2021-10-08

Haleemas rekryteringsresa till drömtjänsten på PwC

Haleema Gill

Haleema Gill är 23 år gammal och bor i Malmö. Nyligen tog Haleema examen från ekonomiprogrammet med inriktning revision vid Kristianstads Högskola. Idag jobbar hon som Audit Associate på PwC, en roll hon trivs väldigt bra med och ser fram emot att utvecklas i.

Haleema fick upp intresset för ekonomi och redovisning när hon började besöka sin pappas företag, ett mindre företag som säljer byggmaterial. En redovisningskonsult på företaget såg hennes intresse för ekonomin och frågade om hon ville hjälpa till med lite enklare redovisningsuppgifter.

– Så jag började arbeta som ekonomiassistent på pappas företag och sökte sedan in till ekonomprogrammet i Kristianstad.

Hittade tjänsten via en jobbevakning

Haleema jobbade deltid på företaget under hela sin studietid på högskolan. Ett par månader innan examen började hon att leta efter jobb inom revisionsbranschen. En vän rekommenderade henne att söka jobb via Adecco och kort därefter skapade Haleema en profil på Adeccos hemsida.

– Tjänsten hos PwC hittade jag faktiskt via en jobbevakning. Jag skickade in en ansökan och fick svar relativt omgående från Adecco att jag skulle genomföra två tester.

Testerna Haleema fick göra bestod av ett kompetenstest och ett personlighetstest. Kompetenstest mäter en kandidats problemlösningsförmåga och personlighetstest de personliga egenskaperna. Tester är ett komplement till cv:t och är en chans för kandidaten att ytterligare via sin kompetens. Haleema hade aldrig tidigare gjort liknande tester och önskar i efterhand att hon hade gjort research innan hon genomförde dem.

– Jag rekommenderar alla som ska göra den här typen av tester att förbereda sig. Sök information om testerna på internet så du förstår vad de innebär och hur de är uppbyggda. Då är det lättare att slappna av när du gör dem.

Förberedelser inför intervju

På Adecco skickas resultaten ut direkt efter testerna gjorts och det dröjde inte länge förrän Haleema dessutom fick besked om att hon gått vidare i rekryteringsprocessen. I nästa steg fick Haleema spela i en kort presentationsvideo. Efter det ringde den ansvariga rekryteraren Sara Höglund upp och bjöd in till en första intervju.

Haleema berättar att hon var väldigt nervös inför intervjun. För att förbereda sig läste hon på om arbetsintervjuer, om vilka frågor man kan tänkas få och vad man bör tänka på rent generellt vid en intervju.

– Jag hittade många bra videos på YouTube och jag var också inne på Adeccos blogg och tog del av flera tips på vad man ska tänka på under en arbetsintervju. Sara mejlade mig innan intervjun med några sista råd vilket också dämpade nervositeten.

Haleema Gill

Jag rekommenderar andra personer att söka jobb via Adecco. Adecco ger människor chansen att påbörja en karriär och hela processen från ansökan till kontraktsskrivning var smidig och väldigt lärorik.

Haleema Gill, Audit Associate på PwC

Om Adeccos rekryteringsmetoder

Adeccos rekryterare använder sig av en kompetensbaserad metod för att matcha rätt kandidater mot rätt roller. En kompetensbaserad rekryteringsprocess fokuserar på individens förmåga att utföra en uppgift. Under intervjuprocessen ligger fokuset på vilka kompetenser en kandidat besitter och på de egenskaper som krävs för att lyckas i rollen. Fördelarna med den här typen av metod är att rekryterarens subjektiva fördomar lämnas utanför processen.

– Frågorna Sara ställde handlade om hur jag agerat i olika specifika situationer. Efter intervjun fick jag feedback av Sara om hur jag kan agera vid framtida intervjuer. Det kändes väldigt skönt att få den återkopplingen direkt.

Processen går vidare

Som nästa steg i processen intervjuades Haleema av sina framtida kollegor på PwC. Under denna intervju ställdes likande frågor som vid intervjun med Sara men med ett större fokus på den specifika rollen.

– Intervjun med PwC kändes bra även om jag självklart var väldigt nervös eftersom jag hade kommit så långt i processen.

Fyra dagar efter intervjun, passande nog på hennes examensdag, fick Haleema det glada beskedet att tjänsten var hennes. I dag har Haleema varit på PwC i cirka en månad och säger att hon trivs väldigt bra.

– Jag har lärt mig mer under min månad på PwC än under mina 3 år på högskolan. Jag har fått en drömchans här och rekommenderar andra personer att söka jobb via Adecco. Adecco ger människor chansen att påbörja en karriär och hela processen från ansökan till kontraktsskrivning var smidig och väldigt lärorik, avslutar Haleema.

Sammanfattningsvis innehöll Haleemas rekryteringsprocess följande steg:

  • Kompetens- och personlighetstest
  • En kort videopresentation
  • Intervju med Adecco
  • Intervju med PwC

Är du färdig ekonom eller avslutar snart din utbildning inom ekonomi? Just nu söker PwC revisionskonsulter till flera orter runt om i landet. Skicka in din ansökan idag.

Adecco
Adecco Group