individer som har haft svårt att komma in på arbetsmarknaden. När man får in en sådan person på ett jobb så är lojaliteten man får tillbaka enorm.

– Under åren jag har jobbat har jag haft förmånen att se människor utvecklas. Kandidater har fått nya uppdrag, vissa har blivit anställda ute hos kund och det finns till och med personer som i sin tur blivit kunder till oss på Adecco.

Utmaningarna som ger tillbaka

Men det är inte de klockrena matchningarna där allt gått lekande lätt från start som lägger sig på Linus minne. Tvärtom så är det de svårare processerna som stannar kvar. Han berättar om situationer där kandidater har blivit avbokade från sina uppdrag av olika anledningar. Då har Linus känt att hans ledarskap verkligen ställts på sin spets.

- Jag brinner för ledarskap och det är i sådana här situationer som det utvecklas. Efter att ha gett en avbokad kandidat coachning och pepp och sedan se kandidaten landa ett uppdrag som visar sig passa kanonbra. Den känslan är obeskrivlig. Det ger mig extremt mycket tillbaka.

Bra relationer i alla led

Linus har alltid känt att det är roligt att gå till jobbet vilket han tror har mycket att göra med kulturen på Adecco. För honom är det viktigt med ett hållbart arbetsliv och att hans arbetsgivare värdesätter medarbetarnas kompetenser och främjar en företagskultur och ett medarbetarengagemang. Något han tycker att Adecco lyckas med.

– För mig är det viktigt med schyssta villkor och det känner jag att Adecco står för. Både gentemot oss medarbetare men också mot kunder och kandidater. Det är bra relationer i alla led.

Linus berättar att han blivit kontaktad av kandidater som jobbat ute hos kund via andra bemanningsbolag och som hört så pass bra om Adecco att de velat byta. Att det är något visst med kulturen på Adecco är något som Linus fått höra av flera kollegor som jobbat länge inom branschen. En del har under åren testat på att jobba på andra bemanningsföretag men valt att komma tillbaka till Adecco.

– Det är en familjär stämning på Adecco som de säger att de inte upplevt på andra bolag. Att komma tillbaka till Adecco har varit som att komma hem igen. Den känslan kan jag skriva under på.

När Linus inte jobbar fixas det på det nya huset som familjen flyttade till i augusti. Fritiden spenderas helst i sommarhuset i Hamburgsund. Det finns många vackra platser på jorden, men finast är det i Bohuslän, avslutar Linus.

Adecco
Adecco Group