2022-03-28NYHETER

Adecco Group lanserar jobbplattform - ska hjälpa ukrainska flyktingar att hitta nytt arbete

Ukrainska flaggan

Jobs for Ukraine är en global kostnadsfri jobbplattform dedikerad till att hjälpa ukrainska flyktingar att hitta nytt arbete på de platser de tagit sin tillflykt.

Den nya portalen https://www.adeccojobsforukraine.com är öppen för kandidater som flytt från Ukraina och för företag som söker arbetskraft i de länder där Adecco Group är verksamma. Siten är tillgänglig på ukrainska samt engelska och det kostar ingenting att annonsera.

Det här hittar du på plattformen Jobs for Ukraine:

  • Jobbsökning i nästan 60 länder och regioner runt om i världen där Adecco Group är närvarande genom sina tre globala varumärken Adecco, LHH och Akkodis.
  • Tillgång till gratis onlinekurser i CV-byggande, jobbsökning och rådgivning.
  • Kompetensutveckling inom bland annat språk och digitalisering.
  • Länkar till resurser för att hjälpa flyktingar att hitta bostäder.
  • Länkar till statliga webbplatser med information om arbetslagstiftning, inledningsvis med fokus på europeiska länder
  • Funktion för jobbannonsering för företag som vill erbjuda möjligheter till arbetstagare på flykt.

Malin Persson, CEO för Adecco Group Sverige säger:

”Att hitta ett meningsfullt arbete är avgörande för att säkerställa ekonomisk stabilitet för flyktingar. Genom den här plattformen vill vi hjälpa till på det vis vi kan bäst, att sätta människor i arbete. Vi vill med Jobs for Ukraine bidra med en kostnadsfri infrastruktur för att matcha ihop företag med flyktingar och kandidater. Just nu är det många svenska företag och organisationer som vill erbjuda ukrainska flyktingar jobb och jag vill uppmana dessa att publicera sina lediga tjänster och ge ukrainare möjligheten att hitta jobb när de etablerar sig i Sverige.”

Adecco Group har inte någon direkt verksamhet i vare sig Ryssland eller Ukraina, men koncernen har möjliggjort sysselsättning för tusentals människor från Ukraina i närliggande länder under de senaste åren. Adecco Group fortsätter stödja människor på flykt från tidigare och pågående kriser - inklusive Irak, Syrien och Afghanistan - för att komma in på arbetsmarknaden, särskilt i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Grekland.

Nyfiken på det senaste?


Vi skriver om allt från personalfrågor och kompetensbrist till hur du bör anpassa ditt företag till en föränderlig arbetsmarknad.

Genom att registrera så accepterar du våra villkor kring GDPR.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företagGenom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Adecco
Adecco Group