2019-10-22REKRYTERINGSTIPS

Så kommer du igång med kompetensbaserad rekrytering

Ett företag med anställda som mår bra på jobbet är grunden till en framgångsrik verksamhet. Genom att rekrytera kompetensbaserat kan ditt företag skapa en arbetsmiljö som känns trygg för alla anställda. Nedan ger vi tre råd till dig som funderar på att rekrytera själv, följt av sju fördelar med att överlåta processen till ett rekryteringsföretag.

Arbetsmarknadsdepartementet slår fast i sin rapport Tid för trygghet att det är trygga anställningar, god tillgång till utbildning och social trygghet som är det som definierar ett bra arbetsliv. Enligt rapporten kan bristande möjligheter att påverka när och hur arbetet ska utföras leda till ökad otrygghet och en arbetsmiljö som inte känns bra.

En trygg arbetsmiljö startar redan i rekryteringsprocessen, så här kommer några användbara tips som hjälper dig rekrytera kompetensbaserat.

En öppen dialog ökar förtroendet

Vilka fotavtryck lämnar ni i era dialoger? Att dela det viktigaste med din kandidat främjar en tillåtande samtalsmiljö och öppnar upp för insikter som annars förmodligen hade gått förlorade.

Att skippa hemligheterna är a och o. Det bästa är prata om hur rekryteringen går till, hur processen för bedömningen ser ut och hur urvalet sker. Det är också bra att berätta för kandidaten vilka möjligheter hen har att ta reda på om ni är en match made in heaven.

Oavsett om kandidaten slutligen blir en del av er organisation eller inte så är det viktigt att vara noga med att avsluta dialogen på ett schysst sätt.

Prioritera samtal med hjälp av digitala verktyg

Att kunna göra saker på distans till och från är som du säkert vet en självklarhet nuförtiden. Även om det personliga mötet är värt mycket så kan tekniken hjälpa om ni inte har möjlighet att mötas i samma rum. Genom att visa att du är tillgänglig och tar hjälp av tekniken visar du att samtalet är allra viktigast.

År 2020 kommer millennials att stå för 50 procent av de yrkesverksamma globalt. När nya generationer tar plats på arbetsmarknaden förändras även förväntningarna på arbetsgivarna. Förtroende, flexibilitet och ett arbetsliv med tydligare gränser gentemot privatlivet prioriteras och det måste avspeglas redan i rekryteringsprocessen.

Genom att tillåta en öppen dialog och ta vara på digitaliseringens möjligheter på en arbetsmarknad i förändring, kan ni öka förtroendet och skapa en långsiktigt hållbar rekryteringsprocess. Har ni däremot ont om tid eller resurser kan en bra ide vara att låta ett auktoriserat rekryteringsföretag hjälpa er med rekryteringsprocessen. Att ta hjälp med denna bit har sina fördelar - inte minst när det kommer till kostnad, effektivitet och kvalitet.

Sju fördelar med att låta ett rekryteringsföretag sköta din rekrytering

1. Du sparar tid

Att rekrytera tar tid, det är ingen hemlighet direkt. När du jobbar med ett rekryteringsföretag slipper du själv dra igång det där stora maskineriet. Du kan istället fokusera på det kvalitativa arbetet och därmed äga din tid på riktigt.

2. Du sparar pengar

Saker som tar tid kostar ofta rätt mycket också, särskilt om det blir fel eller hur? När du använder ett rekryteringsföretag så anlitar du ju proffs vilket innebär att du får tillgång till en kostnadseffektiv och säker lösning.

3. Du får stöd och bollplank

Med ett rekryteringsföretag kan du luta dig tillbaka på en väl beprövad och hållbar rekryteringsmetod där alla de rätta frågorna ställs. Du har dessutom ett värdefullt bollplank när det är dags att fatta beslut.

4. Tillgång till värdefulla nätverk

En av de allra bästa grejerna med att jobba med ett rekryteringsföretag är tillgången till befintliga nätverk av arbetssökande. Den förmånen är ju ovärderlig!

5. Omfattande insikter från arbetsmarknaden

Ett rekryteringsföretag med erfarenheter från många olika branscher är ofta att föredra. På så sätt får du en mångsidig och flexibel rekryteringspartner som med enkelhet kan sätta sig in i ditt företags unika utmaningar och behov.

6. Rekrytering med garanti

Om du väljer ett auktoriserat rekryteringsföretag kan du känna dig trygg med att rekryteringen görs på rätt villkor. Du får helt enkelt en garanti för en bra och säker leverans.

7. Kompetensbaserad rekrytering skapar trygghet

En kompetensbaserad rekryteringsmetodik betyder att rekryteringen baseras på individens kunskap, förmåga och personliga erfarenheter. Med en tydlig metod och bra struktur går det att hitta rätt kandidat på ett sätt som skapar trygghet och främjar att relationen håller i längden.

Att rekrytera är ett hantverk som tar tid och för att lyckas med en hållbar rekrytering behöver arbetet vara metodiskt och kontrollerat. Det är viktigt att ha en stabil process att hålla sig till. När du tar hjälp av ett auktoriserat rekryteringsföretag så anlitar du proffs vars främsta arbetsuppgift är att göra just det. Tryggare än så blir det inte.

Nyfiken på det senaste?


Vi skriver om allt från personalfrågor och kompetensbrist till hur du bör anpassa ditt företag till en föränderlig arbetsmarknad.

Genom att registrera så accepterar du våra villkor kring GDPR.

Vi kontaktar dig inom 2 timmar*

Genom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-17.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Vi hjälper dig lyckas med rekryteringen och täcker snabbt upp med kompetenta medarbetare när du behöver tillfällig förstärkning.

Vår målsättning är att få människor och företag att växa. Vi ger oss inte förrän du är nöjd och har rätt person på rätt plats.

Adecco
Adecco Group