2022-02-28REKRYTERINGSTIPS

Har du börjat planera inför sommaren?

en äng med sommarblommor, av typen solros

Att möta dina medarbetares önskemål om semester är ofta en utmaning och de praktiska aspekterna av semesterplaneringen kan ta en hel del tid i anspråk. Det kan vara svårt att veta var man ska börja när det kommer till att analysera behov, schemaläggning eller ta fram jobbannonser som attraherar kvalificerade kandidater. Här kan vi hjälpa till.

Sommaren bör vara en tid för återhämtning. För att du och din personal ska kunna ta ledigt på riktigt kan du behöva ta hjälp av flexibla sommarvikarier. Vi på Adecco har lång erfarenhet av att hjälpa företag hitta de bästa sommarvikarierna – så att du och dina medarbetare kan ta semester på riktigt.

En skräddarsydd lösning

De flesta organisationers behov ser olika ut vilket kräver skräddarsydda lösningar. Sommaren är en period då många anställda tar semester och under tiden behöver du se till så att den dagliga verksamheten flyter på. För vissa är sommaren den period på året då det är som mest att göra och då behövs det flexibel arbetskraft som kan täcka upp. Oavsett om ditt företag behöver hjälp med hela eller delar av processen så finns vi här och kan hjälpa till.

Hos oss kommer du i kontakt med erfarna rekryterare som vid ett första möte lyssnar in och analyserar ert verksamhetsbehov och utefter det ger förslag på skräddarsydda lösningar som passar just er.

Spara värdefull tid och pengar

Du kan själv välja hur och i vilken utsträckning du vill använda våra tjänster. Administrationen som är involverad i att hitta och attrahera sommarpersonal kan vara tidskrävande. Vi kan hjälpa er med allt från annonsering och sök till ett första urval. Detta involverar allt från testning, referenstagning och intervjuer av konsulter. Ni kan vara trygga med att vi hittar de bästa kandidaterna till er verksamhet.

”En bra semesterplanering är en investering i företaget”

Som arbetsgivare vill du självklart att dina medarbetare ska må bra och vara utvilade. Att kunna vara ledig en längre sammanhängande period på sommaren är en viktig del i det.

Cecilia Furusjö, Regional Bransch Manager på Adecco i Västerås berättar:

– En bra semesterplanering ser jag som en viktig investering i företaget. Det bidrar till en hälsosam arbetsplats och mer engagerade medarbetare.

Även på mindre företag kan det vara utmanande att möta alla medarbetares önskemål om semester. Har du dessutom högsäsong på sommaren innebär det att du inte bara behöver hitta kvalificerade sommarvikarier. Du behöver dessutom planera och schemalägga för att säkerställa en grundlig upplärning där det behövs. Här kan det vara skönt att ta in en extern part som hjälper till med just detta. Vi har lång erfarenhet av att pussla med schemaläggningar och ofta är det just det som krävs för att på ett effektivt sätt få ihop ett schema som möter dina medarbetares behov.

Ett nätverk av vikarier för framtida behov

En stor fördel med att ta hjälp med sommarbemanningen är att du hittar medarbetare som du kan ta hjälp av när nya behov uppstår framöver. Det tidskrävande förarbetet är redan gjort och du vet att du får medarbetare som förstår din verksamhet.

Behöver ni hjälp med att se över behovet inför sommaren eller har ni redan startat upp rekryteringsprocessen och vill ha hjälp med att välja ut lämpliga kandidater? Tveka inte att höra av er till oss idag.

Nyfiken på det senaste?


Vi skriver om allt från personalfrågor och kompetensbrist till hur du bör anpassa ditt företag till en föränderlig arbetsmarknad.

Genom att registrera så accepterar du våra villkor kring GDPR.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företagGenom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Adecco
Adecco Group