2022-09-19NYHETER

Fredrik Åberg är Adeccos nya Regionchef Norr- och Mellansverige

Fredrik Åberg

Adecco gör en nyckelrekrytering och värvar Fredrik Åberg som regionchef för Norr- och Mellansverige. Rollen är av stor strategisk vikt för Adecco i och med den gröna omställningen och tillväxten av arbetsmarknaden i regionen.

Fredrik ansluter till Adecco med över 14 års erfarenhet från rekrytering- och bemanningsbranschen och från olika chefspositioner med fokus på ledarskap och försäljning. Bland annat har Fredrik varit VD för rekryterings- och bemanningsföretaget OnePartnerGroup Stockholm och innan dess var han var med och startade upp Student Consultings Umeåkontor och ansvarade senare för hela Norrlandsregionen. Fredrik är uppvuxen i Umeå och är civilekonom från Umeå universitet.

– Jag har ägnat stora delar av mitt yrkesliv till den lokala arbetsmarknaden i Norra Sverige, och i och med den gröna omställningen ritas arbetsmarknadskartan om i Sverige och helt plötsligt är ögonen på oss. Det är såklart otroligt spännande men också utmanande, säger Fredrik Åberg och fortsätter:

– Att dessutom få ta sig an dessa utmaningar tillsammans med Adecco som både är en global spelare och har mycket av den entreprenörskapsandan som jag gillar, känns helt rätt. För att bemöta den kompetensbrist vi har på arbetsmarknaden behövs både muskler och lokalkännedom.

Malin Persson VD för Adecco Group Sverige säger: Den gröna omställningen av arbetsmarknaden är ett paradigmskifte i arbetslivet och det är i norra Sverige de mest drastiska förändringarna sker. Fredrik med sitt lokala nätverk och starka ledarskapskvaliteter är rätt person att förvalta regionen under denna expansiva period.

Fredrik Åberg utgår från Umeåkontoret och började i sin nya roll under augusti månad.

För ytterligare frågor kontakta:
Sofie Brange
Head of Sustainability & Corporate Communication
+ 46 702 85 29 59
Sofie.brange@adeccogroup.com

Om The Adecco Group
The Adecco Group är en av världens ledande företag inom kompetensförsörjning och möjliggör 3,5 miljoner karriärer årligen. Koncernen verkar i cirka 60 länder och har legat på Fortune 500s globala lista i 20 år. I Sverige består Adecco Group av Adecco, LHH, Akkodis och erbjuder därmed holistiska och specialiserade lösningar till företag och organisationer som behöver lösa tillfälliga kompetensbehov eller långsiktigt rusta sig för framtiden. Vart och ett av dessa varumärken erbjuder en nischad kompetenslösning inom rekrytering, bemanning, outsourcing, specialistkonsulting och executive search. Vi drivs av ett starkt syfte - Framtidens jobb. För alla. Idag.

Nyfiken på det senaste?


Vi skriver om allt från personalfrågor och kompetensbrist till hur du bör anpassa ditt företag till en föränderlig arbetsmarknad.

Genom att registrera så accepterar du våra villkor kring GDPR.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företagGenom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Adecco
Adecco Group