2023-05-16NYHETER

Andreas ser stor potential för Adecco i samarbetet med schweiziska handelskammaren

Andreas Börjesson, kontorschef på Adecco

Andreas Börjesson, kontorschef och ansvarig för Adecco Professionals i Göteborg, har nyligen blivit inbjuden att sitta i styrelsen för den schweiziska handelskammaren i Sverige. Swiss Chamber of Commerce är en ideell organisation som syftar till att koppla samman företag och individer som är intresserade av handel och handelsförbindelser mellan Schweiz och Sverige, och där ser Adecco stora möjligheter.

En rad företag och organisationer med säte i Schweiz är medlemmar i schweiziska handelskammaren. De representerar olika branscher och sektorer och inkluderar allt från små och medelstora företag till stora multinationella företag. Bland medlemmarna finns exempelvis företag inom finans-, teknik-, livsmedels-, medicinteknik-, och fordonsindustrin, liksom handelskammare och konsultföretag. Några exempel är ABB, Credit Suisse, UBS, Schindler, Novartis och Roche.

Andreas har varit aktiv i handelskammaren sedan förra året, och tror att hans erfarenheter från tjänstemannasektorn i en av Sveriges största regioner kan ha påverkat styrelsen till utnämningen. Det finns trots allt vissa skillnader mellan Sverige och Schweiz vad beträffar företagskulturen och dessa kan ha stor betydelse för affärerna. Dessutom är han en av de yngsta styrelsemedlemmarna, vilket är viktigt för att få en bra spridning och nya perspektiv.

Målet är att stimulera handel och affärsförbindelser mellan länderna

Genom att samla företag från olika branscher och sektorer, möjliggör schweiziska handelskammaren i Sverige för sina medlemmar att skapa nya affärsförbindelser, utbyta kunskap och erfarenheter, och utveckla sina verksamheter på den svenska marknaden och utomlands. Rent praktiskt sker detta bland annat genom nätverksträffar och ”Swiss lunches”. Adecco Group har ju sitt ursprung i Schweiz och är noterade på börsen där, vilket gör det naturligt att vilja stimulera samarbetet mellan Adecco och de länder där man är verksam.

Andreas intresserar sig mycket för ledarskapsfrågor, och just dessa frågor är högaktuella när man på de olika nätverksträffarna diskuterar arbetets framtid och utmaningarna kopplade till att attrahera och behålla kvalificerad arbetskraft. Många av de schweiziska företagen som är aktiva i Sverige är världsledande teknik- och läkemedelsföretag som är beroende av högutbildad personal med specialistkompetens. Här kan Adecco med sina erfarenheter från tjänstemannasektorn bidra med mycket kunskap, inte minst genom sin internationella verksamhet i över 60 länder.

Ideell verksamhet och nätverkande viktiga i dagens samhälle

Andreas uppskattar särskilt möjligheten till nya möten och samarbeten genom medlemskapet. Handelskammaren är ju en ideell organisation och ideella organisationer och nätverk behövs för att bygga kommunikation och relationer mellan människor - för att vi ska få ett levande och fungerande samhälle. Andreas är sedan många år aktiv som fotbollstränare och ser tydliga paralleller mellan dessa rätt olika ideella verksamheter.

Samarbetet med schweiziska handelskammaren rivstartar med en nätverksträff i samarbete med Kuehne+Nagel och Centiro, som kommer gå av stapeln i Göteborg den 24 maj. Temat blir ”Global Supply Chain: A return to normality – better prepared for uncertainty” och på agendan är det ”nya normala” vad beträffar leveranser och logistik i pandemins spår. Här deltar förutom Andreas även Peter Ekberg, som är försäljningschef för Adecco i Sverige.

Vi önskar Andreas ett stort lycka till i sitt nya uppdrag!

Nyfiken på det senaste?


Vi skriver om allt från personalfrågor och kompetensbrist till hur du bör anpassa ditt företag till en föränderlig arbetsmarknad.

Genom att registrera så accepterar du våra villkor kring GDPR.

Vi svarar inom 2 timmar*

Gäller endast företagGenom att skicka in formuläret så accepterar du våra villkor kring GDPR.


*Gäller på vardagar 8.00-15.00, därefter senast klockan 10.00 nästkommande arbetsdag. Detta formulär riktar sig endast mot företag.

Behöver ditt företag nya medarbetare?

Oavsett om du behöver hyra in eller anställa hittar vi rätt person för jobbet. Kontakta oss så berättar vi mer.


Om du söker jobb så hänvisar vi dig till våra lediga jobb eftersom vi inte har möjlighet att svara på jobbansökningar via detta formulär. Om du har andra frågor som jobbsökande, kontakta oss på info@adecco.se.

Adecco
Adecco Group