2021-10-11NYHETER

Adecco Group Sverige stärker koncernledningen och investerar i ett nytt affärsområde

Tarek Mourad och Peter Ekberg

Tarek Mourad och Peter Ekberg

Som ett led i att möta arbetsmarknadens behov av talang och kompetens, samt att stärka näringslivets fortsatta utveckling och omställning, stärker nu Adecco Group sin koncernledning med två profiler och startar samtidigt upp ett nytt affärsområde.

Sverige har idag en stark återhämtning efter pandemin och genom att knyta till sig strategisk kompetens stärker Adecco Group Sverige sin förmåga att minska landets arbetslöshetssiffror som är en av EU’s högsta.

De två nyförvärven i koncernledningen är Tarek Mourad och Peter Ekberg som har stor erfarenhet i svensk basindustri respektive från den internationella kompetensförsörjningsmarknaden. Satsningen görs bland annat för att Adecco Group Sverige än mer effektivt ska kunna möta de krav som ställs på industrin i och med omställningen till mer digitala och socialt hållbara alternativ.

Tarek Mourad intar rollen som Area Manager Väst för Adecco. Mourad kommer närmast från Lernia där han har haft flera nyckelroller med fokus på framförallt komptenslösningar för stora uppdragsgivare inom svensk basindustri.

Peter Ekberg har tidigare haft rollen som Global Account Director för The Adecco Group, där han ansvarat för några av koncernens största globala uppdragsgivare. Ekberg har lång erfarenhet i bemanningsbranschen även i Sverige där han bland annat haft flertalet nyckelroller på både Lernia och Poolia.

Vi är inne i en spännande tid på svensk arbetsmarknad. Behovet av kompetens och lösningar för att balansera det kompetensgap som finns har aldrig varit större. Därför vill jag ha de bästa vid min sida, starka ledare med gedigen erfarenhet inom talang och kompetensförsörjning, säger Malin Persson VD Adecco Group Sverige.

Ekberg ersätter Roken Cilgin som efter fyra år som Sales & Commercial Director inom The Adecco Group nu går vidare till rollen som Head of Adecco Professionals.

Adecco Professionals är ett nytt affärsområde inom Adecco där vi samlat bolagets tillväxtområden. En stor investering görs nu för att stärka vårt erbjudande inom bland annat rekrytering, inhyrning, outsourcing och utbildning inom våra fokussegment HR, Finans, Sälj & Marknadsföring, IT och Inköp.

För frågor vänligen kontakta Malin Persson, VD Adecco Group Sverige malin.persson@adeccogroup.com

Om Adecco och Adecco Group

Adecco ingår i The Adecco Group som är en av världens ledare inom kompetensförsörjning och möjliggör 3,5 miljoner karriärer årligen. Koncernen verkar i 60 länder och legat på Fortune 500s globala lista i 20 år. I Sverige består Adecco Group även av Modis, Badenoch + Clark och erbjuder därmed holistiska och specialiserade lösningar till företag och organisationer som behöver lösa tillfälliga kompetensbehov eller långsiktigt rusta sig för framtiden. Vart och ett av dessa varumärken erbjuder en nischad kompetenslösning inom rekrytering, bemanning, outsourcing, specialistkonsulting och executive search. Adecco Group Sverige har 3 000 anställda på 31 kontor över hela landet. Vi drivs av ett starkt syfte - Framtidens jobb. För alla. Idag.

Nyfiken på det senaste?


Vi skriver om allt från personalfrågor och kompetensbrist till hur du bör anpassa ditt företag till en föränderlig arbetsmarknad.

Genom att registrera så accepterar du våra villkor kring GDPR.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företagGenom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Adecco
Adecco Group